maanantai 14. marraskuuta 2016

Suomen kovaäänisin keliaakikko

Välistä tuntuu, että olen Suomen kovaäänisin keliaakikko. Puhun usein suureen ääneen gluteenittomasta ruokavaliosta ja pyydän usein kiinnittämään huomiota gluteenittomaan tarjontaan eri tilanteissa. Olen myös aktiivinen ruokaketjuihin päin ja yritän "syöttää" ketjuille hyviä tuotevinkkejä ja olen onnistunutkin saamaan jotain hyviä tuotteita ketjuvalikoimiin.

Käyn hyvin paljon erilaisissa tilaisuuksissa ja usempaan kertaan mulle on sanottu, että "katsoin ilmoittautumislistaa ja huomasin, että olet tulossa ja siitä syystä, tarkistin vielä, että gluteenittomat tarjoilut on kunnossa".  Nauran yleensä tälle asialle, mutta silti välistä mietin, että olenko ollut liikaa äänessä tämän asian suhteen? Olen varmaan kovaäänisyydelläni pelotellut ihmiset miettimään ruokatarjontaansa. Hyvä niin, koska jossain vaiheessa tarjota monissa tilaisuuksissa oli hyvinkin gluteenipitoista. Parissa vuodessa on tapahtunut paljon kehitystä.

pinkit-korkokengat-maiju-1

Kuitenkin mulle aina vakuutellaan, että on hyvä, että joku jaksaa tuosta aiheesta puhua ja jaksaa toitottaa samoja asioita. Minua on kyllä kiitelty myös siitäkin, että olen opettanut ihmisille hyvin paljon tarkkuudesta, että millä tarkkuudella ruokia pitää valmistaa.

Olen joutunut aiheen vuoksi myös vauvapalstalle, koska kuulemma puhunut jonkun mielestä liikaa aiheesta. Omasta mielestäni puhu siitä sopivasti, koska aihe on sellainen, että kun siitä puhuu, sitä paremmin alkaa hommat toimimaan. Jonain päivänä varmasti tätäkään ei enää pidetä epänormaalina asiana. Tällä hetkellä asiaa joutuu vielä vähän pitämään esillä. Annan mielelläni kasvot keliakialle. 

pinkit-korkokengat-maiju-1-1
Gluteeniton elämä messut Tampereella
Marraskuussa 25.-26.11.2016 vietetään Tamperetalolla Gluteeniton elämä -messuja. Olen paikan päällä molempina päivinä. Lauantaina 26.11.2016 osallistun keskustelijana klo 13.30-14.15 Minun gluteeniton elämäni -paneeliin. Joten taas pääsee tämä nainen ääneen.
gluteeniton-elama-messut-1-1
Jos gluteeniton elämä kiinnostaa, niin kannattaa suunnata kulkunsa tuona viikonloppuna Tampereelle. Kaikki messuilla olevat tuotteet ovat gluteenittomia. Lisäksi messuilla on paljon luentoja, joten on hyvä tilaisuus päivittää gluteenitonta tietouttaan messuilla.
Varmasti monille ruokien parissa työskentelevillekin messut olisivat paikallaan. Oiva mahdollisuus tutustua gluteenittomaan tarjontaan ja löytää hyviä uusia tuotteita valikoimiinsa. 
Messuilla nähdään.

Maiju

1 kommentti:

  1. Olen vilpittömästi sitä mieltä, että on ERITTÄIN hyvä, että joku puhuu loud and clear.....ja hyvät kasvothan keliakia sinusta saisikin :) - liian kauan ollaan oltu maan matosia, jotka ujosti pälyillen ryömimme koloista esiin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.