perjantai 6. toukokuuta 2016

Mitä vain lyhyet naiset tietävät - koolla ei ole väliä

Saan usein kuulla kun ihmiset näkevät mut livenä ekaa kertaa, että "ai sä olet noin pieni, että olen luullut sua pidemmäksi".  Olen saanut pituutta varteeni 156 senttiä. Voi olla, että saatan olla jo mennyt vähän kasaankin. Muistan, että virallisiin asiakirjoihin pituudekseni merkittiin 158 senttiä vielä 80-luvulla. Nykyään terveydenhoitaja on mitannut minut välistä jopa 155 senttiseksi. Silloin olen sanonut, että nyt taitaa mittaajan silmissä olla vikaa.

Pari kuukautta sitten eräs työkaverini kutsui mut huoneeseen sanoen, että "me olemme päättäneet mitata työkavereiden pituuksia, että voisitko tulla laskemaan vähän keskiarvoa, kun muut on niin pitkiä". No minähän menin, jotta työkaveri ei olisi yksin siellä mitattujen alapäässä. Tämä kyseinen työkaverini on muuten mua viisi senttiä lyhyempi. Minä olen aina ollut sinut pituuteni kanssa. Vaikka välistä kuvattaessa useampaa ihmistä, joutuu miettimään, että mihin tällainen "kitukasvuinen" asetetaan, jos toiset on reilun päätä pidempiä.

Aiheuttaako se pituus sitten käytännön ongelmia? Joskus se aiheuttaa kun tuntuu, että kaikki väärät tuotteet on ylähyllyllä, etkä sinä ylety sinne. Itselläni kun on keliakia, niin monissa kaupoissa on gluteenittomat tuotteet laitettu kauppojen ylähyllyille kontiminaatioriskin takia. Kaupassa yritän sitten bongata komeita nuoria miehiä itseäni auttamaan saamaan ylähyllyn tuotteita, no ei niiden tarvitse niin nuoria olla. Joten siis voi sitä pitää myös mahdollisuutenakin, että ei yletä ylähyllylle. Ajatelkaa lyhyet sinkkuihmiset, että voitte käyttää tätä vaikka iskuyrityksenä kaupassa. Joskus roikun kaupan pakastealtaassa jalat ilmassa ja yritän saada perimmäisen gluteenittoman pakasteleivän käsiini epätoivosesti. Joskus bussissa tai kokoustiloissa istuessani roikottelen jalkoja ilmassa, kun ne eivät ylety lattialle.


Positiivisena puolena on se, että kuvissa mahtuu paremmin kuviin, kun on lyhyt, 
eikä kuvaajan tarvitse ottaa kuvaa niin kaukaa. 


MTV3:n sivulla oli kiva artikkeli aiheesta eli löytyy kokonaisuudessaan täältä

Lyhyesti referoituna se meni näin, että vain lyhyet ihmiset tietävät nämä asiat:

1. Kylppäreiden peilit on usein sijoitettu liian ylös, että usein näkee itsensä silmistä ylöspäin. 
2. Uimahallin matalimman pään vesi ylettyy nenän alle.
3. Minitikkaat olisi usein aika kiva juttu (mukana). 
4. Ihmiset kävelevät päällesi tai ylitse ja ryhmähalauksissa litistyy.
5. Ihmisillä on outo tarve nostella sinua (ei onneksi enää kykene)
tai taputtaa päähän (sitä välistä tehdään).
6. Ihmisillä on outo tapa käyttää sinua kyynärsauvana (joo tätä tapahtuu). 
7. Joutuu ryhmäkuvissa lasten kanssa eturiviin.
8. Kauppojen ylähyllyt (joo mä puhuinkin jo näistä). 
9. Keittiön yläkaapit ovat liian ylhäällä ja tarvitsee keittiötason avukseen.
10. Bussissa ja vessassa istuessa jalat eivät ylety lattiaan (mä heilutan usein jalkoja tällöin). 
11. Vaatteita ja kenkiä löytää lastenosastolta.
12. Unelmien mies on lähempänä 175 kuin 190 senttiä. 
13. Autolla ajaminen on hankalaa, jalat ei ylety polkimille. Taidat tarvita tyynyn persuksen alle. 
14. Farkkujen etsiminen hankalaa. Lahkeet pitää AINA lyhentää.
15. Ostamasi paita toimittaa myös mekon virkaa. 
16. Joskus koiratkin voi olla suurempia kuin sinä (joo oon kokenut). 
17. Joudut kipittämään muita tahdikkaammin, koska sinulla on lyhyet jalat (tää on niin tuttua).
18. Keskustelupalstoilla mietitään lyhyiden naisten ongelmia (miksi lyhkäset naiset vievät pitkä miehet). 
19. Sinua luullaan usein lapseksi tai alaikäiseksi. Baaritiskillä sinua ei huomata, jäät muiden jalkoihin. 
20. Voit aina käyttää korkkareita. Pohjelihakseksi on rautaa, sen verran on meinaan joutunut seisomaan elämänsä aikana varpaillaan. 

Tällaista on siis lyhyiden naisten elämä, mutta en valita, mulla on kova ääni näin lyhyeksi naiseksi. Sen avulla varmasti minut kuulee, jos ei välttämättä näe. 
Maiju

46 kommenttia:

 1. Kääk ja en ole kokenut sua pieneksi vaan täydelliseksi ja kivaa olla joskus pitkä, terkuin pätkä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellinen lyhyt nainen ;) Niinpä, mäkin olen saanut olla pitkä varmaan kaksi kertaa elämässäni ;)

   Poista
 2. Aika monta kohtaa osui ja upposi :D Varsinkin jos osuu kohdalle yhtälö 17+20+kapea hame = siinä muuten mennään todella kipittäen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osui ja upposi. Eniten melkein nauroin tuossa pakasteallasjutussa, kun mä olen oikeasti monta kertaa roikkunut jalat ilmassa ja pää altaassa ;)

   Poista
 3. Hih, ihana postaus :) Mä oon kans tappi, 158cm mutta käytän usein korkkareita ja siksimuakin pidetään pidempänä kuin olen. Ilman kenkiä oon välillä töissäkin nauravat että ai sä oot noin lyhyt :)) Musta on kiva olla just tän pituinen, vaikka viimeksi tänään sattui tilanne etten ylettänyt kaupassa ylimmälle hyllylle mutta nuori pitkä miesmyyjä auttoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei me ollaan siis melkein saman pituisia.... oikeastihan mä olen 158 cm... jotkut vaan mittaa mut pienemmäksi ;) Hyvä kun voi pyytää niiden komeiden nuorten miesten apua ;)

   Poista
 4. Eikö se ole niin, että ikäkin on vain numero? Vähän sama asia pituuden kanssa, jokaiselle on siutattu jokunen sentti. Toiselle vähän enemmän ja toiselle taas vähemmän. Ihmisenä jokainen meistä on paras versio itsestään pituudestaan, leveydestään tai väristään huolimatta. Aurinkoista viikonloppua Maiju. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se pituuskin ole vaan numero ;) Monet naurut ollaan naurettu kyllä tälle pituudelle. Maasta se pieniki ponnistaa ;)

   Poista
 5. No jopas, mäkin luulin sinua kyllä pidemmäksi, mutta eihän koolla ole tosiaan väliä. Isäntä pitää minua lyhkäisenä, vaikka olen "sentään" 170 cm pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kavereita, jotka ovat aina mua kaksi päätä pidempiä... ehkä se mun lyhyys tulee esiin, kun otetaan yhteiskuvia ;)

   Poista
 6. Mä en ole edes tajunnut, että olet lyhyt. Ehkä olet niin suuri persoona, että sun pituutta ei edes huomaa!
  Ihana Maiju <3

  VastaaPoista
 7. Olet kyllä tosi siro ja kaunis lyhyenä naisena! Mä olen jo yli 25-v kulkenut korkkareissa, itse tykkään ja niillä olen saanut sen 8-10 cm pituutta lisää. Ilman korkokenkiä tunnen itseni alastomaksi, vähän niin kuin lähtisi kotoa ilman hajuvettä...: ) Ihana viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun sä sanoit kauniisti. Siroudesta en tiedä, mutta lyhyt oon Töissä käytän korkokenkiä, mutta muuten saatan vielä korostaa lyhyttäni laittamalla tennarit jalkaan ;)

   Poista
 8. Ihana postaus <3 Pienet naiset on mun mielestä ihania <3 (ehkä vähän hassusti sanottu, haha)

  T."hujoppi amazoni-akka" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän tuota samaa, että kyllä me pienet naiset ollaan sitten ihania. Ihanuus ei ole siis pituudesta, kiinni, mutta kyllä me oikeasti ollaan ;)

   Poista
 9. Yritän tässä juuri nähdä sinua sieluni silmissä siellä kaupan pakastealtaassa jalat heiluen :D Komppaan Tiina K:ta siinä, että meille kaikille on tullut syntymässä juurikin lyhyet tai pitkät geenit ja niiden kanssa on vaan yritettävä sätkiä :D Itse olen 180cm pitkä ja tykkään myös käyttää korkokenkiä joten pienempiä miehiä voi hirvittää kun kirahvi tulee! Monasti minulla taas housujen lahkeet ovat liian lyhyitä koska vielä jalkani ovat niin pitkä. Yhtään senttiä en silti antaisi pois koska pitkänäkin on ihan kiva olla :D Aurinko viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri sitä, että ollaan ylpeitä siitä mitä ollaan. Todellakin mä olen aika hassu siellä pakastealtaassa roikkumassa... Se on kuin uima-altaan sukellusasento ;) Voit siis vain kuvitella ;)

   Poista
 10. HiHii...en siis naura lyhyydellesi vaan iloselle tavallesi asia ilmaista! Tyttäreni näytti minulle tuon listan joskus talvella, taisi olla alkujaan jenkkien tuotantoa. Meillä minä olen 172 cm ja likka 158, mies mua sentin lyhempi ja isot pojat huitelee 190 cm lähellä...Likka ain a'valittaa', että isoveljet veivät hänen pituudestaan osan....no pikkuveli on jo siskonsa pituinen :/
  Kerran tempaisin likkaa jaloista ettei pudonnut sinne pakastealtaaseen jätskiä hamutessaan :)
  Maasta se pienikin ponnistaa, mutta putoaa matalemmalta ja minä olen monesti se joka kurottaa niitä tavaroita sieltä kauppojen ylähyllyiltä....mielelläni sen teen <3
  Herskyvää viikonloppua kaikesta huolimatta ja olipa kiva artikkeli Kauppalehdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi hii... Mä tiedän, että et sä mulle naura. Tämä tilanne on vain välistä hyvin koomista. Kuka heiluttelee jalkojaan vessanpöntöllä istuessaan... Mies kerran kysyi, että "heilutatko sä jalkoja siellä"? No heilutanhan minä... Huvittavaa, mutta totta. Elämä on niin hauskaa ;)

   Poista
 11. Naiselle lyhyt pituus ei ole ollenkaan niin paha kuin miehille. Terveisin 163 cm "hujoppi" :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se muuten onkin. Aivan varmasti lyhyillä miehillä on vaikeaa. Meillä lyhyillä naisilla vaan on hauskaa.. Sä oot tosi PITKÄ. Sanona aina, että kaikki mut pidemmät naiset on TOSI pitkiä.

   Poista
 12. Tässä oli paljon asiaa:) Olen itse myös huikeat 157 cm pitkä tai luulen vielä olevani ja nyt tytöt meillä on onneksi menneet minun ohitseni. Pienenä naisena ei todellakaan aina ole otettu tosissaan, vaan on pidetty tyttösenä. Onhan pienuudesta välillä hyötyäkin ollut, mutta kyllä ne kylppärin peilit on turhan korkeella ja myös turhakkeita nuo keittiön yläkaapit! Mutta maasta se pienikin ponnistaa!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mä en Minna ole koskaan edes ajatellut, että sinäkin olet lyhyt ;) Olet niin jotenkin "pitkän" oloinen ;)

   Poista
 13. Lyhkäsenä on ihan hyvä olla... tosin mullehan on suotu pituutta hurjat 166cm :D

  VastaaPoista
 14. Heh, onpas tutun kuuloisia juttuja, vaikka olen 2jopa" 163 cm. Pakastealtaasta on minunkin välillä mahdotonta ylettyä tavaroihin ja olen monesti ihmetellyt, miksi vaatekaupoissakin vaatteita on sijoitettu ylätankoon eikä portaita tai apukeppiä näy mailla halmeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran revin melkein pelihousut kun Prismassa oli asetettu koon 36 kengät hyllyn yläosaa ja koko 45 oli alaosassa. Mietin, että olisikohan tässä pitänyt käyttää jotain logiikkaa, että ne, joilla on 45 jalka niin varmasti ylettyisivät sinne ylöskin, mutta ei päinvastoin ;)

   Poista
 15. Voi miten tuttuja tilanteita :) Eräänkin kerran olen heilutellut jalkojani kun pää on ollut kaupan pakastimen uumenissa. Nyt kauppareissuilla nti 4v kysyy usein että tarviitko äiti jakkaraa. Kaupan hyllyt ovat aivan liian korkeita meikeläiselle. Pituutta on kertynyt 155 cm ja korkokengät on minulle tuntematon käsite. Kotona on keittiön kaapit täytetty niin että kahdella alimmalla hyllyllä on tavarat joita tarvitaan usein ja ylemmillä hyllyillä ne joita tarvitaan silloin tällöin. En nimittäin yllä kuin kahdelle alimmalle hyllylle. Tyttösenä minua ei ole enää aikoihin pidetty sillä leveyttä alkaa olla kohta enemmän kuin pituutta. Miesmakuni on aina ollut omituinen; ex oli 180 cm ja nyksä on 190 cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten tuttua. Mun mielestä pitäisi kieltää kaikki hyllyt keittiöstä, jotka menevät yli 170 sentin. Mitä niillä tekee ;) Ja näköjään meidän kaikkien päät on siellä pakastealtaassa nähty ;)

   Poista
 16. Pitkänhuiskeana (157 cm,josta yksi sentti on matkan varrella menetetty) allekirjoitan useammankin kohdan ko. luettelosta 😊 Korkkarit ovat lempparikengät, mutta ballerinatyyppisetkin silloin tällöin ovat jalassa. Ainut asia, joka oikeesti välillä ärsyttää, on neuleiden hihat. Niitä on kovin työläs lyhentää ja pariin kertaan käärityt hihat kyllästyttävät. Mutta näillä mennään rinta rottingilla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot Arja sairaan pitkä ;) varmaan 2 senttiä mua pidempi. Joo toi puseroiden hihat on kyllä todella ärsyttävää ;) Ärsyttävää on myös se kun myyjä sanoo, että "voithan sä kääntää näitä hihoja"... No kun en voi kun malli kärsii ;)

   Poista
 17. Mää niin nauroin tuolle listalle. Eka meinasin laittaa sulle että no toi nro 7 on niin totta ja koettu no sit olikin jo seuraavan numeron vuoro, sit kun päästiin lasten vaateosastoon niin päätin etten luetteloi mitään numeroa kun yhdyn lähes joka ikiseen kohtaan. Lyhyt pituuteni ei ole oikeastaan koskaan harmittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin nauroin, koska nämä on niin totta (suurin osa). Mulle ei onneksi mahdu lastenvaatteet leveydessä. Olen kyllä jossain elämäni aikuisvaiheessa käyttänyt niitäkin ;)

   Poista
 18. Ymmärrän sua kyllä tosi hyvin, tuttuja on kaikki nuo tilanteet kun itse oon 154 cm;) mulla ei ole edes kova ääni ja välillä jää kaupassa jotain ostamattakin ylähyllyltä kun ketään ei näy lähettyvillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi täältähän alkaa löytymään kohtalotovereita ;)

   Poista
 19. Mulle on tuttua tuo miehen perässä kipittely turbo nopeudella (minä 165 cm ja mies 190 cm), laskin kerran, että otan kolme askelta kun hän ottaa kaksi, noh tehokasta ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisit hyvän treenin kun vyöttäisit itsesi kiinni mieheen ja koittaisit vähän hillitä hänen menojaan ;) Olis hyvä näky ja treeniä molemmille ;)

   Poista
  2. Joo, majakka ja perävaunu ne taas tuolla menee. Sitten köyttäis vielä ton 70 kg Berninpaimenkoiran jonon jatkoksi. Vois tulla valkotakkiset kohta hakemaan :)

   Poista
  3. Varmasti täydellinen kombo

   Poista
 20. Oho, onpa meitä paljon 😊👍🏻. Terveisin nimim 159,5 cm, josta pursunut välilevy vei jo aikaa sitten 0,5 cm ja varmaan sentti mennyt jo "vanhuuteen". Tennareissa nämä lämpimät päivät menneet vaikka korkkareistakin tykkään 👌🏻😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.