keskiviikko 10. elokuuta 2016

En halua loukata, mutta loukkaan silti

Minäkö keski-ikäinen blogin Tiian kanssa juteltiin viime viikolla aiheesta, että saako toisten ihmisten ulkonäköä arvostella? Tiia oli saanut ikävää kommentointia liittyen hänen ulkonäköönsä. Minä pidin tätä hyvin pöyristyttävänä. En koskaan hyväksy sitä, että toisen ulkonäköön puututaan.

tiia ja maiju - 1 (2)

Itse sain jossain vaiheessa saman tyyppisiä kommentteja. Olen kuullut olevani kuin vantaalainen pubiruusu ja milloin mulla on ollut kommentoijan mielestä kulmat väärin päin päässä ja milloin on ollut ulkonäössäni milloin mitäkin vikaa. Nyt ei ole enää ulkonäköäni ruodittu.

Sanoin Tiialle, että tästä aiheesta on pakko keskustella. Teimme viime viikolla Tiian kanssa aiheesta videon Tädit tubettaa kanavalle ja se on kirvoittanut ihmiset kommentoimaan kovasti. Linkitän videon tämän tekstin loppuun. Kaikki kommentoijat ovat olleet yksimielisesti sitä mieltä, että ihmisten ulkonäköä ei pitäisi lähteä ruotimaan. Itse olen siitä tiukasti sitä mieltä, että ulkonäölle emme usein voi mitään ja mitä väliä sillä on, että minkä näköisiä me olemme. Itse aina yritän nostaa ihmisten sisäistä kauneutta esiin ja antaa sille enemmän arvoa kuin ulkoiselle olemukselle.

Me olemme Tiian kanssa hyvällä itsetunnolla varustettuja, mutta entä jos kommentointi osuu ihmiseen, jolla on ongelmia oman hyväksymisensä kanssa? Tällainen kommentointi voi satuttaa ihmistä syvästi ja sillä voi olla pitkäkestoiset seuraukset.

Mietin, että mikä saa ihmiset ilkeilemään toisille? Joskus lukiessa näitä kommentteja tulee mieleen, että niiden syvin on tarkoitus vaan loukata toista.  Minäkin sain joskus kommentin, joka alkoi näin, että "en halua loukata sinua, mutta...". Tällä aloituksella hän tiesi jo aloittaessaan, että tuon jälkeen tulee se loukkaus, mutta hän jatkoi silti. Kirjoittaja varmaan koitti lieventää sanomaansa, kun kertoi ensiksi, että ei halua loukata ja sitten loukkasi kuitenkin.
Ollaan suvaitsevaisempia toisiamme kohtaan ja annetaan kaikkien kukkien kukkia. Mietitään mitä suustamme päästetään tai millaista palautetta sitä annetaan toiselle.
Hymy kaunistaa meistä jokaista, myös sisäinen kauneus kaunistaa myös ulkoisesti.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.