lauantai 18. maaliskuuta 2017

Valtakunnan ykköskoira Lennu

Kun jostain tulee pakkomielle, niin siitä ei sitten pääse yli eikä ympäri, vaan heti on pakko lähteä tutustumaan, että millainen tapaus on Lennu. Kaikkihan nyt tietää sen, että Lennu on valtakunnan korkea-arvoisin koira eli presidenttiparin ihana lemmikkikoira. Lennu taisi sulaa ihmisten sydämiin viimeistään joulun alla ottaessaan vastaan perinteiset joulutervehdykset ja varastamalla melkein koko show:n.

Luin viikolla, että Cafe Esplanadi oli pistänyt tuumasta toimeen ja päättänyt valmistaa valtakunnan ykköskoira Lennusta oman nimikkoleivoksen. Leivos valmistetaan gluteenittomista aineista, mikä oli minun kannaltani parasta tieto. Meillä on siis nyt ikioma Lennu-leivos ykköskoira Lennun kunniaksi.

Päätin perjantaina tilata muutaman Lennu-leivoksen ja kävin töiden jälkeen ne hakemassa. Suuntasin sitten kipin kapin äidin luokse leivoskahveille.

Äiti oli kattanut kahvikupit valmiiksi pöytään. Sanoin äidilleni, että nyt vaihdetaan hienommat kupit pöytään, että nyt nautitaan presidenttiparin Lennu-koiran kunniaksi leivoskahvit. Näin sitten tehtiin.Leivokset olivat hieman kärsineet laatikossa, mutta yritin niitä hieman paikkailla. Makuunhan se ei vaikuttanut. Ihan ilmekkeitä leivoksia.Jotenkin sopi hyvin tähän tilanteeseen se, että olin ostanut äidilleni pari viikkoa sitten Sauli Niinistön kuvan ja se kaivettiin pöytään juhlistamaan Lennu-leivosten syömistä. Vietettiin äidin kanssa siis pieni hetki tasavallan ykkösmiesten kanssa.Leivos oli muuten ihan sairaan hyvä. Suosittelen ihan ehdottomasti maistamaan, jos vaan kohdalle sattuu. Jos ei satu, niin kannattaa käydä paikan päällä maistamassa. Tästä tulee ihan varmasti superhitti.Jos olette nähneet Lennun kuvissa, niin täytyy sanoa, että yhdennäköisyys on suuri. Lempeät silmät ja täynnä intoa on Lennu ja sitä on myös leivokset.Pakko vielä kertoa, että kerran selatessani äitini valokuva-albumia huomasin, että maamme viimeiset presidentit ovat siellä albumissa sulassa sovussa sukulaisten kuvien kanssa. Silloin huomasin, että Sauli Niinistön kuva puuttui. Äitini ei enää itse kykene kuvia hankkimaan, siksi päätin pari viikkoa sitten yllättää hänet Sauli Niinistön kuvalla. Näin kuvasarja sai jatkumon. Pitää varmaan etsiä äidille myös aiempienkin presidenttien kuvat.
Oli kiva aloittaa viikonloppu ikään kuin hieman juhlavammin, kuin tavallisesti. Äitinkin piti meidän pienestä presidenttikahveista. Kahvittelumme sai ikään kuin vahingossa tällaisen pienen kivan sävyn.

Maiju

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Lennu oli niin söpö, että ei meinannut malttaa syödä :)

   Poista
 2. Ihana idea oli ostaa tuo kuva äidillesi. Kuvan kuuluikin olla pöydällä, kun herkuttelitte Lennu leivoksilla.
  Ihanaa viikonloppua Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedän, että hän tykkää niin noista presidenteistä, että pakkohan se oli :)

   Poista
 3. Mä katselin näitä leivoksia, kun näistä oli lehdestä juttua, mutta yllättäen siinä jutussa ei gluteenittomuudesta mainittu mitään. Onneksi näin sun Twitter-julkaisun, niin asia selvisi. Oikeasti ihan mahtavaa, että Lennu on gluteeniton! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin hämmästyin kun huomasin keliakialiiton nostossa ne gluteenittomiksi. Siitähän mä niin innostuin.

   Poista
 4. Kiva lukea arvio Lennu-leivoksesta, kun uutisissa on vain kerrottu sen olemassaolosta! Huippua että se on vielä gluteenitontakin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan hienoa, että oli gluteeniton ja ihan mahtavan hyvä sellainen.

   Poista
 5. Lennu-leivos - maan mainioin : ) Kahvitteluhetkistäsi äitisi kanssa on kiva lukea. Niistä huokuu suurta välittämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on hoitanut minua aiemmin ja nyt on takaisinmaksun aika <3

   Poista
 6. Voi miten söpöjä leivoksia! Ihan voisin vaikka pelkän ulkonäön vuoksi muutaman hakea, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Varmasti näitä ostetaan ihan symppaattisen ulkonäön perusteella paljonkin :)

   Poista
 7. Iiik, tuonne on mentävä kahville ja leivokselle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti. Hienoon markkinarakoon ovat osuneet. Varmasti vetää kahvilaan lisää väkeä :)

   Poista
 8. Voi ei ihana leivos-Lennu :) Pitää ehdottomasti mennä maistamaan sitä kunhan kotiudun täältä!
  Kiva kun hankit nykyisen Presidenttimme kuvan äidillesi :)
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pakkohan se oli täydentää äidin presidenttikuvakollaasia :) Lennu oli sairaan hyvää.

   Poista
 9. Oi että! ihanat Lennut! Mukavaa uutta viikkoa sinulle, upea Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin. Lennu on jotenkin oikein symppiksen oloinen koira. Ihanaa viikkoa myös sulle Viltsu.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.