maanantai 18. heinäkuuta 2016

Gluteeniton kahvila kauppahallissa

Helsingin kauppatorin kauppahallissa sijaitsee luontaisesti gluteeniton kahvila, joka ansaitsee tulla esitellyksi. Minä olen aina kaikki aistit avoinna kun puhutaan gluteenittomista kahviloista ja tarjoiluista ja haluan ehdottomasti esitellä ne paikat, joista on hyvää sanottavaa.

Kävin lauantaina shoppailemassa kaupungilla ja jossain vaiheessa nälkä pääsi yllättämään ja mietin, että minne menisi etsimään huikopalaa. Muistin sitten, että joku oli maininnut kauppahallin kahvilasta,mutta ei ollut kertonut paikan nimeä. Lähdin sitten metsästämään, että millaisesta paikasta voisi olla kysymys. Löytyihän paikka kun vähän kyseli hallin myyjiltä. Kyseessä on Mari's smoothie & Cafe niminen pieni kahvila.

Jutustelin paikan päällä olleiden ihanien työntekijöiden kanssa. He kertoivat, että paikan omistajalla ja hänen tyttärellään on itsellään vilja-allergia, joten homma on hallussa. Kaikki heillä myynnissä olevat tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia.  Tarjolla on suolaista ja makeaa. Listalta löytyy muun muassa panineita erilaisilla täytteillä, makeita leivonnaisia, erilaisia suolaisia tarjottavia, smoothieita, itse puristettuja mehuja sekä kahvia. Kahvilan tuotteet ovat tamperelaisen Viljattoman valinnan tuotteita.

Maris smoothie cafe - 1 (2)

Listalta on valittavissa herkullisia smoothieita sekä raakapuristettuja mehuja.

Maris smoothie cafe - 1

Valitsin vihersmoothien, joka oli todella hyvää sekä sen kaveriksi pizzaleivän. Molemmat maistuivat hyvälle ja saavat mun täyden suosituksen.

Maris smoothie cafe - 1 (1)

Ihanaa, että löytyy tällaisia paikkoja, joissa varmasti monet allergiset ja muut rajoitteiset saavat varmasti hyvää ja arvostavaa palvelua. Eikä kukaan katso nenänvartta pitkin kun kyselet ruokien tuotesisällöstä.

Maidottomille tiedoksi, että smoothietkin on helposti muunneltavissa maidottomiksi, jos muuten sisältäisivät jotain itselleen kiellettyä ainesosaa.
Suosittelen taas lämpimästi tätäkin paikkaa.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.