lauantai 2. heinäkuuta 2016

Aivan sama hetero vai homo

Tällä viikolla on Helsingissä vietetty Helsinki Pride tapahtumaa. Tapahtuma on kaikille avoin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko. Teemaviikko huipentui tänään Pridekulkueeseen. Kulkue lähti Senaatintorilta Unioninkatua pitkin kohti Pohjois Esplanadia ja sieltä Mannerheimintielle päättyen lopulta Kansalaistorille. Päätin viikolla, että lähden katsomaan tämän kulkueen, koska haluan tukea vähemmistöön kuuluvia ihmisiä ja kertoa heille, että minulle on ihan sama, että mikä on ihmisen seksuaalinen suuntautuneisuus.
Hylätty lapsi
Katsoin keväällä erään tv-ohjelman, jossa oli kaksi nuorta homomiestä. Toisen pojan vanhemmat hylkäsivät pojan, kun heille selvisi, että poika oli homoseksuaali. He eivät halunneet olla pojan kanssa missään tekemisissä. Minä melkein suutuin, koska en vaan voinut ymmärtää, että kun elämme vuotta 2016, että tällaista vielä tapahtuu. Jostain syystä en ole saanut tuota asiaa mielestäni. Olisi tehnyt mieli mennä pojan luokse ja sanoa, että "hei adoptoin sut, ansaitset parempaa". Sanon aina, että homous ei ole maailmassa niitä pahimpia asioita.
Nainen kaapissa
Kun olin tänään Pridekulkuetta seuraamassa viereeni tuli 80-vuotias nainen, joka hurrasi ja kannusti ohi meneviä ihmisiä. Sanoin hänelle, että miten musta tuntuu niin pahalta, että tämä asia on vielä monille niin vaikea käsittää. Tämä nainen sanoi, että "tiedätkö, että olen ollut kaapissa 80-vuotta". Sanoin naiselle, että "voi, tule ulos sieltä kaapista, että elämä on liian lyhyt kaapissa olemiseen". Juttelimme kulkuetta seuratessamme parin tunnin ajan ja yhdessä hurrasimme ja peukutimme kulkueessa oleville. Kun erosimme halasin naista ja sanoin, että "tule sieltä kaapista ulos, sulla on vielä aikaa".  Toivon, että kannustukseni auttaisi. Tämä oli niin liikuttava kohtaaminen.
Sanon aina, että jokaisella on oikeus elää elämäänsä haluamallaan tavalla. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi kaapissa olemiseen. Kulkue herkisti minut kun mietin, että mitä ihmiset joutuvat tämän asian takia sietämään ja kestämään. Ihmiset tekevät itsemurhan tämän takia, eivät uskalla puhua asiasta. Opin kuluessa sen, että homoseksuaalisuutta pidetään vielä rikoksena 72 valtiossa ja ihmisiä teloitetaan tämän takia.
Tänä päivänä näin rakkautta ja iloa kulkueessa. Rakkaus kuuluu kaikille.
Hauskoja tyyppejä. Tässä lennätettiin lentosuukkoja puolin ja toisin. Nopeassa hetkessä ehtivät poseeraamaan mulle monella tavalla
Näihin kuviin ja tunnelmiin totean, että hetero vai homo, niin mulle se on ihan sama. Toivotan rakkautta kaikkien elämään. Muistakaa, että elämä on liian lyhyt kaapissa olemiselle. Toivon, että jokainen vanhempi ymmärtää lapsensa suuntautumisen ja muistaa, että elämässä on paljon pahempia asioita kuin ihmisen seksuaalinen suuntautuminen.
Helsinki Pride - 1 (24)
Sydämiä kaikille toivoopi Maiju

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.