tiistai 14. helmikuuta 2017

Tom of Finland kutsuvierasnäytöksessä

Olimme Tiian kanssa iloisia saadessamme kutsut Tom of Finland leffan kutsuvierasnäytökseen. Elokuva kertoo Touko Laaksosen (1920-1991)  ja Veli Mäkisen rakkaudesta sodanajan Suomessa. He rakastivat toisiaan salaa 28 vuotta. Noiden vuosien aikana Touko Laaksosesta kuoriutui kansainvälinen kuuluisuus ja homokulttuurin  esitaistelija Tom of Finland.  Elokuva kertoi siitä, että millaista oli elää homona sodanajan Suomessa.
Elokuva pisti ajattelemaan, ajattelemaan sitä, että miten tuolloin asioista ei vaan voinut puhua ääneen, kaikki piti tehdä salassa. Homous oli vaiettua, sitä ei vaan voinut myöntää kenellekään. Homot joutuivaat hakatuiksi virkamiesten toimesta, heidät pistettiin vankilaan tai heidät yritettiin parantaa tästä "sairaudesta".
Rohkeus, rakkaus ja vapaus on elokuvan tekijöiden arvot ja haluan itsekin tukea homokulttuuria näiden arvojen toteutumisessa.
Tapasimme leffan kutsuvierastilaisuudessa mahtavia tyyppejä ja osaa haastateltiin Tädit tubettaa kanavalle ja osan kanssa vaihdettiin kuulumisia muuten vaan.
Tom of Finland - 1
Tom of Finland on tuotteistettu tänä päivänä hyvin ja tuotteita löytyy jos minkälaista. Tiia ihastui Tompan kahviin ja kuulemma nauttii sitä heti tänä aamuna aamukahvina.
Tom of Finland - 1 (1)
Pääsimme elokuvan pääosaesittäjien kanssa yhteiskuvaan. Elokuvan Toukoa ja Veliä esittivät Lauri Tilkanen ja Pekka Strang. Loistavat rooliesitykset molemmilta.
Tom of Finland - 1 (9)
Finlayson on valmistanut erilaisia kodintekstiilejä Tom of Finland teemalla.
Tom of Finland - 1 (3)
Ihan ehdoton sanansaattaja tällä saralla on ollut Tämän kylän homopoika Eino, jolle nostan hattua kovasti. Mukana kuvassa myös aina niin aurinkoinen Iina Moumou -blogista ja tätikaverini Minäkö keski-ikäinen blogin Tiia.
Tom of Finland - 1 (4)
Kaappasimme samaan kuvaan myös ihanan Soikun, joka on yksi Suomen tähtitubettajista. Aina niin ihana ja aurinkoinen Soikku. Harmitti, kun emme tajunneet kiireessä pyytää paria sanaa meidän Tädit tubettaa kanavalle. No ensi kerralla sitten.
Tom of Finland - 1 (5)
Nämä kaksi ihanuutta nappasimme sekä videolle että myös kuvaan. Myös huimaa suosiota saavuttaneet ihanat tubettajat Hermanni ja MariieVeronica. MariieVeronicassa ihailen hänen "kypsyyttään" ja aitouttaan ja Hermannissa ihan mielettömää luonnollisuutta. Heitä on kiva seurata tubekanavilla.
Tom of Finland - 1 (7)
Kiva kun Iina uskalsi tulla tätien seuraan leffateatterissakin, eikä pelännyt yhtään, että alkaisi muistuttamana itsekin tätiä meidän seurassa.
Tom of Finland - 1 (8)
Täältä löytyy meidän Tom of Finland videomme. Käykäähän kurkkaamassa, että kenen kanssa juteltiin tilaisuudessa ja mistä juteltiin.


Tom of Finland tulee leffateattereihin 24.2.2017, joten kannattaa käydä katsomassa leffa. Varmasti elokuva jakaa mielipiteitä moneen suuntaan. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että asioista puhutaan. Puhumalla saamme tästä maailmasta varmasti paremman paikan meille kaikille. Maailmassa asiat eivät ole pelkästään mustaa ja valkoista, vaan se on myös rohkeutta, rakkautta ja vapautta. 
Minun maailmani on hyväksyvä, toivottavasti myös sinun.
Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.