maanantai 26. syyskuuta 2016

Hermostunko vähästä?

Olen aina omannut positiivisen elämänkatsomuksen, olen saanut sen äidiltäni perinnöksi. Olen yrittänyt aina ajatella asiat positiivisuuden kautta. Kun elämässä sattuu jotain ikävää, mietin, että onko siinä kuitenkin jotain hyvää. Minunkin elämässäni ollut, joista asioita, joista en ole löytänyt mitään hyvää, mutta olen opetellut nekin hyväksymään. En ole jäänyt rypemään niiden asioiden kanssa. Yksi elämäni motto on ollut tämä: Luoja suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiatjoita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä asioitajoita voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan. Ikävät elämänvaiheet on pyrittävä jättämään taakseen, eikä niihin saa jäädä kytemään. Jos niitä ikäviä asioita raahaa koko elämänsä perässään, niin varmasti elämä tuntuu raskaalta. Katse eteenpäin ja nokka kohti uusia asioita.

Päätin jossain vaiheessa, että haluan säilyttää positiivisen elämänasenteeni. Päätin, etten enää provosoituisi muiden puheiden tai mielipiteiden vuoksi. Mitä teen tänä päivänä? Poistun yleensä paikalta sanomatta mitään ja voin henkisesti paremmin. Kun lähden paukuttamaan o
maa mielipidettäni ja pilaan oman päivänä tai kenties monta päivääni.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miksi tästä kirjoitan oli se, että halusin antaa neuvon, että joskus kannattaa miettiä, että kannattaako provosoitua vai voisiko olla menemättä mukaan noihin juttuihin? Päätin siis tarkastella omaa asennettani. Voinko tehdä jotain toisin? Kun tein omalta osaltani tämän päätökseni olla provosoitumatta olen voinut paremmin.
Välillä tulee hetki, kun tekisi mieli sanoa kärkäs mielipide johonkin, mutta teenkin niin, että  kirjoitan sen, mutta pyyhin pois. Voin kirjoittaa uudestaan ja pyyhin sen uudestaan pois. Lopulta jätän sanomatta ja tunnen itseni voittajaksi, koska en lähtenyt mukaan. Olen selvinnyt voittajana. Välillä muiden sanomiset voivat kiukuttaa, mutta suljen sanomiset omaan arvoonsa ja voin paljon paremmin henkisesti itse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haluan, että minut muistetaan mielummin positiivisena ihmisenä, kuin kärttyisenä naisena. Toivottavasti onnistun. Elämä on kuitenkin ihanaa ja itselläni ainakin on halu elää elämää hymy huulilla, eikä naama mutrulla.
Iloa päiväänne ja yritetään olla provosoitumatta. Toivon aurinkoa ja iloa elämään  sekä seesteisiä päiviä valintojenne kanssa.  Kokeilkaa edes viikko miltä tuntuu olla lähtemättä mukaan mihinkään negatiiviseen. Huomaatte varmasti, että energiaa jää muihin arkisiin toimintoihin paljon enemmän.

Maiju


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.