tiistai 9. toukokuuta 2017

Ääni, joka vangitsee ja irtaannuttaa hetkestä

Musiikki on yksi tärkeimpiä juttuja mulle. Työmatkat kuljen aina kuulokkeet korvilla, näin olen tehnyt aina. Muistan kuinka ostin aikoinaan ensimmäisillä kesätienisteillä korvalappustereon itselleni, ne oli varmaan ensimmäisiä markkinoille tulleita. Olisikohan vuosi ollut jotain 1979 tai 1980 ja siitä lähtien on musiikki kulkenut korvissani. Tekniikka on vuosien myötä kehittynyt ja nykyään soittimet ovat jääneet ja musiikkia kuunnellaan kännykän kautta. Musiikkia kuuntelen aina. Kuulokkeet on korvillani kun kirjoitan blogipostauksia. Musiikki on mulle tapa nollata päätä. Musiikin kautta koen tunteita ja musiikin avulla voi joskus saada koettua ihan mahtavia fiiliksiä.

Viikolla sain pari kutsuvieraslippua Waltter Torikan levynjulkkarikonserttiin Savoy-teatteriin. Waltteri kuuluu mun suosikkeihin. Hänen äänensä on juuri sellainen upeaäänisen miehen ääni, jota ihailen kovasti. Ääni, joka pystyy tulkitsemaan hyvin erilaisia kappaleita ja saa ihoni välistä kananlihalle. Ääni, joka vangitsee ja saa irtaantumaan hetkestä.

Waltteri Torikka Trio - Sininen uni 


Waltteri Torikka Trion levy Sininen uni, on täynnä Tapio Rautavaaran kappaleita. Levy  oli hautunut trion mielessä jo yli 10 vuotta ja lopulta siitä syntyi levy. Kun kuulin, että tällainen levy oli tullut, mietin ensiksi, että "hitsi toimiikohan tuo yhdistelmä". Myönnän, että olin epäileväinen. Kuuntelin trailerin ja mietin edelleenkin, että tykkäänköhän tästä. Sitten sain levy-yhtiöltä Torikan levyn ja kuuntelin sen. Sitten totesin, että JEE tämä toimii sittenkin. Olin joidenkin kappaleiden edessä jopa hyvin herkistynyt. Levyltä löytyi muun muassa meidän häävalssi, eikä se jättänyt minua kylmäksi, koska se muistuttaa  eräästä tärkeästä hetkestä vuonna 1985.

Sunnuntaina nappasin konserttiseurakseni bloggaajakollega Souliinan. Souliinan kanssa nautimme molemmat varmasti yhtä paljon konsertista. Konsertin edetessä kuiskimme toisillemme, että "ihana versio". Vieressämme istui pari iäkkäämpää naista ja varsinkin toinen oli ihan täpinöissään kappaleiden edetessä. Jos hän olisi kehdannut, niin varmasti olisi halunnut heittää meidän kanssamme yläfemmaa aina välistä. Niin fiiliksissä hän oli. Kiitos seurasta Souliina, oli ihana huomata, että tykkäsit yhtä paljon kuin minä itsekin.Konsertissa Waltteri Torikka Trio esiintyi hyvin. Torikka spiikkasi biisit humoristiseen sävyyn ja sai yleisön mukaan nauramaan.


Keikan jälkeen "pojat" siirtyivät aulaan ja jakoivat nimmareita ja halukkaiden kanssa otettiin myös yhteiskuvia. Tärkeä juttu yleisölle, että pääsee ikään kuin iholle hetkeksi. 


Itse käytin tilaisuuden hyväksi ja pyysin nimmarin juuri hankkimaani levyyn sekä halusin myös sen yhteiskuvankin. Harmittelin, että olin unohtanut kotiin tämän tuoreimman levyn. Nyt jäi siis hankkimatta nimmarit tähän konserttilevyyn. Huomasin, että tätä levyä mulla ei ollut, joten se piti korjata heti. Ihana levy tämäkin, täynnä monia lempikappaleitani.
Sunnuntai-illan konsertti oli mahtava. Olen viime aikoina käynyt paljon musikaaleissa, konserteissa ja kulttuuririennoissa.  Haluan ehdottomasti lisää tällaisia. Tämä on hyvä tapa rentoutua kun elämä muuten on aika paljon suorittamista. 

Kutsuvierasliput konserttiin oli saatu levy-yhtiöltä blogin kautta. 

Maiju

12 kommenttia:

 1. Minä tykkään musiikista, käyn konserteissa ja automatkoilla kuuntelen paljon musiikkia. Mutta en koskaan kuuntele niitä kuulokkeilla. Kotona on paljon ääntä ja meteliä joten musiikin kuuntelu on täysin mahdotonta. Mutta siitä huolimatta en suostu laittamaan kuulokkeita korviini ja kuuntelemaan musiikkia sitä kautta. Luonnossa liikkuessa haluan kuunnella hiljaisuutta. Automatkat nuorimmaisen kanssa ja yksin ovat aikaa jolloin musiikki soi. Konsertit ovat elämys ja niissä pääsee musiikista nauttimaan täysillä. Toki festarit ym. ovat kivoja mutta niissä on välillä ulkopuolisia häiriötekijöitä. Viimeisimmäksi olen kuunnellut Haloo Helsinkiä livenä huhtikuussa ja tykkäsin tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikki on tärkeimpiä asioita. Kun kuuntelee kappaleiden sanoja ja eläytyy musiikkiin, niin välillä fiilis on ihan mahtava. Hankitaan elämyksiä, sen voimin jaksetaan ihan vaikka mitä <3

   Poista
 2. Teillä on ollut varmasti huisin ihana ilta, Waltteri on mies ja ääni ja vielä noita ihania ikivihreitä Rautavaaran biisejä <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin huikeeta oli ja ilta oli mahtava. Hyvässä seurassa sain jakaa tämän hetken.

   Poista
 3. Waltterilla on kyllä aivan upea ääni. Ihastuin hänen ääneensä tähdet, tähdet ohjelmassa.
  Mukavaa tiistai-iltaa Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waltterilla on juuri sopivasti miehekäs ja upea ääni <3

   Poista
 4. Olen niin onnellinen Maiju kun pyystit minut mukaan juuri tähän konserttiin.
  Minulle Waltteri Torikka tuli tutuksi oikestaan vasta, Tähdet Tähdet ohjelman kautta ja siitä lähtien olenkin halunnut nähdä hänen esiintyvän livenä.

  Täytyy sanoa, että sunnuntainen konsertti meni suoraan sydämeen. Mikä mies, mikä ääni ja koko Trio oli kerrassaan loistava!
  Isosisän olkihatun, sekä Sinisen unen kohdalla kieltämättä silmänurkat kostuivat, täkeitä kappaleita minulle <3
  Ja kyllä se viereinen rouva oli vähintään yhtä innoissaan kuin me konsertista, yhtä hymyä koko ajan :)

  Mua niin harmittaan, etten pystynyt jäädä jonottamaan nimmaria ja selfietä. Vasemman jalan jokainen varvas edelleen paketissa :D

  Ihanaa viikkoa sinulle Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi oli niiin ihana kokea tämä juuri sinun kanssasi. Sinusta näki, että nautit tästä yhtä paljon kuin minä. Se viereinen rouva oli ihana, kun oli niin tohkeissaan. Toivotaan, että päästään joskus toistekin yhdessä konserttikeikalle <3

   Poista
 5. Ihanat naiset siellä <3 Myönnän en ehkä ikinä ole kuullut aiemmin Torikan musiikkia, mutta nyt kuuntelin kaikki sun videot, instavideot ym. On taatusti ollut upea konsertti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensi kerralla sitten mukaan konserttiin. Kyllä mä vielä sulle mun musiikkimaun opetan :)

   Poista
 6. Oi, ihana mies ja ääni sen takana :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.