keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Anna anteeksi

Oletteko joskus loukkaantuneet verisesti? Minä ainakin itse olen. Olen joskus sulkenut ihmisiä verisen loukaantumisen vuoksi pois omastakin elämästäni.
Olen loukkaantunut joskus todella vähäpätöisten asioiden takia. Olen kantanut vihaa sisimmässäni tuollaisten asioiden takia vuosia joko jollekin ihmiselle tai taholle. Päätin lopulta päästää irti ja antaa anteeksi eräille tahoille. Näin jälkeen päin ajatellen se vihanpito on ollut hyvinkin turhaa. Olen vaan joskus loukkaantunut ja silloin se on tuntunut elämää tärkeämmältä asialta.

Tänä päivänä yritän suhtautua rennommin asioihin, kuin ennen. Ainahan en kaikesta tykkää, mutta ei tarvitsekaan.

Katsoin viikonloppuna videon, jossa tiivistettiin hyvin se asia, mitä itsekin olen miettinyt. Siinä videossa sanottiin, että "anna anteeksi. Jos et anna, viha tuhoaa sinut sisältäsi". Tuo on ajatus, jota jossain vaiheessa itsekin aloin pyörittämään mielessäni. Mietin, että niin kauan kun kannan vihaa sydämessäni, se tuhoaa minut.

seina%cc%88maalaus-tapiola-1

Kannoin aiemmin esimerkiksi vihaa sisälläni erästä yritystä kohtaan noin 10 vuotta. Kun näin sen yrityksen tai sen työntekijöitä (joilla ei edes ollut mitään tekemistä kokemani asian kanssa), tunsin aina vaan ärtymystä ja vihaa. Kunnes aloin miettimään asiaa asiaa, mietin, että "hei tästä on kulunut aikaa 10 vuotta, onko aika päästää irti". Se oli muuten todella hyvin vapauttava ajatus. Mietin, että mitä jos joskus on tuntenut saavansa epäasiallista kohtelua, niin siitä pitäisi yrittää päästää irti. Tänä päivänä olen kyseisen yrityksen asiakas taas 10 vuoden tauon jälkeen. Joskus väärinkohdelluksi  tuntemisen tunne siis voi siis aiheuttaa yrityksellekin kauas kantoiset seuraukset, jos asiaa ei hoideta hyvin, tämä oli siitä hyvä esimerkki. Päätin kuitenkin siis, että vihat on jätettävä taakse ja annettava uusi mahdollisuus yritykselle. Oli muuten hyvä päätös.

Onko anteeksianto siis joskus parempi vaihtoehto, kuin vihanpito. Vanha sanonta on, että "anteeksi voin antaa, mutta en unohtaa". Sekin varmasti on totta, mutta voimme yrittää anteeksiantoa oman itsemme takia ja miettiä, että milloin on turhaa kantaa kaunaa vuosia.

Miettikää, että onko viha, jota kannatte mahdollisesti sydämessäni niin syvää, että voitko itse paremmin, jos päästät vihastasi irti?

seina%cc%88maalaus-tapiola-1-1

Minä päätin yrittää anteeksiantamisen tapaa. Nyt mielestäni voin tämän päätökseni jälkeen paljon paremmin.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.