maanantai 15. toukokuuta 2017

Ihania gluteenittomia juustokakkuja

Olimme lähdössä viettämään viikonloppua anopin ja appiukon mökille. Kun oli äitienpäivä, niin päätin tehdä mukaan sen kunniaksi jotain gluteenitonta. Mietin, että mitä oli helppo kuskata mökille mukaana.

Halusin myös jotain sellaista, mitä en ollut gluteenittomana aiemmin tehnyt. Olen tehnyt juustokakkuja, mutta halusin kokeilla nyt juustokakkuja pienemmässä  muodossa. Päätin tehdä juustokakun silikonisiin muffinsvuokiin. Halusin kokeilla, että toimiiko se. No sehän toimi täydellisesti.



Mietin, että kuinka kätevää onkaan tehdä pieniä juustokakkusia valmiiksi pakastimeen ja ottaa sieltä sitten niitä tarpeen mukaan muutama kerrallaan. Näin voi tehdä itselleen omat kakut tilanteisiin, joissa muuten jäisi ilman kakkua. Kuitenkin mekin ruokarajoitteiset halutaan välistä nauttia myös kakuista. Itse olen syönyt puhki aina tarjolla olevat brownie-kakut. Nämä kakut maistuvat kaikille, myös normiruokavalioisille.

Gluteenittomat juustokakkuset

Pohja:
150 g gluteenittomia digestive keksejä
70 grammaa voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä (+ vettä)
2,5 dl vispikermaa
200 grammaa maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

Koristeluun:
Marjoja tai hedelmiä

Murskaa gluteenittomat keksit joko lihanuijan avulla tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini. Sekoita tasaiseksi.

Laita pohja-ainekset silikonisen muffinsivuuan pohjalle. Laita vuoka tämän jälkeen jääkaappiin tiivistymään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Vaahdota vispikerma.
Lisää maitorahkan joukkoon vaahdotettu kerma. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan mehu.

Kuumenna tilkka vettä ja purista liivatelehdistä liika vesi. Liuota liivatelehdet kuuman veden sekaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

Ota muffinsvuoat jääkaapista ja lusikoi täytettä pohjien päälle. Laita vuoat tämän jälkeen pakastimeen. Ota kakkusia pakastimesta tarpeen mukaan joko yksitellen tai kerralla kaikki. Koristele kakkuset marjoilla tai hedelmillä.

Herkuttele ihanan raikkailla kakkusilla.








Testasin kahta eri gluteenitonta digestive-keksiä kakkusiin. Semperin keksit maistuvat enemmän perinteisiltä digestive-kekseiltä. Kummatkin soveltuvat hyvin kuitenkin kakkusten tekemiseen.



Mökillä sitten maisteltiin juustokakkusia ja arvosanaksi tuli näiltä normiruokavalioisilta, että onpa hyvää ja ihanan raikasta. Meillä tykätään näistä juustokakuista, koska ne ei ole yleensä niin makeita, kuin monet muut kakut.

Ihania kakkuhetkiä myös meille gluteenittomille.

Maiju


10 kommenttia:

  1. Kauniita pikkukakkuja! Aurinkoista alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Näiden koristeluun voi käyttää vaikka mitä.

      Poista
  2. Oi miten ihanan herkullisen näköisiä! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin, nyt on vain muisto jäljellä :)

      Poista
  3. Aivan ihanan näköisiä juustokakkusia.
    Oikein mukavaa viikkoa sinulle Maiju <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi, maku oli myös ihana. Kiitos samoin ihanaa viikkoa.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.