sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Salo tarjosi parastaan - gluteenittomasti

Kaikkihan sen jo tietää, että käyn Salossa useasti ja sehän johtuu siitä, että mökkeillään Sammatissa. Tällä kertaa mulla oli oma syyni piipahtaa Salossa mökkireissun yhteydessä. Se syyni oli aamupäivätreffit ystävän kanssa, joka asuu Salossa, meillä oli vähän juttuja, joita piti hoitaa samalla. Säde ehdotti treffejä Makuun.

Ihana  ystävä Säde vinkkailee aina mulle ne parhaat mestat, joihin mun kannattaa Salossa mennä. Olen hänen suosituksestaan löytänyt monta ihanaa kahvilaa, joissa hommat hoituu gluteenittomasti eli palvelu pelaa. Säde tietää, että mulla pitää olla jotain syötävää, koska muuten käännyn ovelta takaisin.

Säde vinkkasi mulle jo aikaa sitten Cafe Maku nimisen kahvilan. Olen pari kertaa vieraillut siellä aikaisemmin ja he ovat vakuuttaneet minut palvelualttiudellaan ja upealla asenteellaan erikoisruovalioisia kohtaan.  Olen aiheesta heidän kanssaan jutellut pariin kertaan. Gluteenittomasti homma hoituu tilauksesta. He käyttävät gluteenittomia tuotteita tehdessään erillisiä valmistusvälineitä ja tilattaessa kannattaa kertoa kuinka vakavasta ruoka-allergiasta tai herkkyydestä on kyse. Itse sanon aina tilausta tehdessäni, että minulla on keliakia. Silloin tiedän, että valmistusvaiheessa noudatetaan erityistä tarkkuutta. Samoissa tiloissa kun valmistetaan myös normituotteita, näin näen parhaakseni toimia, jotta tarkkuus on sitten kokinkin tiedossa.

Pariin kertaan aiemmin olen syönyt kyseisessä kahvilassa suolaista, mutta tällä kertaa päädyimme maistamaan jotain makeaa. Syömme usein mieheni kanssa tällaiset puoliksi, joten tälläkin kertaa jaoimme tämän annoksen keskenämme. Valitsin listalta makean crepesin, näitä olisi ollut makealla ja suolaisella täytteellä. Säde on crepesejä moneen kertaan hehkutellut, joten siksi tällä kertaa valinta osui tähän.

cafe-maku-salo-1-3 cafe-maku-salo-1-8 cafe-maku-salo-1-4
cafe-maku-salo-1-6

Katselin heidän menu-listaansa ja ajattelin, että ensi kerralla aion mennä brunssille.
Hyvä Cafe Maku ja kiitos kun myös minä olen teille tärkeä asiakas ruokarajoitteestani huolimatta.

Maiju


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.