sunnuntai 14. elokuuta 2016

Onko Tubecon vain nuorten tapahtuma?

Olen viettänyt viikonlopun Tubecon tapahtumassa. Molempina päivinä vietin siellä aikani aamusta iltaan. Vaikka siellä tuli oltua melkein kellon ympäri, niin silti koin saaneeni sieltä ihan mahtavat energiat. Ottaen huomioon senkin, että perjantai-lauantain välisenä yönä nukuin vain kaksi tuntia. Varmaan alitajunnassa iski viime hetkellä hieman stressiäkin lauantain ohjelmasta.

Usein mielletään, että Tubecon on vain lasten tapahtuma, mutta tälläkin kertaa oli lasten mukana tullut suuri määrä aikuisia. Aikuisillekin oli tapahtumassa erilaista ohjelmaa. Tapahtumassa oli erilaisia paneeleita ja oli aikuisparkkia. Pienemmilläkin lavoilla oli kiinnostavaa ohjelmaa eri teemoilla.

Ennen ovien avaamista, kävimme muiden aikuistubettajien kanssa kannustamassa ihania nuoria, että jaksaisivat vielä hetken odottaa. Innokkaimmat olivat varmaan jo ennen kello kahdekssa oven takana. Ovet aukesivat lauantaina kello 15.00. Kuvassa vasemmalta Ani Kellomäki (Ani Kellomäki -kanava), Maiju (Tädit tubettaa), Minni Salminen (Minnismi) ja Pia Voutilainen (MammaPia).

aikuistubettajat - 1

Itse olin aktiivisena aikuistubettajana mukana aikuisten ohjelmien suunnittelussa sekä myös heittämässä ideaa tuotannolle, että mitä me voisimme tehdä. Neuvoksi aikuistubettajille, että olemalla aktiivinen ja ehdottamalla ohjelmaa, voi ne joskus toteutuakin. Hyppäsimme suunnitteluun aika myöhäisessä vaiheessa. Nyt kun olemme kerran olleet mukana, niin tiedämme, että mitä ensi kerralla voisi ehdottaa. Aikuispaneeli veti ainakin kivasti porukkaa, kuuntelemaan, että mitä se aikuistubettaminen on.
Lauantain pyörin hyvin paljon Minni Salmisen (Minnismi-kanavalta) kanssa, koska olin Minnin apujuontaja paneeleissa. Aamulla ennen ovien avaamista kävimme muun muassa Silja Linen pallomeressä, vähän miettimässä meidän tulevia juontoja. Hyvä paikka hieman rentoutua. Tapasimme myös Harri Hylkeen.

Silja line


aikuistubettajat - 1 (2)

Minnin kanssa teimme juonnot mummoina, jotta saimme vähän promottua seuraavan päivänä Tubenrapinat esitystämme samalla. Leikkisästi sanottuna Suomen poliisi pitää huolen mummoistakin. Sehän hymyilyttää vähän nettipoliisi Marko Fobba Forssiakin. Marko oli mukana paneelissa, joka koski kiusaamista. Kiinnostava paneeli, jossa heräsi paljon ajatuksia. Yleisön yksi kysymys jäi raksuttamaan päähäni ja otan sen jossain vaiheessa jossain kanavassa ehdottomasti käsittelyyn, se oli jotenkin liikuttava. Alla kuvassa näkee, että tämä aihe kosketti myös nuora yleisöä. Tosin taisi olla sillä osuutta asiaan, että yksi panelisteista oli Arttu Lindeman, joka on nuorten yksi ehdoton suosikki.

aikuistubettajat - 1 (3)aikuistubettajat - 1 (1)

Sunnuntaina otettiin parit "fanikuvatkin". Tiiakin (Tädit tubettaa) oli tässä vaiheessa päässyt mukaan menoon. Kuvassa poseeraa Amppu rulaa, Kati (Katin asiat) ja Heli (Naisellisia yksinpuheluita).

aikuistubettajat - 1 (4)

Lauantaina meidän Tubenrapinat jengillä olikin sitten se kohokohta eli heitimme lavalla mummotanssin. Sanon aina, että minua ei jännitä, mutta nyt meinasi ihan pienen hetken alkaa jännittämään. Tubenrapinat jengi oli ylpeä siitä, että ministeritasolla Paula Risikko huomioi meidät monilla kanavillaan. Vaihdoimme Paula Risikon ja Suvi Lindenin kanssa ennen esitystä vähän ajatuksia aikuistubettamisesta. Heillä oli selkeä kiinnostus aiheeseen. Toivottavasti vielä perästä kuuluu. Keräsimme tämän porukan Tubeconia varten, mutta tajusimme, että tätä asiaa ei vaan voi jättää tähän. Tulemme varmasti tekemään tällä tai isommallakin mummoporukalla varmasti jotain hauskoja juttuja. Näin ainakin mietimme. Mummot on niin symppiksiä ja mummoja voi haastaa erilaisiin asioihin. Mummoille saa ehdotella erilaisia juttuja. 

Tubenrapinat - 1
Mitä mulle jäi käteen Tubeconista? 
Varmasti omalta kannalta katsottuna oli se, että tapasin ihan mielettömän ihania uusia ihmisiä. Aikuiset ikään kuin verkostoituivat paremmin. Saimme jutella face to face ja päätimme, että teemme yhdessä vielä jotain suurta. Yhdessä tekemisessä on voimaa. Sitä hoen aina ja sitä hoettiin tapahtumassa.

Sanon, että aikuistubettajat ovat nyt aika fiiliksissä ja varmasti monet saivat virtaa yrittämiseensä. Oheistan tähän myös videon Tubeconin ensimmäisestä päivästä. Toisena päivänä oli niin paljon ohjelmaa, että en saanut niin paljon videoitua.

Nyt taidan viikon vaikka lomailla. Siihen ei ole oikein ollut aikaa viime viikkoina.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.