torstai 1. syyskuuta 2016

Ähtärin karhut

Muistan kun kävin Ähtärin eläinpuistossa ensimmäistä kertaa noin 7 vuotta sitten. Sen jälkeen olen halunnut sinne melkein joka kesä uudelleen. Ähtärin eläinpuistossa minua kiehtoo eniten karhut. Jotenkin tuntuu, että Ähtärin karhut on opetettu poseeraamaan. Olen meinaan napannut näistä karhuista aikaisempinakin vuosina tosi siistejä kuvia. Milloin karhu joogaa tai milloin se leikkii puiston keinulla. Tällä kertaa emokarhu kahden poikasen kanssa leikkivät karusellin kanssa.

Ähtärin eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Puistossa on noin 60 eri eläinlajia. Miksi sitten tykkään Ähtärin eläinpuistosta on se, että puistossa on eläimille tilavat ja mahdollisimman luonnonmukaiset elinolosuhteet. On kuin menisi metsään ja siellä sitten törmäisi eläimiin aika luonnollisissa olosuhteissa. Tosin onhan siellä onneksi aita välissä.

Päivä, jona Ähtärissä olimme valkeni ensiksi sateisena, mutta kun pääsimme puistoon, alkoi aurinko paistamaan. Päivä oli oikein onnistunut ja pääsin ikuistamaan monia eläimiä kamerallani. Parhaimmat kuvat sain mielestäni karhuista. Niitä tarkkailinkin pisimpään. Myös pöllöjä on kiva tarkkailla.

Oli ihana kävellä puisto hiljakseen läpi. Kilometrejä kertyi mittariin noin kuusi ja aikaa meni pari tuntia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAÄhtäri - 1 (17)OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oli kiva taas käydä Ähtärissä ja varmasti ensi kesänä taas veri vetää sinne uudestaan. Täytyy sanoa, että kyllä tuo luonto rauhoittaa.

Tuosta suuntasimme Töysään ja yövyimme Keskisen kylähotellissa. Se on taas eri juttunsa eli siitä myöhemmin erikseen.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.