perjantai 1. heinäkuuta 2016

Tämä päivä, yksi elämä

Olin aiemmin innokas lukemaan kirjoja. Nykyään kirjojen lukeminen on jäänyt vähemmälle. Kuitenkin kun kirja Astrid Lindgrenistä ilmestyi, tiesin, että se oli yksi sellainen kirja, jonka haluan ehdottomasti lukea. Astrid Lindgren on ihminen, joka tuo mulle heti yhden lapsuusmuiston. Muistan, kun sain aikoinaan  7-vuotiaana kirjan Se pikkuinen Lotta joululahjaksi, kirjan kirjoittaja oli Astrid Lindgren. Jotenkin tuo kirja jäi mulle mieleeni, koska se oli ensimmäinen oma lukemani kirja. Tästä syystä asia on syöpynyt alitajuntaani.
Sain Astrid Lindgrenin kirjasta arvostelukappaleen ja kun aloitin tätä kirjaa lukemaan, se tempaisi heti mukaansa. Kirja kertoo maailman rakastetuimmasta lastenkirjailijasta. Kirja kertoo muun muassa, että kuinka 18-vuotias Astrid alkoi odottamaan rakastajansa lasta. Kun tämä tapahtui 1920-luvulla se väistämättä oli sen ajan maailmassa aikamoinen skandaali. Nuori nainen pakeni Tukholmaan ja jätti lapsensa muiden huostaan. Astrid meni myöhemmin naimisiin ja poika palasi hänen luokseen ollessaan 3-vuotias. Astrid poti huonoa omaatuntoa pojan hylkäämisestä ja se teki hänestä suuren kirjailijan ja lasten puolesta taistelijan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olen kantanut kirjaa mukana mökille ja lomalle. Kirja on tarttunut käteeni aina kun olen vain ehtinyt lukemaan. Joka kerta se tempaisee mut mukaansa. Mietin, että kuinka hienosti hän kohteli ihmisiä, jotka häntä lähestyivät tuon ajan maailmassa. Hän jopa ryhtyi kirjeenvaihtoon nuoren tytön kanssa, joka lähetti hänelle kirjeitä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ensimmäinen kirjani oli tämän näköinen ja se sinetöi sen, että Astrid Lindgren jäi sydämeeni.
se pikkuinen lotta
Jos vaan teillä on mahdollisuus lukea kirja, niin voin suositella sitä lämpimästi. Itse ihastuin kirjaan ja haluan ahmia tarttua siihen aina kun on mahdollisuus.Tämä päivä, yksi elämä on kirja, johon kannattaa tutustua. Suositteluni.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.