maanantai 13. helmikuuta 2017

Ilmainen kasvohoito maksaa 1800 euroa

Minulla on ollut pitkän aikaa mielessä, että kirjoitan asiasta, joka ärsyttää minua suuresti. Nyt huomasin, että Anna-Leena Härkönen oli kirjoittanut samaisesta aiheesta kolumnin. Hyvä, koska tämä on asia, mistä pitää puhua ja mistä pitää kirjoittaa. Ennen kaikkea aihe, että mistä pitää ihmisiä varoittaa. Muistakaa, että liian hyvältä kuulostava asia on harvoin sitä miltä kuulostaa.

Viime keväänä äitini (88-vuotta) kertoi minulle, että hänelle oli soitettu jostain kauneushoitolasta ja hän kertoi, että hänelle oli tarjottu ilmaista kasvohoitoa. Sanoin äidilleni, että "ilmaisia kauneushoitoja ei ole olemassakaan, että mistäköhän oli kyse". Hän vannotti minua, että kyllä sellainen olisi ollut, mutta oli viisaasti osannut sanoa, että "ei hän kykene sellaisiin tulemaan, kun ei pysty liikkumaan". Asia mietitytti minua kovasti, että kuka kumma on taas voinut soitella hänelle. Toistan äidilleni koko ajan, että ei uskoisi ihan kaikkea mitä ihmiset koittavat syöttää puhelimessa.

Tällaisessa agressiivisessa markkinoinnissa kiltit ja heikot ihmiset voivat mennä lankaan. En voi sietää, että vanhuksille markkinoidaan näin.

Sitten kului kuukausia ja itselleni soitti nainen puhuen hieman murtaen Suomea ja hän koitti houkutella minua ilmaiseen kasvohoitoon. Sanoin, että "sori, mutta ei kiinnosta". Minulla on nämä mun vakiopaikat, joissa itse käyn kauneushoidoissa ja niistä paikoista olen  usein kirjoittanutkin blogissani. Minä tiedän, että ilmaiseksi ei tässä maassa saa yhtään mitään. Miten voisi liiketoiminta kannattaa, jos ilmaiseksi jaettaisiin hoitoja. Tämän jälkeen puhuin erään tuttavan kanssa, jolle oli tarjottu kauneushoitoa ja hän oli ottanut tarjouksen vastaan. Hän sitten minulle ensimmäisen kerran paljasti, että hänelle oli siinä samassa kaupiteltu tuotteita, joiden hinta oli ollut toista tuhatta euroa. Siis toista tuhatta euroa!!!!

kauneushoidossa-1-2
Kuva ei liity tähän tapaukseen


Tällä viikolla työkaverini puhelin soi ja kuulin hänen sanovan, että "hän ei voi tulla kauneushoitoon, koska on niin allerginen". Kun kysyin häneltä, että oliko kyseessä "ilmainen kasvohoito". Sepä se.

Googlettamalla sanat "ilmainen kasvohoito" löytyy totuus, että ilmainen kasvohoito tulee maksamaan 1.800 euroa.

Lukekaahan Anna-Leena Härkösen kolumni, niin ymmärrätte, että mistä on kyse. Kolumni löytyy täältäAnna-Leena kertoo kolumnissaan kaiken, että mistä on kyse ja mitä ilmainen hoito todellisuudessa maksaa.

Mitään ei saa ilmaiseksi, aina on joku koira haudattuna

Haluan varoittaa teitä kaikkia, että älkää menkö tähän lankaan, älkää suostuko "ilmaisiin" kasvohoitoihin, joissa teille pakkomyydään parin tuhannen euron tuotteet. Miettikää ainakin, että onko teillä halua ja varaa sijoittaa tällaisia summia kauneuteen?

Monia ihmisiä koitetaan ilmaisilla tuotteilla houkutella moniin asioihin. Yritetään muistaa, että mitään ei tässä maailmassa saa ilmaiseksi. Jokaisella asialla on hintansa.
Tämä pienenä varoituksen sanana blogini lukijoille. Tiedän, että me jokainen ollaan potentiaalista kohderyhmää heille. Minä sijoitan sen pari tonnia ihan varmasti johonkin muuhun kuin kosmetiikkaan.

3 kommenttia:

 1. Mullekin vasta soitettiin tuolta, mutta tiesin jo entuudestaan tämän jutun ja oli helppoa sanoa samantien ei. Mutta tosiaan, tällä voi saada ikävään retkuun ihmisen joka ei asiasta tiedä. Kolumni on hyvä!

  VastaaPoista
 2. No Johan on järkyksi mennyt tänä kauppaaminen varsinkin kun luki tuon Härkösen tapauksesta. Kaikkensa yritetään ja murtaa ihminen kauneuden uhalla.

  VastaaPoista
 3. No huh, aikamoisen kallis "ilmainen" kasvohoito. Hyvä, että näistä asioista puhutaan. Mietin vaan, että kuinka moni tarttuu tähän koukkuun.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Maiju ❤️

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.