tiistai 11. huhtikuuta 2017

Arjen sankarit työpaikalla

Tiedättehän sen päivän, kun tulee töihin loman jälkeen? Onnistuneen loman jälkeen voi joskus olla vaikeaa palata töihin. Monet varmasti muistavat sen, kuinka minut yllätettiin viime kesänä palattuani kesäloman jälkeen töihin? Kirjoitin aiheesta ja yllätyksestä silloin täällä.

Toiselle työkaverille pidettiin yllätyssynttärijuhlat, joissa ei kaikki mennyt ihan putkeen, mutta yllätys oli kyllä muuten täydellinen ja siitä kirjoitin täällä.

Muitakin pieniä yllärijuttuja on silloin tällöin järjestetty tai sitten muuten vaan ollaan vietetty jotain hassuja "teemapäiviä" jonkun työkaverin kanssa töissä. Suosittelen kaikille välillä heittäytymään ja hassuttelemaan. Piristää muuten ihan kummasta sekä omaa että työkavereiden päivää.

Töissä on eräs ihminen, joka ilahduttaa usein meitä "kanslian" tyttöjä kukkasilla tai jollain muulla. Yllättää siis meidät aina silloin tällöin pienillä, mutta tärkeillä asioilla. Aina ei arjen tarvitse olla vain suorittamista, se voi olla lähimmäisen huomioimista tavalla tai toiselle.

Päätimme yllättää ihmisen, joka yllättää meitäkin aina välistä näillä pienillä huomionosoituksilla. Tällä työkaverilla oli ollut edellisellä viikolla syntymäpäivä ja muutaman työkaverin kanssa ajattelimme tehdä hänelle töihin paluun ehkä hieman siedettävämmäksi. Tätä ajatusta oli haudutettu päässämme jo viime elokuusta lähtien. Jouduimme odottamaan huhtikuuhun saakka, jotta saimme tämän jutun toteutettua.

Työkaverini Teija hankki sydämen muotoisia muistilappuja ja siitä se toteutus sitten lähti. Olimme harkinneet tämän muistamisen niin, että kaikki sopii yhteen. Vaaleanpunaisella teemalla lähdettiin liikkeelle. Teemana oli positiivisuus ja kauniit sanat.Aamulla työkaverin työpöytä näytti tältä eli ihan sellaista tylsää perusmeininkiä.Pienen tuunaamisen jälkeen se näytti sitten tältä. Johan siis alkoi näyttämään paljon paremmalta.Viikonloppuna kirjoittelimme sydänlappuihin kauniita sanoja. Sanoja, joista saa voimaa silloin, kun tuntuu, että ei jaksa. Olimme päättäneet, että täytämme positiivisuuslapuilla työpöydän.Tämän lisäksi olimme ostaneet kukat ja kortin, joka sopi hyvin lappujen kanssa sävy sävyyn.Teija ja minä sen jälkeen, kun olimme saaneet lahjapöydän kauniisti katettua. Sitten aloimmekin jännittyneitä odottamaan, että synttärisankari tulee töihin. Odotimme, että millainen on hänen reaktionsa. Olihan se hyvin otettu ja liikuttunut.

Kun näimme synttärisankarin reaktion, tiesimme, että nyt osui ja upposi.Iltapäivällä kävin työkaverin huoneessa katsomassa, että miten hän oli onnistunut työnteossa lappujen keskellä. Laput oli siirretty kauniiseen riviin sivupöydälle. Toivotaan, että nämä sanat antavat voimaa silloin, kun tuntuu, että työpäivät venyvät ja jostain pitää saada voimaa. Silloin voimaa saa tämän hetken muistamisesta.Onko teitä koskaan yllätetty niin, että olisitte menneet sanattomiksi?

Omalta kohdaltani ehkä isoin yllätys oli tuo elokuun hetki kun tulin lomala  ja työpisteeni oli täytetty ilmapalloilla. Silloin tuo yllätys tuli ihan puskista.

Joskus olen ollut hyvin ilahtunut ihan pienestä lapusta, jonka joku työkaveri on vaan ohimennessään kirjoittanut hymynaaman kera. Pienillä teoilla saadaan ihmeitä aikaan. Kokeilkaa vaikka.

Ihanaa työpäivää kaikille. Yllätetään toinen toisemme ja tehdään arjesta hieman luksusta.

Maiju

10 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ihana työyhteisö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan joka päivä ei ole näin mahtavia juttuja. Varmaan joku ei näe samassa työpaikassa näitä samoja juttuja :)

   Poista
 2. Työkaverini yllätti minut syntymäpäivänäni, yllätyin ja olin todella onnellinen. Ihania työkavereita te olette ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaat yllätykset ovat sellaisia, että ne tulee yllätyksenä :)

   Poista
 3. Aivan ihana yllätys! Tuollaisen muistaa varmasti koko loppuiän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti muistaa ainakin pitkää. Tänään kuulin, että sydämiä oli ihan vahingossa yhtä paljon kuin tuli vuosia synttärisankarille ja se oli ihan vahinko.

   Poista
 4. Ihan mahtis ylläripylläri ja vaivaa ja ajatusta nähty. Mahtava meininki ja henki teillä työkamujen kesken. <3 Ihqua iltaa Täti Pinkki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on pakko yrittää kiireen keskelläkin muistaa, että pienillä asioilla tehdään suuria asioita :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.