perjantai 30. syyskuuta 2016

Upeita laukkuja kädentaitajalta

Elokuun lopulla kävin Hakaniementorin kirppiksellä ja törmäsin ihanaan kädentaitajaan, joka valmistaa laukkuja muun muassa kierrätysmateriaalista. Ihastuin ensisilmäyksellä näihin laukkuihin, enkä meinannut saada silmiäni irti niistä. Minähän tunnetusti rakastan vähän erikoisia juttuja ja siksi ihastuin myös näihin.

Minulta on joskus toivottu laukkupostausta, missä esittelisin omia erikoisia laukkujani. Esittelen teille nyt tämän kädentaitajan  upeita laukkuja omieni sijaan. Laukkuja voi ihailla Miukun Tiuku facebook-sivulla. Haastattelin tekijää ja hän käyttää paljon kierrätysmateriaalia muun muassa vanhoja nahkatakkeja tai virkattuja liinoja materiaalinaan.

Jokainen laukku on erilainen. Tässä muutamia Miukun Tiukun laukkuja näytille. Yhtään täysin samanlaista ei ole.

miukun-tiuku-1-8Tässä laukussa taitaa olla käytetty vanhan nahkatakin jotain osaa sekä virkattua pöytäliinaa.

miukun-tiuku-1-3

Tämä laukku oli tilaustyö, olin paikalla kun tilaaja sitä haki. Haastattelin laukkujen tekijää myös tilaustöistä, joskus hän on kuulemma suostunut tekemään, mutta mielummin tekee oman luovuutensa mukaisia laukkuja. Tilaustöissä on aina omat haasteensa. Tiedän sen itsekin vanhana kädentaitajana.

miukun-tiuku-1-4 miukun-tiuku-1-7

Tämän laukun ostin itselleni. Värit sopivat minulle oli pinkkiä ja turkoosia. Tämä olikin jo esillä aiemmin blogissani.

miukun-tiuku-1

Laukkuja löytyy erilaisia, varmasti monenlaiseen eri makuun.

miukun-tiuku-1-2 miukun-tiuku-1-10

Itse tykkään laukuista ja asusteista, joissa on sielu. Näissä henkii vanhanajan tunnelma käytetyn kierrätysmateriaalin takia.

Syksyllä on taas kädentaitotapahtumia paljon. Kannattaa pitää silmänsä auki, jos näitä tekijöitä kohtaa jossain tapahtumissa. Kädentaitajilta löytyy juuri ne persoonalliset asusteet, asusteet, jotka huomataan.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.