maanantai 20. kesäkuuta 2016

Helsingissä sambattiin lauantaina

Lauantaina Helsingin keskusta täyttyi värikkäistä sambaajista. Olen monena vuotena onnistunut huomaamaan tapahtuman, kun se on jo mennyt. Tänä vuonna onneksi huomasin mainoksen tapahtumasta pari päivää ennen h-hetkeä. Näin pääsin itsekin osallistumaan tähän upeaan karnevaalitunnelmaan.
Näin sitten lähdin Helsingin keskustaan ja otin kameran kainalooni ja hyvän objektiivin mukaan,  jolla sain napattua kuvia vähän kauempaakin.  Lauantaipäivänä sää ei täysin suosinut sambaajia. Jos minulla olisi ollut hattu, niin olisin nostanut sitä sambaajille. Helsingissä oli varmaan noin +15 astetta lämmintä ja vettä tuli välistä ihan kaatamalla niskaan. Sambaajien hymy ei hyytynyt, vaikka niissä vaatteissa ja täysin kastuneina täytyi olla kylmä. Yritin hymylläni ja peukuillani tsempata kulkueen jäseniä sen mitä kuvaamiseltani kykenin.
Tänä vuonna sambakarnevaalit järjestettiin jo 26. kertaa. Kulkue kulki reitin Senaatintori - Unioninkatu - Mannerheimintie - Alekssanterinkatu. Itse valitsin omaksi katselupaikaksi Senaatintorin lähtöaseman. Kulkue lähti liikkelle kello 15 ja viimeiset lähtijät noin kello 16.  Viimeisillä varmasti oli se ikävin asema, kun olivat joutuneet odottamaan lähtöään tunnin ja sinä aikana sade yltyi ja yltyi.
Karnevaaleisssa oli nähtävillä upeita pukuja. Nuorimmat sambaajat taisivat olla alle vuoden ikäiset ja vanhimmat varmaan yli 70-vuotiaita. Oli mahtava katsoa, kuinka eri ikäiset sambaajat ottivat kaikki tehtävänsä tosissaan ja ilolla sateesta huolimatta.
Otin kuvia noin 400 ja tässä siis vain muutama tunnelmakuva näytille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sambakarnevaalien tunnusbiisistä mulle jäi varmasti parhaiten mieleen kertosäe, joka jäi soimaan päähäni.

Lippu jokainen on tasa-arvoinen, samat värit ihmiskuntaa yhdistää.
Ystävyys voittaa ennakkoluulot.
Rio - tervetulleeksi toivottaa kaikki maailman kansat auringon alle kisaamaan. 

Karnevaaleistsa jäi hyvä fiilis myös minulle. Toivottavasti sambaajillekin ilmasta huolimatta.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.