maanantai 13. maaliskuuta 2017

PING Helsinki avasi minun silmäni - avaisiko se myös sinun silmäsi?

Eilen kirjoitin blogissani siitä, että sisällöntuotannosta pitäisi maksaa, jos sitä tarjotaan bloggaajalle työkeikkana. Kirjoitus herätti paljon keskustelua ja se varmasti olikin kirjoituksen tarkoitus. Varmasti Suomessa on vielä ongelmana se, että ei ymmärretä bloggaajan ja yritysten välisistä yhteistyökuvioista mitään. Jos eilinen postaukseni jäi lukematta, se löytyy täältä.

Mikä avasi aikoinaan minun silmäni ymmärtämään monet asiat toisin? 

Muistan vieläkin kuin eilisen päivän, kun ensimmäinen PING Helsinki tapahtuma koitti maaliskuussa 2015. Tiesin heti, että tämä oli jotain mitä olin kaivannut ja jotain mihin uskoin heti ensimmäisestä hetkestä saakka. Kirjoitin aikoinaan heti PING Helsinki tapahtuman jälkeen aiheesta täällä.

PING Helsinki oli tapahtuma, jossa ensimmäistä kertaa puhuttiin monista asioista niiden oikeilla nimillä. Muistan kuinka ensimmäisen kerran, joku avasi hinnoitteluperusteita blogiyhteistöille. Aiemmin hinnoittelu oli todella peikko, josta kukaan ei puhunut ääneen.
PING Helsinki oli ensimmäinen tapahtuma, joka toi sisällöntuottajat ja yritysten markkinointipäättäjät lähelle toisiaan. Siellä opetettiin meitä puhumaan samaa kieltä. Käytännön esimerkein käytiin läpi sitä, että millaista yhteistyötä yritykset ja sisällöntuottajat voisivat tehdä ja mitä ovat yhdessä tehneet. Kerrottiin myös erilaisten esimerkkien avulla myös, että millaisia tuloksia on saatu sisältöyhteistöillä.

Silloin minä tiesin, että mitä miten minä haluan jatkossa toimia ja mihin minä en enää jatkossa suostuisi. Päätin, että suostun vain asioihin, jotka oikeasti mua kiinnostaa ja opin myös hinnoittelun aakkoset tuossa ensimmäisessä PING Helsinki tapahtumassa.

Olin myös onnellinen kun minut hyväksyttiin myös toiseen PING Helsinki tapahtumaan, joka järjestettiin toukokuussa 2016. Silloin minulle varmasti tärkeimmäksi aiheeksi jäi aihe "En anna ilmaiseksi, joku antaa kuitenkin" ja samaa aihetta nostin myös blogissani heti PING Helsinki tapahtuman jälkeen. Se postaukseni löytyy täältä.

Kumpanakin edellisenä vuotena on PING Helsinki tuonut esiin hyviä ja ajattelemisen arvoisia aiheita esiin puheenvuoroissa ja workshopin muodossa.PING Helsinki 2017 on tulossa haluatko avata myös omat silmäsi?

PING Helsinki Business Festival on ehdottomasti vuoden hyödyllisin sisältömarkkinoinnin tapahtuma.

Tapahtumassa tartutaan aiheisiin, jotka varmasti kiinnostavat sisällöntuottajia sekä myös markkinointipäälliköitä tai ainakin niiden tulisi kiinnostaa. Nämä aiheet puhuttavat pitkään. Usein esille otetaan aiheita, joista muut eivät ole vielä puhuneet ääneen.

PING Helsingin ohjelmat palvelevat niin yritysten markkinointijohtoa ja liiketoimintapäättäjiä kuin sisällöntuottajia.

PING Helsinki 2017 tarjoaa:
 • Kattavan katsauksen sekä konkreettista oppia siitä, mihin sisältömarkkinointi yleisesti ja vaikuttajamarkkinointi erityisesti on kehittymässä.
 • Kansainväliset, toimialaa ja tulevaisuuden trendejä luotaavat keynote-puheenvuorot, konkreettiset case-esimerkit, masterclass-luennot ja workshopit
 • Suorat kontaktit vaikuttajiin sekä yrityksiin ja yhteisöihin, jotka tekevät Suomen parasta ja tuloksellisinta vaikuttajamarkkinointia

PING Helsinki tapahtumaan on myynnissä vielä lippuja. Jos yrityksenne miettii, että millä tavoin sisältömarkkinointia voisi kehittää, niin tämä on ehdottomasti oikea tilaisuus siihen. Yrityksille myynnissä olevat liput löytyvät täältä. 

Tänäkin vuonna olen siis mukana ja minun lisäkseni paikalla on satoja muitakin sisällöntuottajia löydät täältä. Nyt on siis oiva tapa tulla tutustumaan meihin sisällöntuottajiin henkilökohtaisesti. Mukana on ihan mahdottoman nimekkäitä bloggaajia, vloggaajia ja muita sisällöntuottajia. 

Nähdään PING Helsingissä huhtikuun lopulla. Tuskin malttaisin enää taas odottaa tätä tapahtumaa. 

Maiju

10 kommenttia:

 1. Olen tässä ihmetellyt, että kuinka et ole viime aikoina postaillut ja asia selvisikin: olen jotenkin missannut sun muuttosi ihan kokonaan.. Onneksi tajusin asian sentään tässä vaiheessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että tajusit :) Vastahan tämä viime kuun alusta tapahtui tämä muutto. Tulin takaisin omalle domainille :) Ihanaa kun löysit.

   Poista
  2. Facebookista bongasin sun jonkun postauksen ja aloin selvitellä asiaa - onneksi en muutamaa viikkoa pidemmäksi aikaa ilman sinun postauksiasi kuitenkaan joutunut jäämään :D

   Poista
  3. No se oli hyvä, että pääsit heti matkaan tänne vanhaan blogiini :)

   Poista
 2. Pingissä opin minäkin, miten paremmin hinnoitella omat työt ja sen, että pitää arvostaa sitä mitä tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PING on kyllä niin silmiä avaava juttu. Toivotaan, että yritysmarkkinoijat löytävät kanssa PING:n, sillä tästä hyötyvät kaikki tahot

   Poista
 3. Ping on kyllä vaikuttanut tosi mielenkiintoiselta tapahtumalta, en harmikseni tullut valituksi. Mitä edelliseen postaukseen tulee, niin sanottavaa olisi loputtomiin ja aikaa ei. Palaan vielä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakijoita taisi olla niin paljon, mutta toivotaan, että ensi kerralla pääset mukaan.

   Poista
 4. PINGillä oli iso vaikutus muhunkin, kun viime vuonna ensimmäistä kertaa pääsin mukaan! <3 Mielelläni olisin jatkojalostanut vielä itseäni sisällöntuottajana, mutta tänä keväänä onni ei potkaissut mukaanpääsyn osalta. Peukut pystyyn, että ensi vuonna sitten - ja muille ehdottomasti tulossa erittäin antoisa päivä tänä vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, kun tällä kertaa et päässyt. Ensi kerralla sitten taas mukaan, siitä lähdetään :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.