lauantai 29. lokakuuta 2016

Nousiko pissa päähän?

Aina välistä saan kuulla joltain, että joku toinen miettii, että onko mulla noussut pissa päähän? Voin kertoa, että ei ole noussut minkäänlainen neste päähän eikä mikään muukaan ole noussut hattuun.

maiju-1-3
Miksi tuollaisia ajatuksia tulee jollekin? No syy on siinä, että minulla on periaatteeni. Minkälaisia periaatteita mulla sitten on? No sellaisia, että en suostu kirjoittamaan blogissani mainoksia, en siis kirjoita tuotteita vastaan blogipostauksia. Olen kirjoittanutkin aiheesta noin vuosi sitten teemalla Panetko bloggaajaa halvalla? Nyt taas tämä teema on ollut mielessäni jo pari kuukautta. Se tulee aina silloin esiin, kun sähköpostini alkaa täyttymään kyselyistä, että teenkö blogiyhteistyötä 50 euron lahjaa vastaan? Vastaan yleensä aina ystävällisesti, että blogini on nykyään Apulehden alla, niin heidän kauttaan teen kaupallisia yhteistöitä. Annan kyselijöille Apulehden markkinoinnin yhteystiedot.
Pari viikkoa sitten eräs kyselijä kertoi minulle, että heidän kaupallinen yhteistyönsä tarkoittaa sitä, että lähettävät minulle 50 euron lahjakortin nettikauppaansa. Olin jo ennen tuota viestiä kieltäytynyt vastaanottamasta tätä yhteistyötarjousta. Tuossa vaiheessa en enää viitsinyt kertoa, että mitä on kaupallinen yhteistyön ja tuoteyhteistyön ero.

Minä sanon aina, että en lupaa koskaan tuotetta vastaan kirjoittaa blogipostauksia. Jos joskus haluan kirjoittaa omasta halustani, kirjoitan, mutta en koskaan niin, että joku painostaa minua kirjoittamaan tuotteistaan jotain. Tätä jankutan ja jankutan koko ajan. Tästä syystä olen saanut joltain ajatuksen, että mulla on pissa noussut päähän.  Kuitenkin kyse on mun eettisistä valinnoistani. Arvostan omaa työtäni, arvostan omaa aikaani enkä suostu mainostamaan tuotteita, joiden takana en aina välttämättä seisoisi. Arvostan siis myös blogini lukijoita.

Olin viime vuonna Ping Helsinki tapahtumassa, jossa allekirjoitin Ping Ethics -säännöt. En allekirjoittanut sitä vain siksi, että kaikki muutkin sen allekirjoittivat, vaan sen takia, että haluan kunnioittaa sääntöjä, joita alalle ollaan luotu.

maiju-1-2

Nyt tuli vaan tunne, että on pakko taas nostaa kissa pöydälle. Toivon, että periaatteitani kunnioitetaan ja annetaan minun tehdä tätä juttua niin kuin itse haluan, eikä niin kuin joku toinen haluaisi minun tekevän. Jos bloggaaja ei suostu tuoteyhteistyöhin ei se siis tarkoita sitä, että pissa olisi noussut päähän. Se voi tarkoittaa sitä, että ei suostu toimimaan eettisiä valintojaan vastaan.

Aurinkoa päiväänne ja kunnioitetaan toistemme valintoja.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.