torstai 8. joulukuuta 2016

Annetaan yhdessä vähävaraisille lapsille hyvä joulu

Olen joskus kertonut omasta lapsuudestani sen, että meitä oli seitsemän lasta ja olen työläisperheen kasvatteja. Kun olimme alle kouluikäisiä äitini oli vielä lasten kanssa kotona ja isäni yksityisyrittäjä. Rahaa ei ollut liiemmälti ja muistan joulummekin erityisen lämpinänä muistoissani, vaikka joululahjat eivät olleet kovin suuressa osassa joulujamme. Muistan vielä senkin, että ollessamme pieniä Pelastusarmeija muisti silloin suurperheitä tuomalla joulupaketin, joka varmasti ilahdutti silloin vanhempiamme sekä meitä lapsia. Tästä syystä mieltäni lämmittää kovasti kun vähäosaisille järjestetään keräyksiä joulun alla.

lapsuuteni-joulut-9

Meillä on ollut töissä jo useamman vuoden yhteiskeräys, jossa osallistumme Joulupuu-keräykseen. Muutamat aktiiviset työkaverini ovat vuosi vuoden jälkeen pistäneet keräykset pystyyn ja organisoineet yhteiskeräyksen vähäosaisille nuorille. Kiitos työkavereille aktiivisuudesta.

joulupuu-kerays-1-1

Helsingissä keräyksen pääpaikkana toimii Joulupuu-keräyspiste Kauppakeskus Forumissa. Keräyspiste sijaitsee ostoskeskuksen ensimmäisessä kerroksessa, info-pisteen vieressä.Keräyspisteen ollessa suljettuna lahjoja voi myös viedä Forumin info-pisteelle mukaan keräykseen välillä 16.-20.12.2016.

Joulupuun järjestäjinä toimivat pääasiassa nuorkauppakamarit eri paikkakunnilla. Keräys toteutetaan non profit periaatteella, jossa kaikki osapuolet toimivat korvauksetta. Tällä hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja vähävaraisille lapsille, joilla on rajallinen mahdollisuus saada joululahja. Lahjat jaetaan sosiaalitoimen lastensuojelun kautta. Lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina kymmeniä tuhansia maanlaajuisesti. Esimerkiksi Turussa tällaisia lapsia on lähes 3 000 ja Helsingissä yli 10 000. Joulupuu-keräyksen kautta pystyt antamaan lahjan lapselle, joka muuten jäisi ilman joulupukin tuomisia. Keskuspuiston Nuorkauppakamarin toteuttama keräys järjestetään Helsingissä vuonna 2016 jo 13. kertaa.
joulupuu-kerays-1-5
Lahjan antaja päättää itse, mitä haluaa antaa lahjaksi Joulupuu-keräykseen. Lahjan antaja valitsee ikäluokan, minkä ikäiselle lapselle haluaa lahjan antaa. Viime vuosina on Helsingissä ollut pulaa erityisesti 11-17-vuotiaiden lasten lahjoista, koska heitä on eniten lastensuojelun piirissä.
joulupuu-kerays-1-4
Vielä on siis mahdollisuus osallistua Joulupuu-keräykseen. Lisätietoja keräyksestä löytyy Joulupuu-sivustolta.
Annetaan siis yhdessä vähäosaisille lapsille hyvä joulu.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.