sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Ostetaan joululahjat pieniltä yrityksiltä

Viime viikkoina on facebookissa kiertänyt teksti, jossa kehotetaan ostamaan joululahjat pieniltä suomalaisyrityksiltä. Teksti menee näin:

Ostetaan joululahjat pieniltä suomalaisyrityksiltä ja itse itsensä työllistäneiltä ihmisiltä. Esimerkiksi naapurilta joka myy tuotteita netissä, paikalliselta käsityöläiseltä joka tekee koruja, paikallisesta leipomosta käsintehtyjä leivonnaisia tai kaverilta jolla on pieni myyntikoju torilla. Lahjakortti hierojalle, kampaajalle, jalkahoitoon, valokuvaajalle, siivoojalle, Kansallisteatteriin. Varmistetaan että raha menee Suomeen ja yksityisille henkilöille eikä monikansallisille yhtiöille. Näin monille ihmisille tulee parempi Joulu.
Päätin liittää tämän tekstin tämän blogipostaukseni alustukseksi, koska minä kannustan aina kädentaitajia ja nostan hyvin paljon esiin pienyrittäjiä ja heidän tuotteitaan. Niin tälläkin kertaa.

Kävin katsastamassa Naisten joulumessujen tarjontaa ja löysin taas upeita töitä. Tuen pienyrityksiä itse ostamalla heiltä tuotteita ja nostamalla heitä esiin.
Tällaisella asenteella lähdin messuille työkaverini Tuulan kanssa. Sanoin juuri, että kun vedät kissapipon päähän, niin varmasti vieraat ihmiset alkavat juttelemaan sinulle, joten kannattaa vähän hassutella, niin saa aina uusia tuttavuuksia.


naisten-messuilla-1

Tuulan kanssa ihasteltiin heti alkuun Carla Country Cottagen  (halli A) ihania mekkoja ja pitsiponchoja. Tällä kertaa ostin Caritalta harmaan pitsiponchon. Tämä mekko kiehtoi kyllä minua.
naisten-messut-1
Tämän jälkeen löysimme virolaista kädentaitajia. Kaksi virolaista rouvaa (Halli A, paikka 24) oli tehneet niin upeita töitä, että oli pakko ostaa pari huivia, jossa oli upeat tulppaanikoristeet ja ostin lisäksi vielä kaksi erillistä huopaista kaulakorua. Näihin ihastuin todella, koska olivat sopivasti juuri erilaisia, enkä ollut aiemmin tällaisiin törmännyt.
naisten-messut-1-1
Heiltä löytyi todella upeita huovutettuja eläimiä.
naisten-messut-1-3
naisten-messut-1-2
Tällaiset korut ja huivit heiltä ostin
img_1493
C-hallista löytyi aina nii ihanat Anne ja Otto Aanmaa ja heillä oli ihania uutuuslaukkuja ja juuri oikeassa värissäkin. Heiltä olen ostanut useita laukkuja ja myös koruja, joita he valmistivat joskus taannoin.
naisten-messut-1-6
Ostin aiemmin toisilta messuilta Tulihelmen  (halli C) ihanat korvikset, jotka ovat saaneet kovasti kehuja. Niissä aiemmin ostetuissa luki toisessa UNELMOI ja toisessa USKALLA. Nyt päätin, että ostan tähän sarjaan kaulakorun ja valitsin (muistaakseni) sanan RAKASTA. Ostin vielä korvikset, joissa toisessa luki NAURA ja toisessa RAKASTA. Nyt voin vaihdella sanoja keskenään ihan miten haluttaa. Kauniita ja tärkeitä sanoja, joita pitää muistaa joka päivä.
naisten-messut-1-10
naisten-messut-1-11
Olen joskus ostanut Iloni (halli C) valmistajalta näitä upeita vetoketjukoruja. Nyt päädyin ostamaan uuden kaulakorun, josta löytyi mun kaikki lempivärini.
naisten-messut-1-9
Aiemmin olen ostanut tällaisen korun fuksian punaisena, mutta siskontyttöni ihasteli sitä niin kovasti, että annoin sen sitten hänelle.
naisten-messut-1-8
Ostin keltaisen huovasta valmistetun kukan. Tekijän tietoja en muistanut kysellä. Ajattelin, että tämä kukka tuo väriä synkkinä hetkinä. Keltainen väri tuo positiivista energiaa.
naisten-messut-1-5
Korumetsä on tullut minulle tutuksi ja pysähdyn aina näiden korujen edessä. Upeaa värinkäyttöä ja laadukasta työtä. Nyt oli uusina malleina tulleet pöllö ja kettu.
naisten-messut-1-4
Taikapaja Mari Hennola valmistaa upeita heijastinkoruja. Korut valmistuvat kierrätysmateriaaleista. Upeita heijastimia, jotka taatusti herättävät huomiota.
naisten-messut-1-12
Wool Ps oli lapasten karkkikauppa, värikkäitä huovutettua lapasia. Varmasti värejä löytyy jokaiseen makuun.
naisten-messut-1-7
Maaritin mollukat olivat niin hellyttävän näköisiä, että ansaitsivat tulla nostetuksi esiin. Jokaisella mollukalla oli nimi ja tietenkin myös syntymäaika. Näin jokainen mollukka on siis oma persoonansa ja hyvin erityinen yksilö.
naisten-messut-1-13
Kuvataiteilija Milla Karppinen maalaa ja hänen eläinhahmojaan esiintyy erilaisissa töissä. Hänen ständiltään löytyi tauluja ja erilaisia yksilöllisiä vihkoja. Hänen töitään löytyy Turun tuulenpesästä.
naisten-messut-1-14
Nämä suloiset hatut ja rannekkeet ihastuttivat. Voisin kuvitella kulkevani pöllöhattu päässäni ja eläinrannekkeet käsissäni. Näiden töiden takana on Design Päivi Ilén. Hänen töitään löytyy Kiva Kombo myymälästä Lahdesta.
naisten-messut-1-25
F-hallista löysin entisen työkaverini, joka oli ystävän kanssa myymässä hyväntekeväisyysteemalla ihania rannekkeita. Harmi kun olin tässä vaiheessa jo tuhlannut kaikki käteiseni. Sillä olisin saattanut tästä ostaa itselleni upeat rannekkeet.
naisten-messut-1-19
Nea Design valmistaa kierrätysmateriaalista reput, kassit, pussukat ja pipot. Tämä ihana rannelaukku oli ihana.
naisten-messut-1-23
Mainio idea yhdistää laukkuun ristipistotyö,  joka varmasti on tämän laukun sydän. Tämä oli siis myös Nea Designin töitä.
naisten-messut-1-24
Marianne Uusitalon laukussa oli värit kohdillaan. Mariannen silkkihuivit ja nahkakorut on tulleet minulle tutuiksi vuosien myötä. Marianne on mukana myös Vanhan ylioppilastalon joulumyyjäisissä ennen joulua.
marianne-uusitalo-1
Tietenkin messuilta löytyi mun ihan ehdoton lempparini Noora Steenvoorden / Saaga Design. Piti yrittää pitää silmiään kiinni, koska Noora on hyvin vaarallinen, lähden usein hänen luotaan iso kassi mukanani. Tällä kertaa vain suunniteltiin ja katsotaan, että mitä myöhemmin ehkä taas tilataan. Noora on myös Vanhan ylioppilastalon myyjäisissä mukana ennen joulua.
naisten-messut-1-21
Saattaa olla, että mun seuraavasta asustani löytyy unikkoa, jotenkin unikko on ollut mielessäni pitkään.
naisten-messut-1-22
Aiemmilta vuosilta on Noon Knit tullut tutuksi. Kävin tervehtimässä ja ihastelin upean värisiä pantoja.
naisten-messut-1-15
Upeita ja erikoisia leikkuulautoja oli myös myynnissä messujen pääkäytävällä. Näiden leikkuulautojen valmistajana on Akarat. Tuija Hahtonen kertoi, että hän suunnittelee ja valmistaa laudat. Jotkut laudoista oli moniosaisia ja niiden kanssa voi hieman leikitellä.
naisten-messut-1-18
Aina niin iloinen ja upea Anu Pylsy / Design Pylsy oli myös messuilla ja itse ihastelin Anulla myynnissä olleita hapsuhuiveja. Olin niitä jo ihastellut netissä ja niitä löytyi useissa eri väreissä.
naisten-messut-1-17
Kiitos kärsivälliselle seuralaiselleni Tuulalle. Minun kanssani joutuu olemaan kärsivällinen, koska minä olen suustani  kiinni joka toisen myyjän kanssa. Minulla on niin paljon tuttuja näytteilleasettajia ja sitten sitä tutustuu koko ajan uusiin.
Muistakaa, ostakaa pienyrittäjiltä tuotteenne. Niin minäkin teen ja hankin heiltä usein aika persoonallisia asusteita ja vaatteita. Tälläkin kertaa tuli monta upeaa asustetta mukanani kotiin messuilta.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.