lauantai 23. heinäkuuta 2016

Saiskos olla marjoja?

Kauppojen ja torien myyntipöydät notkuvat tällä hetkellä kotimaisia marjoja. Ahkerimmat poimivat marjansa itse ja kiireisimmät noutavat ne kaupoista tai toreilta. Olin itsekin aikoinaan todella kova marjastamaan. Mökilläkin heräsin usein kuuden aikaan aamulla, kun muut vielä nukkuivat ja lähdin poimimaan vadelmia ja mustikoita. Kun muut heräsivät olin ehtinyt jo poimia ämpärillisen marjoja. Nykyään selkäni ei kestä enää kyykkimistä eikä huonoja asentoja, joten olen suosiolla jättänyt marjastamisen muille. Ostan marjat siis valmiina, ostan niitä todella paljon. Jostain syystä en ole niinkään pakastemarjojen ystävä, mutta tuoreina niitä tykkään käyttää. Ostan  tuoreita marjoja läpi vuoden, vaikka talvisin joutuukin turvautumaan ulkomaalaisiin marjoihin.
Tällaisen satsin hankin marjoja torilta. Kyllä nyt taas kelpaa herkutella.
 
 
superfoodit - 1
Yksi tapani käyttää marjoja on luonnonjogurtin kanssa. Laitan jogurtin päälle hieman juoksevaa hunajaa, marjoja ja kaurahiutaleita. Tästä syntyy myös hyvä tuorepuurokin. Silloin kaikki ainekset sotketaan keskenään ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään. Herkkua.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mieskin saattaa löytää aamuisin tai töistä tullessaan jääkaapista tällaisen välipalan. Itse en syö enää kuin hätätilanteissa valmiiksi maustettuja jogurtteja. Minun jogurttini on tällaisia itse tehtyjä sekoituksia. Näin tiedän, että mitä välipalani sisältää.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Puuroannokseni ei olisi mitään ilman marjoja. Välistä on kiva leikitellä marjojen kanssa. Mikäs sen parempaa kuin nauttia sydämellistä puuroa. Tulee heti ihan sydämellinen olo itsellekin.
puuro - 1
Marjoista saa tehtyä herkullisia smoothien.. Tällä kertaa tein smoothien punaisista viinimarjoista (2 dl), banaanista (1 kpl), mantelimaidosta (2 dl) ja ripauksesta hunajaa. Tehosekoittimella kaikki aineet sekaisin ja sitten vaan nauttimaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Marjastamaan (siis torille) lähdin näin pirtsakassa asussa.
torilla - 1
Torilta tarttui matkaan myös ihana kukkakimppu. Mielenipiristykseksi, niin kuin sanoin kavereille.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Näillä eväillä ja kukkakimpulla varmasti piristyy mieli, joka on ollut vähän matalapaineinen viimeisinä päivinä. Ehkä tästä vielä piristyn.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.