sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Synttärikahvit gluteenittomasti aamutuimaan

Vietän tänään synttäripäivää, en mä yleensä vietä synttäreitä, mutta lähipiirilleni tarjoan jotain pientä päivän kunniaksi. Pyrin nykyään tarjoamaan sellaisia tarjoiluja, että ne sopivat kaikille myös siis minulle itselleni. Pääsen helpommalla, kun kaikille on samaa.
Päädyin testailemaan uutuustuotteita tai ainakin sellaisia, joita en ollut itsekään vielä maistanut.

Pirkalta tuli juuri kauppoihin Gluteeniton mustikkakermakakku. Ehkä sanoisin mielummin, että mustikkakermaleivos. Koska koko muistuttaa enemmän leivosta, kuin kakkua. Leivoksen paino on 300 grammaa ja mielestäni se on max 2 hengelle sopiva. Hintaa tällä leivoksella oli 5,49. Jos vertaan hintaa kaupassa markkinoilla oleviin noin 5 hengen pakastekakkuihin, niin hinta oli aika korkea.

gluteeniton-pirkka-mustikkakermakakku-1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kun edellä mainittu Pirkan leivos oli jo ostettu ja piti sitten lisäksi löytää muillekin tarjottavaa, niin ostin Vuohelan herkun gluteenittoman juhlakakun, jonka löysin Tammisto K-Citymarketin hyvistä valikoimista.
gluteeniton-kakku-vuohelan-herkku-1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molemmat kakut tuli maisteltua. Ulkonäön suhteen odotin enemmän Vuohelan herkun kakulta. Kuitenkin mun makuuni se oli liian äkkimakea, vaikka yleensä makeasta pidänkin. Tällä kertaa kuitenkin ennakkosuosikin asemesta mun valintani oli Pirkan mustikkakermakakku. Sitä taidan ostaa siis seuraavallakin kerralla, vaikka sitten useamman kakun yhden asemesta.
Löysin myös Tammiston Cittarin valikoimista Pirkka Suklaa-kaurapala -keksejä. AIemmin olen ostanut vastaavia, mutta suklaa-riisipaloina. Tämä oli ikään kuin vähän tuhdimpaa.  Hintaa kekseillä oli 2,50 paketti. Ihan kohtuullinen hinta kekseille. Jos olet epävarma, että voiko vieraasi syödä kauraa, valitse riisisuklaapalat.
gluteeniton-pirkka-kaura-suklaapala-1
Gluteenittomat suklaavalikoimat on parhaimmat ja laajimmat Pandalla. Mun vahva suositus gluteenittomiksi suklaiksi menee ehdottomasti Pandalle, koska heidän valikoimissaan on suuri osa suklaista gluteenittomia, Monilla muilla valmistajilla on "saattaa sisältää vehnää" tuotteita, joiden syöminen on aina oma riskinsä ja niitä ei muutenkaan suositella syötävän kuin satunnaisesti muutama kerrallaan. Monet gluteenittomat ovat ihan ehdottoman tarkkoja, eivätkä syö ollenkaan saattaa sisältää suklaita. Itse olen uskaltanut pari palaa syödä silloin tällöin (Keliakialiiton ohjeiden mukaisesti), Joten miksi ostaa suklaata, jossa on riski, kun voi valita suoraan valmistajalta, jolla ei riskiä ole. Keliakialiitto julkaisi juuri listauksen gluteenittomista joulumakeisista. Listaus löytyy täältä.
gluteeniton-panda-juhlapoydan-suklaat-1
Tällaisiin tarjoiluihin päädyn mökkimaisemissa tällä kertaa.
Kakkuja arvioitiin niin sanottujen normiruokavalioisten kanssa. Kaikki maistui kaikille. Vuohelan herkun kakun makeus hieman puhutti, mutta kyllä siitäkin tykättiin.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.