maanantai 6. kesäkuuta 2016

Aktiivisuusranneke haastaa kovempiin suorituksiin

Minulla on ollut käytössäni jo parin vuoden ajan Garminin aktiivisuusranneke. Edellistä pidin ranteessani puolitoista vuotta putkeen, se oli Garminin Vivovit ja tykkäsin siitä kovasti.  Uusin rannekkeeni on Garmin Vivosmart HR, tämä on muotoilultaan hieman sirompi. Tähän uuteen rannekkeeseen on tullut paljon uusia toimintoja. Minulla kestää aina hieman aikaa, jotta ehdin ottaa uudet laitteet käyttööni, koska usein pitää löytää se aika sen testaamiseen. Uusissa laitteissa tutustumiseen menee myös aina hieman aikaa.

Otin rannekkeen toukokuun alussa sitten käyttööni. Se mitä ehkä eniten tämän uuden kanssa jännitin oli se, että tätä pitää ladata. Edellinen laite toimi paristoilla. Ajattelin, että mitäpä jos rannekkeesta loppuu potku juuri silloin kun sitä eniten tarvitsen. Tämä pelko oli täysin turha, koska rannekkeesta näkee sen, että koska olisi aika ladata se.

Olen käyttänyt ranneketta nyt kaupunkiolosuhteissa ja myös lomalla Kolilla. Kolilla näki hyvin sen, että kun liikkuu erilaisissa maastoissa, että aktiivisuus tuli saavutettua helposti.


Kolilla tuli käveltyä useana päivänä erilaisissa maastoissa. 
Tuli käveltyä rappusia, ylämäkiä ja tasamaastoja. 
Ennen kuin ehti edes huomaamaan niin ranneke ilmoitti sinun olevan jo maalissa. 
Ranneke näyttää kävellyt askeleet, suoritetun matkan pituuden, kulutetut kalorit, 
sykkeen, kiivetyt kerrokset ja suorituksen tehon. Lisää rannekkeen ominaisuuksista voit käydä katsomassa Garminin sivuilta eli täältä. Ranneke muistuttaa aktiivisuudesta
liikkumispalkilla ja värinähälytyksellä.  


Näissä maastoissa sai kyllä aktivoitua itsensä liikkeelle. 

Itä-Suomen maastot houkuttivat liikkumaan. 
Neljän päivän lomalla ei ollut ongelmia saada päivän liikuntasuorituksia suoritettua. 


Latasin puhelimeeni Garmin Connect-palveluun, jonka avulla voin seurata
aktiivisuustasoani kun synkronoin tietoni suoraan palveluun. 

Olen ihastunut rannekkeen helppokäyttöisyyteen. Näytöltä näytölle on helppo siirtyä
pyyhkäisemällä sormella näyttöä. 
Ranneke näyttää suoritetut askeleet ja vieressä on päivän tavoiteaskeleet. 
Tavoiteaskeleet kasvavat mitä aktiivisempi olet. 
Usein aktviivisina aikona tavoiteaskeleeni on noin 9.500 askelta päivässä. 
Yritän aina tavoitella, että kävelisin vähintään 10.000 askelta päivässä. 


Rannekeen tavoite kerrokset oli 10 ja tässä vaiheessa oli portaita kiivetty yhdeksän kerrosta. 
Kun vielä kerros saatiin kiivettyä, ranneke ilmoitti tämän tavoitteen olevan täynnä. 


Tässä vaiheessa oli kasassa 11.23 kilometriä.


Aktiivisuusranneke on saatu blogin kautta. 

Vaikka olen aktiivinen ihminen, niin kyllä täytyy sanoa, että 
aktiivisuusranneke haastaa mua yleensä suorittamaan päivän askeleet.

Onko muita, jotka ovat koukussa aktiivisuusrannekkeisiin?
Itse en voi elää ilman näitä, koska tuntuu, että haluan saada merkinnän jokaisesta
liikkeestäni. 

Maiju

20 kommenttia:

 1. Polar Loop on ollut käytössä jo hetken aikaa eikä tuota ilman osaa olla :D Tästäkin taitaisi olla uudempiakin versioita markkinoilla, ei ole tullut niin tarkkaan perehdyttyä, mutta taitaa vielä kattaa minun tarpeeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olin tyytyväinen edelliseen. Sitä ei osaa edes vaatia parempaa, kun edellinenkin on hyvä, mutta kyllä mä nyt tästä uudemmasta tykkään enemmän.

   Poista
 2. Mulla on Polar Loop ollut unohduksissa nyt vähän turhan kauan. Kotona ollessa tuntuu jotenkin turhalta pitää sitä, kun ei niissä kotihommissa oikein askeleita kerry kuitenkaan. Nyt kuitenkin otin rannekkeen mökille mukaan, josko sitä saisi vähän enemmän tuota ahteriaan liikutettua metsässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan se, että kotona usein tuntuu, että ei mitään hyötyä ja patistaa roikale vielä liikkumaan ;) Ehdottomasti mukaan mökille. Sitten vaan liikkumaan ;)

   Poista
 3. Mä haluaisin sellaisen vanhanajan askelmittarin. Tuo ranneke kuulostaa kyllä oikein toimivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän on sellainenkin ;) Tätä voi käyttää, vaikka vaan askeleiden mittaamiseen ;)

   Poista
 4. Mulla ei ole aktiiviranneketta käytössä, kun Samsung S7 on oma S Health-ohjelma. Saisin myös siihen hälytystoiminnan, jos ja kun olen istunut liikaa. Se kylläkin vielä odottaa käyttöönottoa, kun päiväisin tulee 10000 askelta täyteen ja vielä ihan reilusti. Enemmän olisin kyllä kiinnostunut omasta unenlaadustani. Se kyllä vaatisi jonkinlaisen rannekkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät lukemat. Jos en ole töissä ja liikun normisti,niin ei yleensä ole koskaan ongelmaa saada tuota 10.000 täyteen. Joskus työpäivinä voi olla ;)

   Poista
 5. Eipä ole mun tullut koskaan kokeiltua. Mutta Kolia on ja se ainakin koukuttaa, niin ihana paikka se on :)

  60luvunnahkahousut.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koli oli kyllä niin ihana paikka. Varmasti pitää mennä joskus uudestaan.

   Poista
 6. Tunnustan :)) Mulla ollut parisen vuotta, ennen oli tuo sama Garminin mutta sitä ei muistaakseni saanut synkattua mun kännyyn ja vaihdoin Samsungin omaan ja oon tykännyt. Mulla myös tavoitteena joka päivä 10000 ja kyllä tuo ranneke motivoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kanssa aiemmin vähän ongelmia sen synkkayksen kanssa. Nyt kun vaihdoin käyttöjärjestelmää koneeseen,niin toimii ;)

   Poista
 7. Mulla on ollut tuo Vivofit nyt pari vuotta oikeastaan ihan taukoamatta kädessä, juhliin laitan jonkun vähän nätimmän kellon😊. Tykkään kyllä kovasti kun tulee seurattua aktiivisuutta ja kyllä tuo myös kannustaa liikkeelle. Nyt houkuttelisi vähän sellainen malli, jossa olisi tuo sykkeen mittaus😊, se olisi mukava kun vähän reippaammin liikkuu... Ihanat maisemat, kyllä,tuolla on kelvannut liikkuakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on Garminilta tullut sellainen nätti kellomalli, jota kelpaisi käyttää myös juhlavimmissakin paikoissa.

   Poista
 8. Mulla oli Polar Loop myös, mutta ei siitä oikein potkua irronnut alkuinnostuksen jälkeen. Sykemittarina mulla on hikiliikuntaan Suunnon iänikuinen Quest, ostin siihen lisäksi track Podin, pitäähän sitä tietää missä on kuljeskellut :D. Mutta joo, noin yleisesti nuo on kivoja vempeleitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on myös jossain Garminin juoksukello, jossa on kaikki herkut, mutta kun en juokse, niin en kokenut sen olevan mulle oikea. Pitää löytää itselleen juuri se oma.

   Poista
 9. Polar Loop dimangeilla himoittaisi : ) Toistaiseksi olen tyytynyt puhelimen askelmittariin. Sekin on koukuttava. Vuosia sitten oli ihan koukussa sykemittareihin/urheilutietokoneisiin. Seurasin matkat, nopeudet, sykkeet ja kaikki mahdolliset. Taisin saada silloin pienimuotoisen yliannostuksen ja nyt otan näiden vempaimien suhteen vähän iisimmin. Vauhdikasta viikon jatkoa Maiju! Vai tarviikohan sitä sinulle toivotella ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi hii... Jos kerron sulle, että olen vähän hidastanut vauhtia, et varmaan usko ;) Näin se ehkä on ;)

   Poista
 10. Mulla on Polarin aktiivisuusranneke, mutta nyt nolottaa tunnustaa, että se on ollut monta viikkoa kirjoituspöydän laatikossa.
  Nyt pitäisi ottaa se taas esille, kun liikkuminen on jäänyt ihan minimiin. Se pistää ihmisen liikkumaan ihan huomaamatta että saa päivän askeltavoitteen täyteen. Huomenna haen sen kotoa ja laitan ranteeseen, sen lupaan tässä ja nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, nyt aktivoidaan itsemme liikkeelle.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.