keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Positiivinenkin ihminen voi masentua

Mietin tänään, että kirjoitanko auringonlaskuista mökillä vai kirjoitanko siitä, että kuinka saan energiani terveellisestä ruokavaliostani. Sitten ajattelin, että en vaan pysty, en tässä mielentilassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajattelin kertoa siitä, että miten joskus positiivisellekin ihmiselle tulee totaalinen uupumus. Minä pelkään sitä tunnetta, sillä olen joskus reilut 10 vuotta sitten ollut tosi uupunut, uupunut töihini liittyvistä asioista. Olen tunnollinen ihminen ja teen kaiken aina täysillä ja yritän tehdä asiat hymy  huulillani. Hymy huulillani silloinkin kun suututtaa ihan kauheasti. Monet eivät varmasti usko, että osaan suuttua, osaan mutta silloin kun kuppi kaatuu, niin se vaan kaatuu.  Yritän kyllä olla näyttämättä sitä ulkopuolisille ihmisille suoraan, mutta tavalla tai toisella koitan purkaa sen sitten ulos. Joskus ihan vaan itsekseni ja silloin tekisi mieli vaan huutaa.

Aiempien vuosien kokemuksesta johtuen tunnen hyvinkin paljon empatiaa ihmisiä kohtaan, jotka sairastuvat masennukseen. Sitä olotilaa ei vaan voi selittää. Usein masennukseen sairastuvat ihmiset ovat tunnollisia ja kilttejä. Usein he unohtavat itsensä ja asettavat muut ihmiset aina itsensä edelle, kunnes tulee stoppi. Se ei ole heikko joka masentuu, vaan hän on tunnollinen ja tunteva ihminen.

Noista vuosien takaisista kokemuksista johtuen koitan elää elämääni positiviisesti, koitan ajatella itseäni ehkä enemmän kuin silloin nuorempana teinkään.

Sanon aina, että en halua negatiivisia asioita elämääni, koska jotenkin minun on niin vaikea käsitellä negatiivisia tunteita. Opetan aina ihmisille, että jos joku asia tuo sinulle negatiivisia tunteita, niin se pitää jättää taakseen. Tuo oma mantrani on nyt soinut päässäni pari päivää.

Eräs asia herättää aika ajoin minussa negatiivisia tunteita ja nyt ajattelin, että opettelen taas elämään toisella tavalla. Kävelemään pois vaan kun tämä ikävä asia tulee minua vastaan. Jos kävelen silti hymy huulillani, auttaakohan se?

Toivon, että tämä olotila tästä helpottuu ja pääsen taas antamaan ihmisille sitä aurinkoenergiaa.

Halusin vain sanoa, että myös positiivinen ihminen saattaa masentua. Toivon aurinkoa kuitenkin jokaisen päivään. Sinulle masentunut haluan sanoa, että mä NIIN ymmärrän sinua.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.