perjantai 23. syyskuuta 2016

KaffeBar Wanha Rauma gluteenittomasti

Elokuussa vietin kesälomaa ja kiersimme kotimaan eri kaupunkeja. Kesän alussa oli käynyt mielessäni, että josko tänä kesänä mentäisiin käymään Raumalla ja katsastamassa upeaa Wanhaa Raumaa. Itse asiassa se on ollut mielessäni jo pitkään. Olen puhunut ystäväni kanssa aiheesta jo varmaan pari vuotta, että kun sinne tullaan, niin otan yhteyttä häneen. Siitä se ajatus sitten lähti. Ilmoitin ystävälle, että nyt ollaan tulossa ja hän lupasi selvitellä etukäteen, että mistä löytyy kaupungin parhaiten palveleva gluteeniton kahvila.
Parasta on aina se, kun ihminen, joka tuntee oman kaupungin kahvilat lähtee soittamaan läpi kahviloita selvittääkseen etukäteen gluteenitonta tarjontaa. Hän tietää kuitenkin parhaiten, että mistä lähtee kyselemään. Minäkin usein kyllä kyselen Twitterin kautta vinkkejä. Tällä kertaa oltiin taas niin ex tempore liikkeellä, että ihan ehdottoman paras tapa oli kääntyä ystävän puoleen. Ystävähän sitten selvitti asiaa etukäteen.

gluteeniton-porkkanakakku-1

Ystävä oli soitellut useita kahviloita läpi ja valinta osui lopulta Wanhan Rauman Kaffebar -nimiseen kahvilaan. Onneksi, sillä heillä näytti olevan kaikki kohdallaan ja vitriinissäkin monta erilaista vaihtoehtoa mistä valita.  Suosin paikkoja, joissa voin valita vitriinistä  eri vaihtoehdoista tuotteet ja paikkoja, joissa voi valita vaihtoehdoista myös gluteenittomasti. 

Wanhan Rauman KaffeBar sijaitsee Kuninkaankatu 27:ssa.

kaffebar-wanha-rauma-1

Vitriinissä oli merkinnät kohdillaan ja valinnanvaraakin löytyi. Suolaistakin olisi saanut tilauksesta.

kaffebar-wanha-rauma-1-1 kaffebar-wanha-rauma-1-2 kaffebar-wanha-rauma-1-3 kaffebar-wanha-rauma-1-4

Valitsimme molemmat gluteenittomat porkkanakakut.  Pohja oli tehty mantelijauhoista (muistaakseni).

kaffebar-wanha-rauma-1-6

Aikaa vierähti hieman toista tuntia. Olipa ihana nähdä Arjaa. Arja on ihminen, joka hassuttelee ihan varmasti yhtä paljon kuin minä. Meiltä molemmilta puuttuu aikuisgeeni, mutta ei se haittaa. Elämän mottomme on molemmilla, että hauskaa pidetään ja ilolla mennään. Millään ei olisi malttanut lähteä, mutta mies odotti toisaalla ja oli vaan pakko.

kaffebar-wanha-rauma-1-8

Ajattelin, että seuraavan kerran taidan sitten etsiä hotellin Raumalta ja mennä paremmalla ajalla. Wanha Raumakin oli niin kuvauksellinen, että ehdottomasti haluan mennä joskus kuvamaan Wanhan Rauman katuja niin, että siellä ei ole liikennettä ollenkaan. Tässä pari kuvaa Wanhan Rauman kaduilta.

wanha-rauma-1 wanha-rauma-1-1 wanha-rauma-1-2

Wanha Rauma on siis koettava uudelleen ja paremmalla ajalla. Ehkä sitten ensi kesänä pitsiviikkojen merkeissä, saas nähdä.

Ehdottomasti suosittelen kuitenkin tuota kahvilaa ja varsinkin gluteenittomien tarjoilujen vuoksi.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.