lauantai 27. toukokuuta 2017

Pella's Cafe gluteenittomasti Tampereella

Lähdimme miehen kanssa "pikalomalle" Tampereelle. Välillä tuntuu, että meidän vapaapäivät ovat aina niin eri aikaan. Nyt kun ne sattuivat samaan aikaan, niin oli hyvä sauma tehdä jotain yhdessä. Varasin Tampereelta hotellin ja suuntasimme junalla reissuun.

Yritän aina etukäteen selvitellä kohteen gluteenitonta tarjontaan, mutta nyt on ollut vähän haipakkaa, joten en ollut ehtinyt sitä tekemään ennakkoon. Muistin kuitenkin, että meidän gluteenittomassa ryhmässä on ollut puhetta jostain kahvilasta Tampereella, jossa on paljon gluteenitonta. Sitten vain viestiä gluteenittomaan ryhmään ja sieltähän paljastui, että kahvila oli Pella's Cafe.  Kahvila on saanut ensimmäisten joukossa Keliakialiiton palvelun gluteenittoman merkin. Merkin saaneet  yritykset löytyvät täältä. Koska merkki on vasta viime syksynä lanseerattu, yrityksiä ei ole vielä montaa.

Keliaakikkona luotan siihen, että merkki auttaa siihen, että yritys sitoutuu toimimaan ja valmistamaan ruuan tiettyjen sääntöjen ja gluteenittomien periaatteiden mukaisesti.Pella's Cafe sijaitsee Tampereella Hämeenkatu 14:ssa.  Pella's leipovat pullaa lukuunottamatta kaikki muut leivonnaiset gluteenittomista jauhoista. Kahvilassa on tarjolla muun muassa brunssi, jonka perässä itsekin sinne menin.Brunssilla oli tuotteiden kohdalla hyvin merkinnät. Gluteeniton leipä ja levitteet oli hienosti erillään.Gluteeniton leipä, mitä oli tarjolla oli todella hyvää. Ihanan tuoretta leipää.Gluteenittomasti sai syötyä vatsansa täyteen.Suolaisen jälkeen oli todella outoa taas päästä jälkiruokapöytään, jossa kaikki oli gluteenitonta. Koskaan aiemmin en ole missään vielä saanut gluteenitonta pannukakkua (paitsi kotona). Bella's oli valmistanut ihanaa pannaria.Tarjolla oli myös omenakakkua ja Dajm-päällysteistä kakkua.

 

Pella's Cafe on oivaltanut sen, että jos seurueessa on yksi gluteenitonta ruokavaliota noudattava asiaka, koko ryhmä menee siihen kahvilaan, jossa myös gluteeniton saa syötävää. Hieno asenne, sillä näinhän se on.

Olen aina itsekin sanonut, että usein se ruokarajoitteinen ohjaa muun seurueen sinne, missä palvellaan kaikkia.

Kiitos Pella's Cafe, tulen toistekin.

Maiju

14 kommenttia:

 1. Upean näköistä! Tuolla pitääkin käydä ensi kerran Tampereella käydessäni; tähän mennessä olen kävellyt liian sujuvasti ohi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan ehdottomasti kannattaa. Minäkin aiemmin, kun en ole edes tajunnut, että mitä kahvila pitää sisällään. Nyt sitten suosituksesta menin itsekin testaamaan.

   Poista
 2. Minustakin on tärkeää, että kaikki saavat samaa ruokaa. Jos yksikin vieraista on gluteiiniton, jo järki sanoo, että parasta tehdä kaikki suoraan gluteiinittomina.
  Ihana kahvila ja ihania herkkuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun yrityksest tajuavat sen, että jos heiltä ei saa niin naapurista saa. Monen hengen porukka siirtyy naapuriin :)

   Poista
 3. Hienoa että gluteenittomatkin huomioitu ♥ herkullisia vaihtoehtoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hienoa ja paremmin ja helpommin löytyy paikkoja.

   Poista
 4. Apua miten hyvän näköistä pannaria ja suklaakakkua! :p

  VastaaPoista
 5. Hyvä paikka, mutta kovalla P llä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä huomasin. Eilen kirjoittaessani taistelin, etten kirjoita pehmeällä... ja otsikkoon se livahti :)

   Poista
 6. Tuo pitää muistaa,kiitti vinkistä♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, hyviä paikkavinkkejä on ilo jakaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.