sunnuntai 21. elokuuta 2016

Teetä ja sympatiaa - Jyväskylän Helmi

Jyväskylässä on ihana teehuonejoka tarjoaa teetä ja sympatiaa samassa paketissa. Paikka on Teeleidi, joka sijaitsee Lutakon alueella. Olen joskus sanonut, että sosiaalinen media on upea paikka, jos siitä osaa ottaa täyden hyödyn irti. Kesäloman koittaessa heitän usein twitteriin kysymyksiä tyyliin, että "kertokaa mulle paras gluteenittomasti palveleva hotelli, kertokaa mulle paras gluteeniton kahvila kaupungissa x" tai muuta vastaavaa.
Viime viikolla oltiin Virrat - Töysä - Ähtäri akselilla liikenteessa ja päätimme eräänä päivänä lähteä Jyväskylään. Meillä ei ollut kuitenkaan mitään ajatusta siitä, että mitä Jyväskylässä tehtäisiin. Laitoin viime metreillä kysymyksen Twitteriin, että mitä Jyväskylässä voisi tehdä? Sain vastauksen heti, jossa bingattiin Teeleidin Anne. Teeleidin Anne seuraa minuakin Twitterissä ja hän heti huikkasi, että "meillä tarjoillaan muuten myös hyvä valikoima gluteenittomia tuotteita". Se oli taikasana ja vastasin, että "ollaan kohta siellä". Tämä oli juuri oikea-aikaista markkinointia.

Kului varmaan 1o minuuttia, kun jo kolistelimme Teeleidin eteisessä. Anne oli ihan huulipyöreänä, että "tehän nopeita olitte". Siinä ei kauaa nokka tuhise, kun mulle sanotaan sana GLUTEENITON, silloin olen varmasti jo oven takana kolkuttelemassa.

Jos minulta kysytään, että olenko tee vai kahvi-ihmisiä, niin vastaan ehdottomasti olevani kahvi-ihmisiä. Kuitenkin juon myös mielelläni teetä, kun sellaiseen tulee mahdollisuus. Varsinkin kun teetä tarjoilee paikka, joka on erikoistunut niihin, tiedän saavani varmasti jotain ehdottoman hyvää.

Annella oli ihana tapa kertoa tarinoita. Teehuoneella ei juoda pelkästään teetä, vaan siellä voi kuunnella myös tarinoita ja jokaisella teelläkin on oma tarinansa. Annen tyttö on leipomusten takana, hän on sen alan ihminen. Satuin menemään paikan päälle heti aamusta, jolloin molemmilla oli aikaa kertoa minulle leipomuksista sekä muutenkin Teeleidin toimintatavoista. Oli hienoa huomata, että kuinka hyvin he olivat ottaneet huomioon erikoisruokavalioisetkin. Vitriinistä löytyi vegaanisia, maidottomia ja gluteenittomia sekä tietysti myös normiruokavalioisten tuotteita. Olin myös yllättynyt siitä, että kuinka monta eri vaihtoehtoa sieltä minullekin löytyi. Tässä olin aika lähellä taas pyörtymiskohtausta. Kun ilmoitin haluavani kuvata tuotteita, he tekivät minulle kattauksen kahvilan pöydälle. Katsokaa nyt, että millaisia gluteenittomia tuotteita olisi ollut tarjolla. Koita nyt tästä sitten valita, että mitä haluat maistaa.

teeleidi Jyväskylä - 1 (6)

Kahvilassa voi nauttia teetä ja samalla värittää itselleen mielenrauhaa.

teeleidi Jyväskylä - 1 (3)
teeleidi Jyväskylä - 1 (14)teeleidi Jyväskylä - 1 (8)teeleidi Jyväskylä - 1 (4)teeleidi Jyväskylä - 1 (11)Teeleidissä on tarjolla myös perinteinen iltapäivätee eli afternoon tea. Sitä on tarjolla tiistaisin ja torstaisin kello 14-18. Tarjoilu sisältää teekannun lisäksi voileipiä, vastaleivottuja skonsseja hillolla ja kermalla sekä pieniä makeita suupaloja. Gluteenittomana iltapäiväteelle tulee 2 euron lisämaksu. Maksan mielelläni lisämaksun, kun uskon, että tässä talossa palvellaan myös gluteenittomia näinkin hyvin.
Ihan ehdottomasti suosittelen käymään Teeleidissä.  Teehuoneen valikoimasta löytyy sata erilaista irtoteetä ja hauduketta. Kaikki maut ovat maisteltavissa teehuoneelta ja ostettavissa myymälästä.
teeleidi Jyväskylä - 1 (12)

Meidän mukaamme tarttui kotiin viemisiksi myös teetä. Kattoratsastajan teetä ja Iltasoittoa. Kuulimme molemmista tarinat ja tarinat on myös painettu teepussien kylkeen. Kun juot teetä, joilla on tarina, muuttuu teen nauttimishetki ihan toisenlaiseksi.
teeleidi Jyväskylä - 1 (16)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.