keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Vanhan nallen tarina

Jossain vaiheessa vilahti vanha nalleni blogipostauksessa ja siitä tuli kyselyitä, että mikä onkaan nallen tarina. Lupasin kertoa sen jossain vaiheessa ja ajattelin, että se hetki voisi olla näin joulun kynnyksellä. Silloin on muutenkin kiva vähän muistella lapsuuttaan.
Tämän nallen tarina juontaa noin viiden vuosikymmenen taakse. Sitä en itse jaksa muistaa, että olenko saanut nallen syntymäpäivä- vai joululahjaksi. Olen kuitenkin saanut nallen joskus 60-luvun puolen välin jälkeen. Voisin veikata olleeni jotain 5-6-vuotias nallen saadessani.
Minulle tuli varmaan jotain 8-vuotiaana sellainen tunne, että nallella on nyt leikitty tarpeeksi ja kysyin siskoltani, joka oli minua 10-vuotta vanhempi, että vaihtaako hän nalleni hänellä olleeseen kynään? Tämä tarina lyhykäisyydessään menee niin, että muistan aina vain kertoa, että siskoni on vaihtanut "vain kynään" ja olen ollut nuori ja tietämätön silloin. Tätä tarinaa on väännetty vuosikymmeniä.  Nalle siis muutti 60-luvun lopulla siskolleni ja minä sain kynän. Sitä en muista, että mihin se kynä joskus joutui. Siskoni kuitenkin piti nallesta huolta ja aina katseeni hakeutui nalleen, kun hänen luonaan kävin. Aina aiheesta keskusteltiin.
vanha-nalle-1
Täyttäessäni 50-vuotta siskoni sanoi, että hän voisi antaa nallen minulle takaisin. Olin todella iloinen, koska nallella on ollut sydämessän paikka, vaikka siihen silloin lapsena kyllästyinkin. Aikuisena kaikki asiat muuttavat muotoaan ja asiat tulevat tärkeämmäksi.
Nalle muutti kotiini takaisin ja lupasin, että kun minusta aika jättää, niin nalle pääsee takaisin siskolleni tai hänen tyttärelleen. Näin tämä nalle on ikään kuin yhteishuollossamme vuosi vuodelta.
vanha-nalle-1-1
Juttelimme siskoni kanssa taas eräänä päivänä nallesta ja hän painotti sitä, että se kynä, johon nallen vaihdoin, ei ollut mikä tahansa kynä, vaan se oli sellainen kynä, josta napsautettiin eri värejä käyttöön. Muistan kyllä, että ne kynät oli aika mageita silloin 60-luvun lopulla.
Kiitos siskolle nallen huolenpidosta, ilman sitä tämä nalle olisi aivan varmasti kadonnut.
Tämän nalletarinan myötä toivotan kaikille blogini lukijoille 
oikein hyvää joulua!
Pidän joulupyhät blogitaukoa ja annan teille myös rauhan.
joulupukki-1-2
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.