perjantai 6. tammikuuta 2017

Eilen kun mä tiennyt en

Tänään piti kirjoittaa jostain ihan muusta, mutta tuli tunne, että pitääkin kirjoittaa siitä mitä sydän sanoo. Kärsin eilen kovista selkäkivuista. Selkä on mun heikko kohtani. Kun selkä on niin kipeä, että jokainen askel sattuu, niin silloin en nouse sängystä ylös. Onneksi oli viikonloppu, että voi hyvällä omalla tunnolla  jäädä sänkyyn makaamaan.
Kuitenkaan ei ollut tarkoitus kirjoittaa selästäni, mutta ilman tätä, en varmaan olisi eksynyt Yle Areenan sivuille ja löytänyt dokumenttia, jossa Paula Koivuniemi lauloi miesartistien kanssa rakkaudesta. Katsoin dokkarin ja se oli hyvin koskettava. Siinä vaiheessa, kun Paula Koivuniemi ja Vesa-Matti Loiri alkoivat nauhoittaa ohjelmassa yhdessä kappaetta Eilen kun mä tiennyt en, olin jo ihan kannanlihalla. Kappaleiden välissä artistit keskustelivat myös tunteista, joita kappaleet heille aiheuttivat. Tämä kappale aiheutti todella suurta tunnemyrskyä sekä artisteissa, että myös allekirjoittaneessa.
Olen aina rakastanut tätä laulua ja nyt se sai taas suuren merkityksen näiden kahden huippuartistin esityksen jälkeen. Tässä kappaleessa on koko elämänkirjo nuoruudesta vanhuuteen ja kaikki siltä väliltä. Tässä kappaleessa elää viisaus ja sanat ovat saaneet vanhemmiten merkityksen, jonka vastaa ymmärtää vanhemmiten.
Olen joskus kertonut, että pidän musiikista ja varsinkin laulujen sanat kertovat tarinoita, joista pidän. Kun ikää tulee enemmän, sitä tulee usein mietittyä elämää ja sitä, että mitä se on antanut, mitä se vielä antaa ja mitä on vielä edessä.
Tämä biisi siis osui ja upposi suoraan sydämeen. Nyt pitää lähteä metsästämään tätä Paula Koivuniemi - duetot -levyä itselleen. Tässä suhteessa olen aina vanhanaikainen, että haluan vielä ostaa kaikki levyt levyinä. Kappale on kuunneltavissa youtubessa täältä.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.