lauantai 25. kesäkuuta 2016

Katutaidetta Helsingin kaduilla

Tulimme tänään mökiltä ja heitin kamppeet himaan ja lähdin melkein heti liikenteeseen. Sovin  ystäväni kanssa, että lähdemme Viikiin luonnonsuojelualueelle retkeilemään. Jouduin vähän säätämään yleisten liikennevälineiden kanssa, koska oli pyhä. Päädyin tekemään pienen mutkan reittiini, jotta pääsin yleisillä kulkuneuvoilla tapaamispaikallemme. Päädyin kävelemään Lahdentieltä Intiankatua pitkin kohti Arabiaa. Intiankatu on hyvinkin tuttu katu lapsuudestani, sillä sitä pitkin kävelimme kesäisin aina Kumpulan maauimalaan. Olipa ihana kävellä tuota katua ja tuli mieleeni niin ne lapsuuden kesät ja Kumpulareissut. Intiankadussa on sitä jotain, pieni kadunpätkä, mutta sillä kadulla on ihana fiilis.
Kävellessäni tuota katua taiteellinen silmäni havaitsi monta kaunista asiaa, sellaista mitä ei silloin 70-luvulla siellä vielä ollut. Nyt siis oli Intiankadulle ilmestynyt katutaidetta. Vastaan tuli monta ihanaa kohdetta, jotka saivat minut minut ihastumaan tuohon katuun entistä enemmän.

Ensimmäisenä huomasin erään talon alasokkelin. Koskaan en ole törmännyt mihinkään tällaiseen. Ihastuin tähän taloon. Tällaisia vaan enemmän katukuvaan.

katutaidetta - 1

Tässä vähän lähempää kuvaa, upeat värit ja varmasti jokainen ohikulkija tulee tällaisesta hyvälle tuulelle.

katutaidetta - 1

Olen tänä kesänä huomannut sen, että sähkökaappeja on on alettu maalaamaan. Voi, että tykkään tästä taiteenlajista. Kyllä tällaisia sähkökaappeja katsoo paljon mielummin kuin sellaisia harmaita ja likaisia.  Tämä oli niin upea, etten meinannut päästä tästä ohitse millään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän ohi olin jo kävellyt, mutta käännyin takaisin, kun huomasin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Intiankadun ja Hämeentien kulmassa on tällainen talo, jossa oli maalattu talon julkisivuun palanen Arabian historiaa. Siis wau mikä idea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuljin Hämeentietä pitkin Annalaa ja tällaiset sähkökaapit tuli vastaan. Näistä vaan tulee niin hyvälle tuulelle.

katutaidetta - 1 (2)

Tämä oli taas osoitus, että kadullakin voi kokea ilmaisia taide-elämyksiä. Ajatelkaa, että pääsemme kokemaan ilmaisia taidekokemuksia kadullakin. Bongasin myös muutaman upean sähkökaapin ratikan ikkunasta, ne pitää käydä kuvaamassa jossain vaiheessa. Avaa sinäkin silmäsi ja näe katujen kauneus.
Kerron meidän luonnonsuojelualueen retkestämme myöhemmin erikseen.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.