keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kerron teille salaisuuden, en ole robotti

Tarkkaavaiset lukijat varmaan huomaavatkin, että nyt on uusi blogiosoite päivittynyt. Tänään on siis se päivä, kun blogini siirtyi takaisin oman domainin alle. Bloggaajat, jotka ovat vierailleet edes jonkin aikaa porttaalissa tai muilla alustoilla, tietävät, että se on aina jännittävä hetki, kun aletaan siirtämään tiedostoja suuntaan jos toiseen. Tiedän, että yleensä homma ei pelitä, ihan niin kuin sen pitäisi.


Näin kävi myös itselläni. Sain lehdeltä pakattuna tiedostot ja blogitekstit, jotka piti siirtää bloggeriin. Halusin olla luottavainen, että sehän menee niin kuin sen pitää mennä.  Kaikki ei sitten mennytkään ihan putkeen.

Oletko robotti?


Kun aloin siirtämään tiedostoja ensimmäiset kaksi minuuttia meni ihan hyvin. Sitten bloggeri kysyi minulta ensimmäisen, että oletko robotti? Vastasin reippaasti, että "en ole" ja tein bloggerin pyynnöstä nokkelia tehtäviä. Ensiksi bloggeri pyysi minua klikkaamaan kaikkia kuvia, joissa esiintyy palmu. Minähän klikkasin. Sitten taas kaksi minuuttia meni ihan ok. Sitten bloggeri alkoi miettimään, että "oletko sinä robotti"? Vastasin taas reippaasti, että "en". Bloggeri seuraavaksi pyysi minua klikkaamaan kuvia, joissa on liikkeen julkisivu. Tein taas työtä käskettyä. Sitten meni taas pari minuuttia ok. Taas alkoi bloggeri miettiämään, että "ei hitsi ettet vaan olisi robotti". Jotta homma ei olisi mennyt tylsäksi bloggeri heitti, että klikkaapas kaikki kuvat, joissa on liikennemerkki. Siinä vaiheessa mä tunsin jo vähän ärsytystä.Tällaista leikkiä leikin bloggerin kanssa 3 tuntia. Otin ruksia pois sieltä ja otin ruksia pois täältä. Kokeilin 10 eri selainta, kokeilin PC:tä, kokeilin MAC:ia. Tyhjensin välimuistit, löysäsin coocieasetuksia, löysäsin vähän sitä ja vähän tota. Välillä googlasin netistä, että saako tuon robottikyselyn pois jostain asetuksista. No eipä saanut. Kiusasin myös myös mun facekavereita ja kaikkia, joita vaan keksin kiusata.

Lopulta luovutin tuolta illalta. Kuitenkin hiukan huolletti se, että a-lehtien alla mulla oli noin 250 blogipostausta ja mietin, että mitä teen niiden kanssa, jos en saa niitä siirrettyä bloggeriin. Tiesin, että siellä on tärkeitä juttuja. Tiesin, että niitä googletetaan paljon.

Lopulta tiistai-iltana päätin, että lähden siirtämään blogipostauksia yksitellen copy/paste-tyylillä blogiini. Se oli mulle viimeinen vaihtoehto, mutta ei ollut paljon muita vaihtoehtoja. Blogipostausten kommentit menetin, mutta sille ei vaan voinut mitään.

No jos ei jotain hyvääkin. Sainpa vihdoinkin myös aloitettua neuvottelut, että jos saisin apua joltain siihen, että siirtäisin blogini WordPress alustalle. Siihen suuntaan nyt taidetaan mennä, mutta nyt ei auta hötkyillä. Tuo asia tulee ajan kanssa.

Ihanaa olla taas täällä oman blogin herrana. Pistäkäähän blogin osoite nyt talteen eli jatkossa blogini päivittyy osoitteessa http://pinkitkorkokengat.fi

Täällä taas ollaan ja ihan teitä varten ja positiivisella asenteella jatketaan edelleenkin.  Blogini palaa nyt myös Nelkytplusblogien alle. Sieltähän meitä yli 40+ vuotiaiden blogeja löytyy. Meitä on siellä moneen lähtöön.

Niin ja kerron teille salaisuuden. En ole robotti. 

Maiju

33 kommenttia:

 1. Sä niin et ole robotti, mutta olipahan koettelus! <3 Ihqua että olet täällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan se, sain kuitenkin viettää yhden illan muistojenkin kanssa. Oli kiva huomata, että ai olenkin kirjoittanut tuosta ihanasta asiasta ja tuosta ja tuosta :)

   Poista
 2. Tuo muutto on niin hurjaa. Onneksi sulla taitaa olla pahin nyt takana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahin on ohi, mutta säätöähän tämä blogi vaatii. Taidan siirtää sen säädön viikonloppuun :)

   Poista
 3. Aikamoinen homma, mutta kiva kun oot palannut tänne :) Helpompi kommentoida kuin sinne A-lehden alle. Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin toistaiseksi täällä. Jossain vaiheessa varmaan vaihdan WordPressiin, koska se on liittymänä parempi :) Tänne on todellakin helpompi kommentoida <3 Ihana kun kävit <3

   Poista
 4. Kiva kun tulit tänne takaisin, nyt näen sun jutut ihan heti.
  Kivaa keskiviikkoiltaa Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että varmasti helpottaa blogger-lukijoita tämä takaisin muutto ja kommentointi helpottuu :)

   Poista
 5. Aikamoinen homma! Mutta teit sen! Tervetuloa takaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan siinä, mutta nyt tunnen olevani voittaja :)

   Poista
 6. Jo otsikko sai minut hymyilemään. Kun sinua miettii, olet niin eläväinen, ettei sinusta saa robottia millään. VOisiko se kysyä vaikka välillä että oletko ihminen? Ihan vaan ettei käy tylsäksi. Onnea uuteen domainiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ei sovi mun luonteelleni tuo, että olisin robotti :) Kiitos ja nyt taas jatketaan hyvällä asenteella.

   Poista
  2. Pakko muuten kommentoisa vielä tuota alusta-asiaa. Itse ostin valmiin pohjan muutamalla kympillä tänne bloggeriin ja mielestäni oli hyvä investointi. Asentaminen oli myös tosi helppoa ja kysymyksiä sai lähettää sähköpostilla ja vastasivat nopeasti. Englanniksi tosin. Mut mietin tosiaan et vois olla kokeilemisen arvoinen juttu ja jos olet tyytyväinen, ei muutosta ehkä tarvi ollenkaan tehdä... 👍

   Poista
  3. Jotenkin mä tykkäsin kovasti tuosta WP:n käyttöliittymästä. Kuvatkin jotenkin asettui paremmin tuohon toiseen liittymään. Toisaalta olen nähnyt yllä mahtavia Bloggerinkin pohjia.

   Poista
 7. Huh, olen itse siirtänyt blogini Wordpressistä takaisin Bloggeriin, joten I feel you! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö tuntenut wordpressiä omakseksi? Musta siellä sai vaan kivemmin kuvat ja tekstit sovitettua yhteen. Kuvat pysyivät parempilaatusina. No katsotaan, että miten sitten jatkossa mulla sujuu :)

   Poista
 8. Onneksi ei olla robotteja;) Mulla olisi jo itku päässyt tuollaisesta robottihöykytyksestä;) Kiva, että olet täällä ikään kuin helpommin saavutettavissa:) Ihanaa loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin onneksi. Minä päätin että en anna sen masentaa ja päätin vaan ottaa itseäni niskasta ja pitää asenteen :)

   Poista
 9. Heippa ihminen :). Hirveen homman olet tehnyt, mutta äsken kun kelasin mun bloggerin lukulistaa, niin taitaa olla kaikki sun 250 postausta pätkähtänyt sinne peräjälkeen näkyviin, joten tallessa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirsin copy/pastella oliskohan 164 postausta. Tallessa on kun tein kopioinnin käsin :)

   Poista
 10. Kiva että olet taas täällä - kommentointi on helpompaa:)
  Ja tuota robottia vastaan minäkin olen taistellut muutaman viikon kun olen yrittänyt siirtää blogini tiedostoja testiblogiin - haluaisin testailla ulkonäköasetuksia ilman, että sörssin koko blogin - enkä ole onnistunut vaikka siirto tapahtuu bloggerista bloggeriin. Olen googlettanut vimmatusti ja olen kysellyt apuja bloggerin helpistä ja keskusteluryhmistä. Siellä näyttää olevan muutama muukin, joka on taistellut asian kanssa ja apuja ei tunnu löytyvän. Mitenkähän sitten käy, jos niitä varmuuskopioita oikeasti tarvitsee?
  Mutta - onneksi sait asian näinkin kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentointi täältä käsin on puolin ja toisin helpompaa. Huomasin, että lukulistani on kadonnut, mutta ehkä niitä sitten päivittelen pikkuhiljaa :)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Niinpä. Musta ei saisi robottia tekemälläkään :)

   Poista
 12. Tervetuloa tänne takaisin. Kiva kommentoida ihan sinun omalle sivulle. Arkailin kommentoida Apu lehden blogiisi. En tiedä oliko se turha ??
  Kovan työn sä teit, mutta sultahan onnistuu, sä oot taitava
  näissä hommissa. Mulla on peukku keskellä kämmentä näissä hommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tulit takaisin tänne kommentoimaan :) Kommentointi tuossa toisessa blogissa oli vähän hankalampi kuin täällä. Olihan tuossa siirrossa kova työ, mutta hyvin se lopulta onnistui.

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Oli kiva tulla. Johan tämä kohta taas menee vanhalla temmolla :)

   Poista
 14. Ai kauheaa mikä homma! <3 En olisi varmasti ikinä jaksanut. Olisi kivaa kuulla enemmänkin siitä, mikä sai sinut muuttamaan takaisin, mutta ymmärrän jos et halua julkisesti sitä käydä läpi. Aurinkoista uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä työtä. No onneksi sain sen tehtyä. Halusin olla oman blogini herra ja kyllähän se varmasti on niin, että itse tietää omat vahvuutensa ja sen kuka niistä on kiinnostunut. Kaupalliset yhteistyöt pelittää paremmin kun itse myy itseään :) Heti tuli viisi jonoon, kun tein ratkaisun :)

   Poista
 15. Hei, kiva kun tulit takas ja helpompi on kommentoida tänne, joten parempi näin meidän lukijoidenkin kannalta:) WP kiinnostaa, mutta onko se sen vaivan väärti ja tytär saa hepulin, jos joutuu taas äitin it-henkilöksi:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.