perjantai 26. elokuuta 2016

Helsingin hiljaisilla kaduilla

len ottanut tavakseni kerran kesässä lähteä kuvaamaan Helsingin katuja. Yleensä teen tämän kesälomallani ja niin tein tälläkin kertaa. Ensimmäisen kerran kävin kuvaamassa aamuöisiä katuja vuonna 2013, se postaukseni löytyy täältä. Viime vuonna teimme saman retken prätkällä ja siitä postaukseni löytyy täältä.

Tällä kertaa kuvausaika oli vasta elokuun lopulla, joten lähdimme liikenteeseen vasta kello 5.00. Aiempina vuosina ollaan oltu liikkeellä kello 3.30 ja 4.00. Elokuussa aurinko nousee sen verran myöhempää ja siksi piti lähtö ajoittaa auringonnousun mukaan.

Jos haluaa tällaisia kuvausreissuja tehdä Helsingin keskustaan, niin ehdottomasti paras aika tällaiselle on kesä-heinäkuussa, koska silloin on hieman hiljaisempaa kuin oli nyt. Tällä kerralla liikenteessä oli jo työmatkailijoita, lenkkeilijöitä tai koiran ulkoiluttajia. Aiempina vuosina on ollut enemmänkin ravintolasta palaavia ihmisiä ja yksittäisiä töihin menijöitä. Minusta on kiva analysoida ihmisiä ja miettiä, että mistä ovat tulossa ja mihin ovat menossa.
Kuvausreittini oli Kallio, Hakaniemi, Pohjoisranta, Katajanokanranta, Kauppatori, Senaatintori ja Kaivopuistonranta. Tällaiselta kaupungissa näytti kello 5.00-7.00 maanantaiaamuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helsinki öiset kadut - 1 (4)Helsinki öiset kadut - 1 (2)Helsinki öiset kadut - 1 (7)pohjoisranta - 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAAleksanterinkatu - 1 (1)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helsinki öiset kadut - 1 (25)Helsinki öiset kadut - 1 (22)Helsinki öiset kadut - 1 (23)

Helsingin hiljaisilla kaduilla on aamuyöllä jännä tunnelma. Ensi kerralla saatan varata hotellihuoneen Helsingin keskustasta  ja tehdä kuvausretkeni hotellista käsin kävellen.   Jos vaikka ensi kerralla valitsisin ihan toiset kadut.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.