lauantai 3. joulukuuta 2016

Miksi gluteeniton mysli ei ole mysliä?

Olen tuskaillut niin monta kertaa sen asian suhteen, että kaupasta ei tahdo saada kunnon gluteenitonta mysliä. Minä haluaisin, että myslissäni olisi enemmän siemeniä, ehkä hieman kuivattuja marjoja ja vaikkapa kaurahiutaleita. Kuitenkin suurin osa gluteenittomista mysleistä sisältää maissihiutaleita ja riisihiutaleita.

Jos minulta kysytään, niin ostan maissihiutaleet maissihiutaleina ja myslit myslinä. Minua ei kiinnosta syödä aamiaishiutaleita mysleinä.
Itse saatan syödä mysliä luonnon jogurtin tai puuron kanssa. On paljon kivempi ripotella näiden päälle terveellisiä vaihtoehtoja.

Suurin osa gluteenittomista mysleistä näyttää tältä. Tämä ei houkuta minua ollenkaan. 

gluteeniton-mysli-1-4
Jossain vaiheessa yritin syynätä kaupan hyllyjä ja etsiä myslejä, joissa ei olisi maissihiutaleita. Suurimmassa osassa niitä oli. Olen ostanut lukuisia myslipaketteja ja todennut sitten ostettuani, että ei ollutkaan sitä mitä ajattelin ja myslit on jäänyt syömättä.
Gluteeniton elämä messuilla haastattelin useita maahantuojia ja valmistajia. Myllärin gluteeniton mysli olikin sitten sitä mitä olen etsinyt. Sisältää paljon siemeniä, kuivattuja hedelmiä ja kauraa. Minun etsintäni siis palkittiin.
gluteeniton-mysli-1
Kyseessä on tämä mysli.
gluteeniton-mysli-1-1
Olen joskus ostanut Myllärin marjaista muromysliä. Sekin on ihan OK, mutta olen hakenut enemmän tuollaista siemenpohjaista.
gluteeniton-mysli-1-2
Tykkään käyttää mysliä myös puuron päällä, jos se on siis oikeaa mysliä, eikä maissihiutaleita.
img_1319
Jos olet löytänyt jonkun valmistajan gluteenittoman myslin, joka olisi enemmän jotain tuollaista mitä onnistuin itse löytämään. Kerropa minulle, että kenellä valmistajalla on, niin saatan joskus testata muidenkin valmistajien gluteenittomia myslejä. Tätä mysliä nyt ainakin itse pystyn suosittelemaan kaikille, jos oma gluteeniton mysli on vielä hakusessa.
Tiedän, että en painiskele tämän asian kanssa yksin. Siksi päätin nyt vinkata oman suosikkini.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.