perjantai 25. marraskuuta 2016

Gluteenittomat sydämelliset pikkuleivät

Ennen vanhaan meillä oli useinkin tapana äidin kanssa leipoa yhdessä. Nyttemmin se tapa on jäänyt vähemmälle. Pari kertaa vuodessa kuitenkin yritän herätellä tätä tapaa, koska äitini haluaisi, että leivottaisiin välillä yhdessä. Usein se tapahtuu niin, että minä leivon ja äiti katsoo vieressä. Kuitenkin se on tärkeä juttu äidilleni, joten yritän aina välistä tehdä hänen kanssaan näitä hänelle tärkeitä juttuja.

Ilmoitin pari viikkoa sitten lauantaina äidilleni, että tulen käymään ja nyt leivotaan pikkuleipiä. Olin jo aiemmin leiponut samaisia pikkuleipiä ja tiesin, että niistä tulee herkullisia ja ovat helppoja tehdä, kun teimme niitä valmiista gluteenittomasta taikinasta, joka oli tullut aiemmin syksyllä markkinoille.

Olen joskus ostanut tällaisen pikkuleipämuottisetin. Muistan, että ostin sen ystävänpäivää varten ja se on jäänyt käyttämättä. Nyt kuitenkin tajusin, että kuinka upeita pikkuleipiä tällä muotilla saa aikaiseksi ja päädyin tekemään pikkuleipiä sydämellisesti.
Taikinapaketissa on kaksi taikinalevyä, jotka kaulitaan ohueksi ja otetaan muotilla halutun muotoiset palat.

moilas-gluteenittomat-pikkuleivat-1-2
Itse tein pohja ja kansipaloja ja paistoin ne uunissa paketin ohjeen mukaisesti.
moilas-gluteenittomat-pikkuleivat-1-3
Paistamisen jälkeen levitin pohjapalan päälle hilloa ja laitoin sydänpalan kanneksi. Lopuksi ripottelin vielä tomusokeria pikkuleipien päälle.
moilas-gluteenittomat-pikkuleivat-1-6
Pikkuleivistä tuli syntisen hyviä.
moilas-gluteenittomat-pikkuleivat-1-5
Taikinaa löytyy ainakin suurempien kauppojen pakastealtaasta. Täytyy sanoa, että tämän jälkeen gluteeniton leipominen ei voisi enää olla helpompaa.
Ajattelin, että jouluksi teen vielä samaisia pikkuleipiä, mutta luumihillotäytteellä. Nämä toimivat todella hyvin myös joululeivonnaisina gluteenittomille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.