sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Tämän helpommin ei voisi gluteenittomat kakut syntyä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - Vuohelan Herkku

Monet tuskailevat yleensä gluteenittomien leivonnaisten kanssa, varsinkin jos leivotaan tuotteita ihmisille, joilla on gramman tarkka gluteeniton ruokavalio. Silloin varmasti helpottaa se tieto, että kaupoissa on myynnissä myös gluteenittomia kakkupohjia. Monet eivät olet tietoisia, että tällaisia kakkupohjia on myynnissä. Syy voi olla se, että ne ovat kaupoissa kylmähyllyissä, joihin ei osaa niitä etsiä.  

Itse käytän näitä Vuohelan Herkun gluteenittomia kakkupohjia usein, koska näistä saa ikäänkuin kotitekoisia kakkuja. Teen kakkupohjista kakkuja usein, kun ollaan menossa mökille ja on joku juhlahetki. Mökillä on muutenkin helpompi valmistaa kakkuja valmiista kakkupohjista, kun jos alkaisi leipomaan mökillä huonoissa olosuhteissa kakkuja. 

Nyt on taas tulossa keväällä juhlia (esim. äitienpäivä ja koulujen valmistautumisjuhlat) ja silloin menee monilla taas sormi suuhun, kun vieraaksi on tulossa gluteeniton tai gluteenittomia vieraita. Tästä johtuen tulikin mieleeni, että nostetaan kakkupohjat esiin ja näytetään, että kuinka helposti näistä syntyy täytekakut. Nämä kakkupohjat ovat gluteenittomia, laktoosittomia, maidottomia ja soijattomia (tuote ei sisällä vehnätärkkelystä). Kakkupohja sopii siis moneen ruokavalioon.

Gluteenittomat kakut syntyvät siis todella helposti Vuohelan Herkun gluteenittomista ja valmiista kakkupohjista.Vuohelan Herkun gluteeniton kakkupohja on pakattu muoviseen rasiaan, mikä on hyvä ratkaisu, koska näin kakkupohja pysyy paremmin ehjänä ja se oli myös hyvä valmiin kakun kuljettamiseen. Testailin pääsiäisenä tätä.

Kakut syntyvät helposti. Kakkupohjien lisäksi tarvitset kakkujen kostuttamiseen mehua, mansikkahilloa, banaania sekä kuohukermaa sekä koristeeksi jotain kakun päälle. Kakkupohjan voi jakaa joko kahteen tai kolmeen osaan, miten itse sen haluaa tehdä. Päätin itse tehdä ihan peruskakun ja täytin kakun banaanilla ja mansikkahillolla ja kostutin hedelmämehulla. Kun kakku oli kostutettu ja täytetty, sen jälkeen kuorrutin kakun kermavaahdolla. Koristelin toisen kakun gluteenittomilla karkeilla ja toisen mansikoilla. Nyt on sosiaalisessa mediassa levinnyt paljon karkkikakkukuvia ja siitä tämäkin idea syntyi. Maistuipa hyvältä tämä karkkikakku. 
Sitten voi tehdä myös jonkun peruskakun, jonka koristeeksi käyttää marjoja tai hedelmiä. Itse päädyin tekemään mansikkakakun. Vuohelan Herkulta löytyy myös erilaisia pikkuleipiä juhlapöytään sopivaksi. 

Muutama huomio erikoisruokavalioisten kakkujen valmistuksessa
 • tarkista vierailta, että onko heillä muitakin ruokarajoitteita 
 • muista, että gluteenittomien kakkujen valmistuksessa pitää aina lukea jokaisen käytetyn tuotteen tuoteseloste tarkkaan, jotta ei vahingossa käytä koristeluihin tai täytteisiin gluteenia sisältävää tuotetta
 • muista tehdä kakut puhtailla työvälineillä ja ilman, että joutuisivat kosketuksiin gluteenia sisältävien tuotteiden kanssa
 • jos haluat maidottoman kakun, vaihda kerman tilalle maidoton vaihtoehto
Nämä kakkupohjat taipuvat moneen erikoisruokavalioisen tarjoiluihin. Jos juhlissa on erilaisia ruoka-ainerajoitteisia, niin kannattaa miettiä, että voisiko kaikille rajoitteisille tarjota samaa kakkua. Näin pääsee emäntäkin helpommalla ja vähemmällä stressillä. 


Näiden vinkkien tiimoilta on varmasti matalampi kynnys alkaa tekemään gluteenittomia kakkuja erikoisruokavalioisille. Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä ja kakkuja olisi jatkossa helpompi tehdä.

Gluteenittomin juhlaterveisin.


Maiju10 kommenttia:

 1. Ihanan helppoa, kiitos vinkistä!
  Meille tulossa tyttären ylppärit ja pojan valmistujaiset ja käynyt jo läpi reseptejä eri ruokavalioille. Gluteeniton onnistuu jo helposti, mutta täysin vegaani on vielä hakusessa ;)

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, on ihana jakaa vinkkejä, jotka tiedän tulevan tarpeeseen monelle <3

   Poista
 2. Nam, mansikkakakkua on kyllä saatava sitten kun mansikat alkaa olla parhaimmillaan ja vielä monesti! :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Ihanaa kun itsekin saan sitä helposti <3

   Poista
 3. Onpa herkullisen näköisiä kakkuja. Hitsin hyvä, että myös valmiissa kakkupohjissa on gluteiiniton vaihtoehto. Ihastelen kovasti myös tuota kuvausalustaa, upeat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja tuo alusta on Laatikkokauppa nimisestä paikasta, joka sijaitsee Tapanilasssa. Hellapoliisilla on niitä moneen lähtöön ja siellä kävin näitä kuvaamassa :)

   Poista
 4. Mikä ihana tuo roiskepöytä on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin juuri edelliselle eli Laatikkokauppa tekee tilauksesta tällaisia alustoja. Hellapoliisilla on vino pino näitä. Taisin joskus aiheesta muuten kirjoittaakin.

   Tässä postauksessa niitä näkyy useitakin :)

   http://www.pinkitkorkokengat.fi/2016/03/tadit-tahtoo-pitaa-hauskaa.html

   Poista
 5. Kiitti vinkistä! Enpä tosiaan ole tiennyt että tämmöisiä on myynnissä. Vapuksi siis jo testiin��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ehtii. Siksi ajattelin vinkata nyt, koska kevään juhlat ovat tulossa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.