keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Olenko hyvä asiakas vasta kun lähden?

Olen monta kertaa miettinyt sellaista, että panostavatko yritykset liiaksi uusien asiakkaiden haalimiseen ja unohtavat voimassa olevien asiakkaiden huomioimisen? Olen asiakkaana uskollinen. En juokse tarjousten perässä, vaan arvostan sitä, että asiakkaista pidetään huolta ja homma pelittää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA010
Olin neljä vuotta muun muassa erään kuntosaliketjun asiakkaana ja sivusta katselin sitä, että kuinka yritys myi edullisia kuukausipaketteja uusille asiakkaille ja vanhat maksoivat paljon suurempia summia kuukausittain. Itse kävin tiukkaa vääntöä pari kertaa siitä, että saanko alennusta itsekin, kun uudet saavat jäsenyytensä paljon halvemmalla kuin minä, joka olin jo vuosia maksanut heille kovaa hintaa. Pariin kertaan onnistuin vääntämään hintaa alemmaksi, vaikka mulle sanottiin, että yleensä näin ei saisi tehdä. Monet vanhat asiakkaat maksoivat kiltisti noin 20 euroa kuukausittain enemmän kun uudet asiakkaat. Mielestäni yritysten pitäisi palkita enemmänkin vanhoja ja uskollisia asiakkaita, kuin vaan haalia halvemmalla niitä uusia. Jossain vaiheessa sitä vanhaa ja uskollista asiakasta alkaa nyppimään tuollainen yrityspolitiikka. Siinä vaiheessa hän voi lähteä ja olla se entinen asiakas. Siinä vaiheessa usein voi olla hankalaa alkaa enää ruikuttamaan tätä vanhaa asiakasta takaisin.
Nyt olen ollut 10 vuotta saman teleoperaattorin asiakkaana. Kun omat netti- ja puhelinliittymät toimivat huonosti kotona päädyin vaihtamaan palveluntarjoajaa. Olin aiemmin valitellut oman liittymäni toimimattomuutta vanhalle teleoperaattorilleni. Vastaus oli usein, että "kyllä sen pitäisi toimia", tiedän, että pitäisi, mutta ei vaan toiminut. Viimeisin kerta oli kun netti ei toiminut moneen päivään enää ollenkaan ja asiakaspalvelusta sanottiin, että ehkä heillä ei ole mulle tarjota parempaa liittymää, kun tätä ei saada toimimaan. Päädyin sitten heti seuraavana arkipäivänä kilpailevan operaattorin puheille ja kävin irtisanomassa vanhan, kun heiltä näytti löytyvän mun tarpeisiini sopiva paketti.
Sitten aloin vielä miettimään, että myös puhelinliittymien kanssa on ollut myös kotona ongelmia eikä mobiilipuoli toiminut kunnolla. Päädyin sitten vaihtamaan myös ne liittymät kilpailijalle. Aluksi olin miettinyt, että jätämme  puhelinliittymät vielä vanhalle operaattorille.
Tässä vaiheessa sitten heräsi myös vanha palveluntarjoaja ja aloitti pommituksen. Heiltä on tullut useita puheluita, joihin en ole ehtinyt vastaamaan sekä tekstareita alkoi tippumaan, että älä vaihda liittymää, saat edullisemman tarjouksen meiltä.
Tässä omassa tilanteessani ei ole kysymys siitä, että saanko paremman tarjouksen vai en. Halusin vain nettiliittymän, joka toimii. Mietin, että heräsikö vanha palveluntarjoaja siis vasta, kun lähdin toisaalle? Aiemmin kun vastaus oli ongelmiin se, että yhteydet pitäisi toimia.
Kiitos nykyisen operaattorin, näyttää siltä, että pystyn somettamaan taas paremmin. Nyt liikkuu videot hyvin verkkoon ja valokuvat saan ladattua verkkoon todella sutjakkaasti.
operaattori - 1 (2)
Tätä asiakaspalveluasiaa olen pyöritellyt pitkään päässäni ja olen miettinyt, että kannattaisiko pysyvistä asiakassuhteista yrittää pitää huolta niiden voimassaoloaikana? Sanon aina, että olen yleensä lojaali asiakassuhteissani. Vaihdan vain niissä tapauksissa kilpailijalle, jos joku homma ei pelitä.
Voisin antaa vinkin yrityksille, että pitäkää niistä vanhoista asiakkaista hyvää huolta vielä silloin, kun he ovat teidän asiakkaina.
Hyvä asiakas on lojaali ja uskollinen asiakas.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.