maanantai 25. heinäkuuta 2016

Virolainen kädentaito ihastutti

äätimme ottaa mieheni kanssa äkkilähdön etelään eli lähdimme lauantaina Tallinnaan. Ilman mitään ihmeellisiä etukäteissuunnitelmia suuntasimme Raatihuoneentorille ja ilokseni sain huomata, että siellä oli käsityötapahtuma. Kaikki minut tuntevat tietävät sen, että minä arvostan kädentaitoa ja niiden tekijöitä. Kierrän paljon kädentaitotapahtumia Suomessa ja ilo mukava katsastaa myös Raatihuoneen torin anti lävitse.

Lauantaina oli hyvin helteinen päivä ja varmaan juuri siksi torillakin oli paljon ihmisiä. Rakastan Viron vanhaa kaupunkia ja sen  ympäristöä. Siellä on aistittavissa oikea vanhanajan tunnelma. Mikä parasta myös paikalliset vaalivat sitä tunnelmaa. Uskon, että juuri se vetää ihmisiä puoleensa.

Torilla oli kaikenikäisiä kädentaitajia myymässä ja esittelemässä taitojaan. Oli ilo nähdä kuinka myös nuoret 14-15 vuotiaat valmistivat ja myivät korujaan torin myyntipisteissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käsityöläiset vaalivat myös perinteitä käsitöissään. Tällaisen liinan tekeminen vaatii jo taitoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virolaiset kädentaitajat valmistavat hyvin paljon tuotteita luonnonmateriaaleista. Villaa ja puuvillaa käytetään tuotteissa hyvin paljon. Mielestäni heidän töissään paistaa pitkälti läpi se, että heillä on hyvin yksilöllisiä taitajia. Mukavaa on huomata, että luovuus kukkii. Itse pysähdyn usein  myyntitiskin taakse, jossa on valmistettu hyvin yksilöllisiä ja erilaisia tuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raatihuoneentori on juuri oikenlainen ympäristö kädentaidolle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minut sai pysähtymään ihan ehdottomasti nämä ihanat kassit. Ihan pakko oli ostaa yksi tällainen kassi itselleni ja se pääsi heti käyttöön. Minusta juuri näissä taas oli persoonallinen ilme. Mielikuvitusta taas parhaimmillaan. MiaPuPe laukkuja löytyy heidän nettisivuiltaan. Pakko linkittää heidän facebook-sivuilleen, jotta itsekin muistan jatkossa nämä laukut. Kuulemma niitä voi tilata heidän nettisivujen kautta. Ihania, rakastuin näihin.

Miapupe - 1

Nämä laukut myös ihastuttivat. Jostain syystä pidän laukuista, joissa on kolmiulotteiset koristeet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Olisin voinut viihtyä tuolla pidempäänkin ja jututtaa myyjiä, mutta en viitsinyt kiduttaa miestäni, joka helteessä odotti minua torin laidalla.

Tallinnaan - 1 (14)

Virutorin kierrän myös joka kerta. Nyt toria oltiin jo sulkemassa, kun kävin sen pikaisesti kiertämässä. Ostin muutama huivin ja ponchon. Pakko oli ostaa tämä turkoosi muotoon ommeltu villahuivi, johon oli huovutettu tuo kukkakuvio.

Tallinnaan - 1 (19)

Tämän ponchon ostin myös sekä tässä ostamani MiaPuPe:n laukku.

Tallinnaan - 1 (21)

Ihanaa kun kerrankin olin Virossa oikeaan aikaan.
Tuskin maltan odottaa syksyä, kun taas kaikki kädentaitotapahtumat alkavat. Sitten pääsee taas kiertämään.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.