lauantai 22. huhtikuuta 2017

Gluteeniton ei ole tähtitiedettä

Joidenkin mielestä erikoisruokavalioisten ruuat ovat sellaista tähtitiedettä, että niihin ei haluta tutustua. Voin kertoa teille salaisuuden, että tähtitieteestä ei ole kyse, on kyse varmaankin siitä, että pelätään aihetta, joka saattaa tuntua pelottavalta. Voin kertoa, että erikoisruokavalioiden kanssa auttaa  ihan ehdottomasti jo se, että omaa vilkkaa mielikuvituksen. Mielikuvituksen, jossa annetaan valmistuotteille uusi mahdollisuus, mahdollisuus, jota ei ole ehkä tullut aiemmin ajatelleeksi.

Sain kutsun Semperin gluteenittomaan kokkaustilaisuuteen, jonka Semper järjesteti yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Hellapoliisi on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Semperin kanssa.

Tilaisuus oli monivaiheinen. Ensiksi nautimme aamukahvit pienen aamupalan kera. Tämän jälkeen Semper kertoi meille leipiensä persoonallisuuksista ja siitä, että millainen leipä sopii millekin persoonaan sopivalle. Piti itsekin sitten selvittää oma persoonansa leivän näkökulmasta.

Tämän jälkeen Hellapoliisi Kati ilmoitti, että nyt olemme valmiit kokkauspuuhiin. Kati oli suunnitellut meille ruuat, joita aloimme valmistaa. Luonnollisesti käytimme ruokiin Semperin tuotteita ja pääraaka-aineena meillä oli monissa ohjeissa leipä. Kun kuuntelimme Katin luetteloa siitä, että mitä tulisimme tekemään, niin ajattelin, että nyt menee ylityöksi. Listalla oli ainakin kasvislasagnea, voileipäkakkua, porkkanaruutuja, näkkäripizzaa, kinkku-juustotousteja, aamiaissämpylöitä, aamiaisleipiä, muffinsseja, tuorepuuroa ja perunaleivoksia. Siinä olisi urakkaa 10 hengelle.Nelkytplusbloggaajia oli paikalla kolme. Saaran lautasella, minä ja Minäkö keski-ikäinen. Tiia tuli paikan päälle oppiakseen "tätikaverinsa" gluteenittomuudesta enemmän.Saaran lautasella kanssa olimme tiimi, joka joutui voileipäkakkutiimiin. Sanoinkin, että olen elämäni aikana tehnyt varmaan 100 voileipäkakkua, mutta gluteenittomana tämä oli varmaan 4. kakkuni. Koristeluista vastasi Saara, jolla on hyvä visuaalinen silmä. Kyllä tätä kakkua kelpaa esitellä.

Näiden edessä olin kyllä juuri sitä mieltä, että nyt lähtee sellainen grilli hankintaan, jossa voi kotioloissa tehdä tousteja. Sillä grillillä sitten valmistetaan vain gluteenittomia tousteja. Näitä on ollut ikävä. Tällaisia sitä joskus kaipaisi esim. jossain kahviloissa.Krista valmisti meille ihania porkkanaruutuja. Nämä maistuivat ihanilta. Hyvä osoitus siitä, että gluteeniton leipäkin voi maistua hyvältä.Voitteko uskoa, että kaikkien näiden ruokien valmistamiseen meni vajaa 2 tuntia? Me tekijät olimme ihan hämmästyneitä siitä, että näin paljon ehdimme tekemään tuossa ajassa. Kati on niin pro tällaisten  kokkijuttujen järjestämisessä. Ihan ehdottomasti voin suositella Hellapoliisin ammattitaitoa kaikkien käyttöön. Näin iloiseksi minut saa joka kerta, kun pääsen leikkimään "normiruokavalioista" ihmistä eli tälläkin kertaa kaikki ruoka oli gluteenitonta eli kaikki oli myös minulle sallittua.Tässä meidän herkkupöytämme. Mahtavat ruuat valmistui hyvillä ohjeilla. Tiesittehän, että Hellapoliisin sivustolta löytyy runsaasti myös gluteenittomia ohjeita.Ennen syömistä piti hoitaa somettamiset ja kuvaamiset asianmukaisesti. Tässä Tiian taidonnäyte.Saarakin katselee tässä siihen tyyliin, että mistäköhän aloittaisi?Nyt oli pakko valita lautaselle ihan jokaista ruokaa, oli ihan pakko testata.Minut saa iloiseksi aina hyvällä ruualla. Pienillä asioilla saadaan aikaiseksi isoja asioita. Hyvä ruoka, parempi mieli pätee siis minuunkin.Katso myös video aiheesta


Teimme myös Tädit tubettaa kanavalle videon tapahtumasta. Hyvällä asenteella syntyi video ja positiivisella mielellä. Kannattaa katsoa video, siitä näkee, että miten kaikki leivonnaiset syntyivät.Tämä tilaisuus osoitti taas sen, että gluteenittoman ruuan valmistaminen ei ole tähtitiedettä. Se on vain mielikuvituksen käyttämistä ja palvelualtiutta.

Bon Apetit gluteenittomasti <3

Maiju


26 kommenttia:

 1. Ai mitä herkkuja olette saaneet aikaiseksi!
  Noita syö silmilläkin. Täytyykin tsekata ohjeita Hellapoliisin sivuilta!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti kannattaa. Myös Semperin sivuilta löytyy gluteenittomia ohjeita :)

   Poista
 2. Oli aivan mahtava päivä ja niin kiva kokkailla Hellaposiin tiloissa. Mua vieläkin hymyilyttää ja ne herkut. Kyllä gluuteenittomastakin saa hyvää kun vain hiukan viitsii 👍🏻😋 Kiitos Maiju meidän keittiö rulez 😍❤😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana tutustua suhun. Huumorinkukka on kaunein kukka <3

   Poista
 3. Paljon olette tehneet ja valikoimaa joka lähtöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, enkä edes ole itsekään keksinyt edes sitä, että näkkileipää voisi käyttää pizzapohjana :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No eikö tulekin. Kun oltiin syöty, niin koko päivänä ei ollut yhtään nälkä. Ihania ruokia.

   Poista
 5. Ihana pv ja niin kiitollinen, että sain olla mukana 💙💙

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Eikö ollutkin. Ihanaa oli olla itse valmistamassa tarjoiluja.

   Poista
 7. Hienoa, että tuollainen päivä järjestettiin ja niin mahtavan herkullisennäköisiä ruokia olette valmistaneet. Voileipäkakku on upea ja minua kyllä kiinnostaa suuresti sen ohje. Teen itse paljon nimittäin kakkuja, mutta en koskaan gluteenitonta voileipäkakkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ollutkin. Kun saan ohjeet itselleni, niin yritän muistaa vinkata sulle. Sitä ennen, niin Hellapoliisin sivulta löytyy pari gl voileipäkakkua, kun hakee hakusanoilla gluteeniton voileipäkakku.

   Poista
  2. Ok, kiitos! Kesällä tulossa muutamia rippijuhlakakkujen tekoja ja olisi hyvä olla takataskussa resepti myös gluteenittomaan voileipäkakkuun.

   Poista
  3. Eikös, nyt sitten vaan miettimään, että mitä sitä haluaisi tehdä :))

   Poista
 8. Minusta on niin hienoa, että monia ruokia saa tehtyä myös gluteiinittomina. Aivan upealta näyttää teidän tekemät herkut, tässähän tuli ihan nälkä näitä katsellessa.
  Ihanaa lauantai-iltaa Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti suurin osa onnistuu. Ihanaa kun voi käyttöä mielikuvitusta luovasti ja saa tehtyä vaikka mitä.

   Poista
 9. Ei uskoisi että tuo kaikki on gluteiinitonta! Ihania. Eikä gluteiiniton varmasti ainakaan pahaksi ole kenellekään... Luulisi että tekee hyvää myös allergiattomille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitä uskoisi, jos ei tietäisi. Varmasti olisi hyväksi monelle gluteenittomuus. Monilla ihmisillä on sellaisia vaivoja, joita ei edes tajua gluteenin aiheuttavan <3

   Poista
 10. Luin aiemmasta blogistasi, että olet Tukholma -ihminen. Glutenittomia ravintoloita löytyy kyllä googlaamalla, mutta olisiko neuvoa hotellin suhteen? Lähinnä tietenkin aamiaista ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen suuri Tukholma-fani. Nyt en ole muuten tainnut kertaakaan keliakia-aikanani käydä niin, että olisin hotellissa ollut yötä. Itse varmasti valitsisi Scandik-hotelliketjun, koska niillä on se tietty konspeti, joka varmasti pitäisi pelittää. Olisiko tästä apua?

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.