tiistai 30. elokuuta 2016

Hyvät työkaverit ehkäisevät masennusta

Sunnuntai-iltana mua alkoi vähän ahdistamaan töihin meno. Loma oli loppu ja piti alkaa asennoitumaan taas töihin. Nukuin ihmeen hyvin sunnuntain ja maanantain välisen yön, vaikka usein loman jälkeen uni ei tule tai se katkeaa liian aikaisin. Ajattelin, että kyllähän se siitä varmasti taas lähtee, vaikka ahdisti.

Meillä on tapana muutamien työkavereiden kanssa välistä vähän leikitellä toistemme kustannuksella. Olemme tehneet toisillemme pieniä jäyniä aina silloin tällöin. Milloin lomalle lähtiessä, milloin lomalta palatessa tai milloin mistäkin syystä. Kun olin tehnyt eräälle kaverilleni pienen jäynän lomalle lähtiessäni, niin osasin vähän odottaa jotain jäynää takaisin tullessani.

Ajattelin mielessäni, että nyt ne on varmaan teipanneet ilmastointiteipillä mun puhelimen luurin puhelimeen kiinni tai jotain vastaavaa. No ei ihan. Mitään tällaista en olisi osannut odottaa. Sanoin, että en ole koskaan kokenut lastenjuhlia, joten olkoon tämä minun lastenjuhlani.

ilmapallot - 1 (1) ilmapallot - 1 (4) ilmapallot - 1 (8) ilmapallot - 1 (5) ilmapallot - 1 (11) ilmapallot - 1 (10) ilmapallot - 1 (9)

Täytyy sanoa, että tästä riitti koko päiväksi iloa minulle, iloa tekijöille ja iloa myös muillekin työkavereille.  Nauroimme, että tuota Pinjataa voi käytää uudestaan ja aloimme jo miettimään, että mitä ja kenelle siitä annettaisiin iloa seuraavalla kerralla. Siitähän voisi tehdä kiertopalkinnon.

Jos jotain olen vuosien myötä oppinut, niin ainakin sen, että hyviä työkavereita pitää arvostaa. Luin juuri jostain hyvän viisauden, että älä koskaan luovu ihmisestä, joka saa sinut nauramaan. Siitä yritetään pitää kiinni ja nyt koitetaan jaksaa painaa töitä taas tämäkin syksy hektisyydestä huolimatta.

Näiden tyyppien voimin jaksan taas nauraa ja loman jälkeinen masennuskin katosi sen sileän tien. Hyvä työkaveri on aina hyvä työkaveri.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.