keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Naistenpäivän kunniaksi aikuisten ystäväkirjan arvonta

Kaikki varmasti muistaa kun lapsena ystävien keskuudessa kiersi aina jonkun ystäväkirja, johon sitten täytettiin kaikki omat mieltymykset ja suosikit kysymysten mukaisesti.  Vielä varhaisaikuisuudessakin tuli täytettyä jonkun ystäväkirjoihin ja silloin oli sävy muuttunut vähän humoristiseksi, lapsena kirjoja täytettiin tosissaan. Olemme monta kertaa nauraneet näille lapsena annetuille vastauksille. Lapsena sitä omaa vielä usein erilaiset haaveet tulevaisuudelle, aikuisena sitten tajuaa, että mitä kaikkea sitä on lapsena tullut haaveiltua.

Anne-Mari West lahjoitti minulle muutaman ystäväkirjan ja ajattelin, että mikäs sen parempaa kuin Naistenpäivän kunniaksi pistää yksi kirja arvontaa teille lukijoille.

Aikuisten ystäväkirja arvonta

Kommentoi joku kiva oma kokemus tai kerro minulle, että onko ystäväkirjateemana sinulle tuttu? Oletko täyttänyt joskus ystäväkirjaa tai onko sinulla ollut oma ystäväkirja?  Oletko vastannut joskus kirjoihin jotain sellaista mikä on jäänyt sinulle mieleen.


Osallistu perjantaihin mennessä 

Kommentoi tähän postaukseen kokemuksesi viimeistään perjantaina 10.3. kello 20.00 mennessä. Sen jälkeen arvon kirjan jollekin onnekkalle. 

Ystäväkirja on muuten oiva lahja vaikka työkaverin läksiäislahjaksi, jolloin sen voi antaa jo valmiiksi täytettynä.

Aikuisten ystäväkirja on saatu blogin kautta arvontaa varten. 

Maiju

34 kommenttia:

 1. Kyllähän se oli itselläkin aikanaan Ystäväkirja ... Ystäväkirjat kiersivät luokassa tyttöjen kesken.
  Sain muistaakseni 40 v. täyttäessäni hyvältä ystävältä lahjaksi kirjan, jonka olin nimennyt lempikirjakseni ala-asteikäisenä hänen Ystävä-kirjaansa :)
  - Ritva

  VastaaPoista
 2. Kyllähän ystävänkirjat kuului vahvasti lapsuuteen. Ja omilla tytöillä noita on ollut myös. Viimeaikoina onkin tullut täyteltyä blogissa näitä ystävänkirjoja.

  Parhaiten muistan noista lapsuuden ystävänkirjoista, kuinka aina inhottiin poikia ja pelättiin käärmeitä. No käärmeitä pelkään/inhoan edelleen, mutta poikien inhoamiselle onkin sitten matkan varrella tapahtunut jotain 😂

  VastaaPoista
 3. Ystäväkirjoja on vuosien varrella tullut täyteltyä ja täytätettyä😂, silloin lapsena ne oli tosi kivoja. Edellisen kerran täytin ystäväkirjaa juuri hetki sitten, kun annoimme sellaisen täytettynä eläkkeelle lähtevälle työkaverille korttina, olikin kinkkisiä kysymyksiä sii aikuistrn ystäväkirjaversiossa😂.

  VastaaPoista
 4. Näin eläkemummona muistan hyvin, ja siis minulla on vieläkin tallella ystäväkirja ja siihen liimatut kiiltokuvat. 1950-luvulla ei vielä ollut noin hienoja kuin nyt, itse piti kaikki sinne keksiä:-)

  VastaaPoista
 5. Ystäväkirjoja täyteltiin seitkytluvulla ja tosiaan kiiltokuvat....onkohan sellaisia enää?? Muistan kun avasin uuden kiiltokuva-arkin ja siinä oli tietty ominaistuoksu. Monta vihkoa tuli kerättyä pienillä runoilla höystettynä.☺

  VastaaPoista
 6. Lapsena minulla kulki mukana ystäväkirja päiväkodissa ja koulussa, mutta aikuisiällä ystäväkirjaa ei olekaan ollut, sellainen olisi kyllä tosi kiva :) annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Kyllä ystävänkirjoja täyteltiin ahkerasti joskus ja omani on tallessa vieläkin.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Vähän nolo muisto, olin muistaakseni tokalla luokalla ja muutettiin Poriin kesken lukukauden. Joku sitten mulle tämmöisen kirjan antoi täytettäväksi ja Mä luulin että omaksi, onneksi en ehtinyt sotkea sitä. Ihmetteli kun en nopeasti palauttanut. Itselläkin myöhemmin oli sitten oma kirja. Aika ihana idea aikuisellekin

  VastaaPoista
 9. Oli minullakin ystävänkirja, siihen oli kiva kerätä ystävämuistoja. Harmikseni ne eivät enää ole tallella. Päiväkirjaa pidin myös. Ainakin yksi sellainen on tallella. Luin sitä viimeksi viime vuonna ja sain ihanat naurut itselleni siitä, että millaisia juttuja olin siihen kirjoittanut. Muistan myös 80-luvulla olleet teinikalenterit, joita monet piti minipäiväkirjoina. Itselläni oli äidiltä saatu kalenteri, johon kirjasin päivien tapahtumia. Liimailin leffalippuja, erilaisia tarroja, idolieni kuvia jne. Pidin myös kirjaa kehen poikaan olin ihastunut :)

  VastaaPoista
 10. Ihana arvonta, jos voittaisin, antaisin kirjan työkaverilleni, joka jää huhtikuun lopulla eläkkeelle. Minullakin oli oma ystäväkirja, sitä juuri muistelin tässä yhtenä päivänä. Varmasti kaikki tytöt halusivat olla opettajia ja toiveena oli aina rauha maailmalle. Ihania muistoja kouluajoilta.
  Kaunista naistenpäivää sinulle Maiju <3

  VastaaPoista
 11. Tuttu juttu tuo ystäväkirja ja tietenkin kiiltokuvat. Mukaan arvontaan siis. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Kyllä ystäväkirjat ovat lapsuudesta tuttuja! Niitä annettiin luokkakavereille täytettäväksi ja täytettiin itse puolestaan kavereiden kirjoja. Harmittaa kyllä, kun ei nuo kirjat ole säilyneet näihin päiviin asti. Ihanaa, että aikuisille on nyt omia ystäväkirjoja ♥ Anne-Marin kuvilla varustettu kirja vaikuttaa ihanalta ♥ Tällä kommentilla mukana kauniin ystäväkirjan arvonnassa :))

  VastaaPoista
 13. ompas nostalgista, ystäväkirjoja vaihdeltiin ala-asteella kaikkien luokkalaisten kesken😍

  VastaaPoista
 14. Oi mukana, nämä ystäväkirjat olivat ihan parhaimpia kakarana :). Hyvää naistenpäivää!
  laurasblogi@outlook.com

  VastaaPoista
 15. Ystäväkirja oli ihana. Oli jännää kysellä aikuisiakin kirjoittamaan ja heidän vastauksiaan oli tosi kiva lukea!

  VastaaPoista
 16. Ystäväkirja ja Koulutoverini -kirja olivat koulutyttönä hurjan tärkeitä:) Voi iiks, miten hartaana niihin paneuduttiin:) Harmi vaan, ettei ole yhtäkään jäänyt talteen, niitä olisi nyt todella herkullista lueskella:)

  Ihanaa naistenpäivää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Sari. Voitit aikuiset ystäväni kirjan ❤

   Poista
 17. Ah, mitä muistoja ystäväkirja toikaan mukanaan!

  Kaunista, rentoa naistenpäivää sinulle Maiju♥

  VastaaPoista
 18. Ystäväni kirjat kuuluivat lapsuuteen ja nuoruuteen. Missähän kirjani ovatkaan? Niitä olisi niin kiva nyt lukea. En aikuisena ole kenenkään ystäväni kirjaa kirjoitellut, vaikka miksei tuota olisi kiva aikuisiälläkin käyttää. Mukavaa naistenpäivän iltaa sinulle Maiju ja kiva kun palasit tänne bloggeriin :)

  VastaaPoista
 19. Minulla taisi olla lapsena useitakin ja niihin pyydettiin kirjoittamaan niin kavereita kuin myös aikuisia perhetuttuja ja sukulaisia. Viimeisimmän ystäväkirjan sain kaasoiltani, jotka kierrättivät sitä polttareissani 10 vuotta sitten. Se on kiva muisto, johon kaikki mukana olleet kirjoittivat tuona ikimuistoisena tyttöjen iltana.

  VastaaPoista
 20. Ystävänkirja oli tärkeä minulle alakoulu
  ikäisenä. Myös kirja mihin ystävät saivat kirjoitaa runon oli tärkeä. Se koristeltiin kiiltokuvilla.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 21. On tuttu, kouluaikaan nämä ystäväkirjat kiersivät luokassa ahkeraan. Aikuisena en ole tainnut enää kirjoittaa yhteenkään kirjaan ja se on ehkä sääli, koska nyt ne vastaukset olisivat varmasti syvällisempiä kuin nuorena.

  Ihanaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
 22. Ystäväkirjat on muutoissa hävinneet. Olisi ollut kiva lukea mitä lapsena oli elämässä mukavaa.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Ystäväkirjojen täyttäminen on tuttua puuhaa, ala-asteella taisi melkein kaikilla tytöillä olla omansa. Aikuisten ystäväkirjoistakin olen joskus kuullut puhuttavan, vaan ei ole kohdalle sattunut.
  Olen siis innolla mukana arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Kyllähän se minullakin aikoinaan ystäväkirja oli. Minnehän lie kadonnut?
  Arvontaan en tällä kertaa osallistu sillä tarkoitus on karsia tavaraa;)
  Ihanaa naistenpäivän iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
 25. Sain polttareista muistoksi täytetyn ystäväkirjan, ihana muisto.

  Jasminella82@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Taisi olla semmonen tyttöjen juttu ja hämärästi muistan miltä omani kansi näytti.

  VastaaPoista
 27. Tallessa on lapsuudenkin kirjat! Tämä olisi ihana, en kyllä tiedä kuka sitä täyttäisi mutta silti. <3

  VastaaPoista
 28. Oi ihana! vuosiin en ole täyttänyt, varmaan ala-aste aikaan viimeksi, mutta nää oli ihania! ❤ Missähän mahtaa vanhat kirjat olla?

  Olis ihana saada tähän kirjaan ystävien tekstejä. Toimis erittäin hyvin vaikka polttareihin.

  VastaaPoista
 29. Onpas hauska idea!! 🙂 Itselläni on ollut pienenä ystäväkirja sekä olen täyttänyt useita ystävieni kirjoja äitini kanssa. Olen 1. tyypin diabeetikko ollut pienestä saakka ja parhaiten on jäänyt mieleen "Minä olen lihapeetikko ja minulla on kelikalitauti" sekä ala-asteikäisestä tietenkin poikabakteerit 😉 Nuorena myös kiersivät kiiltokuva- ja tarrakirjat!

  VastaaPoista
 30. Oi, ystäväkirjat olivat ihania! Tykkäsin lukea ja täyttää. Viimeksi olen täyttänyt ystäväkirjaa omissa polttareissani 12 vuotta sitten.

  VastaaPoista
 31. Voi niitä aikoja :) Muistan kyllä, se oli suloista 80-luvun alkua kun noita täytettiin. Ihanan nostalgista, voi kumpa olisi vielä tallella.

  VastaaPoista
 32. tällä kertaa arpaonni suosi SariBP:n kohdalle. Onnea Sari.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.