keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Olen äidilleni kiitollinen

Mietin usein sitä, että kuinka pitää muistaa kertoa äidille niitä asioita, joista  olen hänelle kiitollinen. Nyt hän vanhemmiten kysyy välistä, että "olenko minä ollut hyvä äiti"? Vastaan aina, että äiti olet ollut ihana äiti, parempaa en olisi voinut saada. Itse olen aina ollut äidin tyttö ja yrittänyt pitää äitini puolia silloin kun hän ei ole siihen itse kyennyt.
Varmasti meillä monella on ollut se maailman paras äiti. Myös minulla on maailman paras äiti. Sanon usein, että vaikka muut unohtavat syntymäpäiväsi, sinun äitisi ei sitä unohda koskaan.

a%cc%88iti-1

Äitini on ihminen, joka aina on pistänyt kaikki muut ihmiset itsensä edelle ja hän on tullut itse sitten viimeisenä.  Äiti on ollut mulle aina se elämäni tärkein ihminen (mieheni lisäksi). Äitini juuri kertoi, että kuinka taas joku päiväkerhossa oli hänelle sanonut, että "sinä olet aina niin mukava ihminen" ja myös kotihoidon nuori hoitaja oli äidilleni sanonut, että "tänne on aina niin mukava tulla, kun sinä olet niin ihana". Juuri sellainen ihana ja herttainen on minun äitini.  Silti äitini aina kysyy välillä, että "olenko minä ollut hyvä"? Äitini on aina hyvä ja ihana kaikille. Kaikki se hyvä, mitä hän on antanut muille, palaa hänelle takaisin. Itse kiitän äitiäni usein siitä, että olen häneltä saanut positiivisuuden lahjan.

a%cc%88iti-1-1

Kun lapset kasvoivat, ei hän ole lakannut koskaan huolehtimasta aikuisista lapsistaan. Olen monesti miettinyt, että kun hän on meitä lapsia aina hoitanut, niin nyt osat vaihtuneet. Lapset auttavat häntä niissä asioissa, joita hän ei enää kykene itse hoitamaan. Elämän kiertokulku on tällainen ja osat vaihtuvat.

Sanon usein, että jokainen ihminen ansaitsisi elämässään saada vanhemmat, joka kertovat heille, kuinka hyviä he ovat. Tiedän, että kaikki eivät ole tätä kokeneet ja se on surullista.

a%cc%88iti-1-2

Äiti on se elämän tärkein ihminen. 

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.