keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Estääkö ikä sinua olemasta onnellinen?

Joskus joku luulee, että onni asuu vain nuoruudessa. Minullekin on joskus sanottu, että "tiedän, että haluaisit vielä olla nuori". Voin sanoa, että minä en jaksaisi enää olla nuori. Haluan olla juuri tämän ikäinen kuin nyt olen, en haikaile mitään menneestä, vaan odotan tulevaa innolla. Tietysti joskus voi tuntea nostalgiaa jostain vanhoista asioista, mutta se kuuluu vain elämään.

Monesti tulee mietittyä, että kuinka ihanaa on olla tässä iässä juuri näin ja nyt. Minä rakastan omaa ikääni, enkä mieti kaiholla menetettyä nuoruuttani. Odotan innolla sitä, että mitä elämä minulle vielä tarjoaa ja mitä ihanaa on vielä tulossa.

Odotan innolla sitä, että pääsen eläkkeelle noin 11 vuoden 1 kuukauden päästä (toivottavasti). Tein meinaan juuri testin, että mikä on eläkeikäni, joten tällä hetkellä se on tuossa. Voi olla, että se vielä muuttuu seuraavan 10 vuoden aikana.

pinkit-korkokengat-1
Jos mun kuitenkin pitäisi miettiä iässäni jotain ikäviä asioita, niin voin kertoa, että onhan niitäkin. Muistan kuinka 40 vuotiaana valitin lääkärille nivelvaivojani. Lääkäri oli minua noin 10 vuotta vanhempi ja sanoi, että "kuule, jos 50 vuotiaana ei jonain aamuna tunnu missään, niin sitten on kuollut". Nyt olen tajunnut sen, että vuosi vuodelta kremppaa tulee enemmän ja enemmän. Nivelet jäykistyvät ja liikkuminen on vähän kömpelömpää.  Tuo on se ikävin puoli ikääntymisessä. Voimme yrittää elintavoillamme vaikuttaa siihen, että voisimme paremmin ikääntyessämme.
pinkit-korkokengat-1-1
Joskus minua toistakymmentä vuotta nuoremmat valittavat rypyistään, niin siihen voisin sanoa, että rypyt kuuluvat ikään. Lohduttelin juuri erästä alle 40 vuotista, että täytyyhän elettyjen vuosien jossain näkyä. Niissä näkyy elämänkokemus.
Iloitaan eletyistä vuosistamme. Eletyissä vuosissa on se viisaus, joka on työllä ja tuskalla ansaittu. Älkää antako ikääntymisen olla onnenne ja ilonne esteenä. Elämä on tässä ja nyt, elämä on hetkessä.
Ollaan siis onnellisia siitä, että olemme ylipäätään saaneet elää vanhoiksi ja saamme vanheta. Iloitaan elämästä ja odotellaan tulevia vuosia kiitollisina. Kiitollisina siitä, että saamme ylipäätään elää.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.