lauantai 13. toukokuuta 2017

Lapset eivät ole itsestäänselvyys - lapset ovat lahja

Tänään on taas se päivä vuodesta, kun haluan nostaa esiin aiheen, josta liian usein on vaiettu. Olen tehnyt itselleni lupauksen, että kerran vuodessa nostan aihetta esiin jossain kanavissa ja jollain tapaa, jotta aiheesta puhutaan.  Tänään on lapsettomien lauantai ja se on aihe, josta on vaiettu liian kauan. Tänään on kuitenkin lupa nostaa aihe taas esiin.
Toissa vuonna nostin aiheen esiin facebookissa ja status sai mahtavan kommenttivyöryn. Viime vuonna päätin kirjoittaa blogissani aiheesta. Viime vuotinen postaus on luetuin blogini postaus ja se löytyy täältä.

Tänä vuonna päätin, että teen aiheesta pienen videon tubekanavalleni. Muistutan tänä vuonna seuraajilleni siitä, että lapset eivät ole itsestäänselvyys - lapset on lahja, arvostakaa heitä, rakastakaa heitä ja kertokaa heille, että he ovat teille tärkeitä.

Videoni aiheesta löytyy alla olevasta linkistä.


Toivotan kaikille lapsettomille hyvää lapsettomien lauantaita. Voimia niille, jotka aiheen kanssa vielä taistelevat ja tsemppiä kaikille, joita tämä koskettaa.

Tänään ei tästä enempää, toivon, että ymmärrätte sanat, joita videoilla sanon.

Maiju

45 kommenttia:

 1. Tämä on todella tärkeä asia - kaikki kun eivät omasta tahdostaan ole lapsettomia..

  VastaaPoista
 2. Minä ymmärrän, huominen on taas vaikea päivä. Voimia ♥

  VastaaPoista
 3. Todellakin, lapset ovat lahja! Välillä kaikessa menossa ja touhussa ihmiset tahtovat tämän unohtaa! Itselleni ja miehelleni lapset ovat aina olleet se tärkein:)
  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 4. Voi Maiju, olen niin sanaton, jos jollekin niin teille olisin lapsia ehdottomasti suonut <3 Arvostan suuresti sitä, että olette miehesi kanssa yhdessä kestäneet tämän asian.

  En voi väittää tietäväni miltä teistä tuntuu, mutta me yritimme seitsemän vuotta saada lapsia yhdessä ja sinä aikana kuultiin yhtä sun toista uskomatonta komenttia ihmisiltä. Välillä mietin, että voiko kukaan sanoa mitään niin typerää. Mutta se on vain ihmisten ajattelemattomuutta, kai.

  Aamun kyynelhanat avattu, videotasi katsoessa. Halauksia teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on hyväksytty. Kuitenkin aihe on hyvin herkistävä. Kannan tätä sydämessä aina ❤

   Poista
 5. Kiva postaus. Olen lueskellut blogiasi, ja meissä on jotakin samaa. Minäkin esim. tykkään pukeutua varsin värikkäästi. Aloitin elämäni ensimmäisen blogin kuukausi sitten. Se on myöskin vähän vanhemmille naisille tarkoitettu lifestyle, mutta käsittelen siinä aika paljon psykologisia aiheita. Mm. psykan ope kun olen. Jos kiinnostaa käväistä avian uudessa blogissa ja jos on aikaa (en tiedä, onko oikein toimia näin: neuvoa omaan blogiinsa, muuta varmaankin voit poistaa kommentin halutessasi):
  Blogin nimi: Marja 50+ eloa ja oloa
  osoite: vomma50.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Tämä on aihe joka onkin hyvä nostaa välillä esille.
  Lapset todellakin ovat lahja ja heitä pitää arvostaa.
  Haleja Maiju <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuri niin, arvostaa ja kertoa heille, että ovat tärkeitä ❤

   Poista
 7. Maiju:) Paljon halauksia sinulle;ei varmaaankaan helppoa sinulle tähän aikaan vuodesta mutta olet ihana rohkea sinä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka asian on jo vuosia sitten hyväksynyt,niin katson, että aiheesta pitää puhua ❤

   Poista
 8. Voi Maiju, tämä sun videosi on niin koskettava <3 Pitäisi aina muistaa monen muunkin asian kohdalla, että se, mikä on itselle arkipäiväistä, voi olla toiselle toteutumaton haave.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti koskettaa aihe kaikkia tuntevia ihmisiä. Todella kaikki ei ole itsestään selvää elämässä ❤

   Poista
 9. <3 <3 <3

  Sydämiä Sinulle ja paljon <3

  Lähettää, Johanna

  VastaaPoista
 10. Hienoa, kun otit asian taas puheeksi. Koskettava video, jonka jälkeen kävin uudelleen lukemassa viimevuotisen postauksesi ja jälleen kerran, kyyneleet silmissä. Olet rohkea ja upea, kun jaat tunteesi ja kokemuksesi. Hieno asia, että miehesi kanssa olette jatkaneet yhteistä taivalta, se jos mikä kertoo keskinäisestä rakkaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia on hyvä nostaa puheeksi kerran vuodessa. Vaikeista asioista pitää pyrkiä puhumaan. Osoitan samalla, että en itsekään ole elämässä saanut kaikkea mitä olen halunnut ja silti nautin elämästä ❤

   Poista
 11. Kiitos että kirjoitat ja puhut tästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen että aiheesta pitää puhua. Tämä koskettaa niin monia. ❤

   Poista
 12. Voi Maiju - muistan sen sinun viime vuoden postauksesi <3 Voin hieman ymmärtää, miltä tuntuu, kun lasta ei vaan ala kuulua. Ja koska itse sain vuosia itkeä salassa sitä, että taas joku kaveri hehkui äitiyden onnea ja meillä ei isännän kanssa onnea ollut, en ole koskaan lapsiani itsestäänselvyytenä pitänyt - he ovat minulle suuri lahja.
  Elämä ei kohtele meitä tasapuolisesti ja osaa olla julmakin: on naisia, joista olisi tullut tosi hyviä äitejä jos heille olisi lapsi suotu - ja on lapsia, jotka kaipaavat äitiä. Monesta eri syystä.
  Sydämiä sinulle ja miehellesi. Monen monta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena muistan, että aihe oli niin vaikea. Kuitenkin siitä selvittiin ja nyt se on vain kipeä asia sydämessä. Musta olisi tullut hyvä äiti ❤

   Poista
 13. Koskettava on videosi ♥


  Aurinkoista viikonloppua Sinulle Maiju ♥

  VastaaPoista
 14. Kylläpä kurkkua kuristaa. Kiitos, kun jaoit tarinasi. <3

  VastaaPoista
 15. Viime vuonna luin postaustasi kyyneleet silmissä keskellä samaa kipua miettien miten rohkea olet kun uskallat aiheesta puhua. Itse saman kivun piilotin ja leikin reipasta. Olin jo hyväksynyt että ei koskaan meille, mutta kipu oli valtava ja tuore.

  Tänä vuonna käsi lepää vatsalla mutta kyyneleet on silmissä silti kun tätä katsoi. Kipu on edelleen siellä jossain .

  Kiitos Maiju, kiitos että olet rohkea ja uskallat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olen niin onnellinen teidän puolestanne. Varmasti sinä muistat ne vuodet aina. Vuodet varmasti toivat mukana nöyryyttä. Ihanaa loppuodotusta ❤

   Poista
 16. Halaus sinulle tähän päivään! Tuo lapsettomuuden kipu säilyy kyllä aina vaikka asian hyväksyykin. Ja pakkohan se on hyväksyä koska se on osa elämää. Hienoa että uskallat asiasta puhua. Jossain vaiheessa lapsettomuutta minä rupesin reilusti sanomaan että kyllä me lapsia haluttaisiin mutta ei ole saatu. Osa kysyjistä meni vaikean näköiseksi ja lähtivät pois paikalta. Osa ehdotti adoptoimista ja sen jälkeen se oma lapsi tuleekin heti. Ja paljon muita ihan hulluja ehdotuksia. Omia lapsia en saanut mutta 20 äitienpäivää olen viettänyt äitinä. Sijaisäidiksi minut oli tarkoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä aikoinaan vuosia sitten kaikenmaailman juttuja lauottiin. Sinä olet varmasti antanut jollekin lapselle ihanan ja rakastavan kodin <3

   Poista
 17. Voi muistan aikanaan ihmettelyt, että milloinkas te niitä lapsia.....eikä aina jaksanut selittää, että kyllähän me, mutta .....Onnekkaasti sitten sen ainoan keinohedelmöityksen (sanoin miehelle, että yhden kerran kokeillaan ja sitten uskotaan, jos ei ...) jälkeen saimme oman pienen Onnemme, Juhon - joka nyt jo täyttää 22 vuotta. Aina äitienpäivän aikaan ihmettelen, että mikä onni meillä on - aina sitä ei tahdo kuitenkaan muistaa - kunnes sitten kuulee toisenlaisiakin tarinoita....Elämä kantaa, meitä jokaista - Minullakin on sisko, sinkku, joka on toiminut varaäitinä meidän pojalle, kummin tehtävät varsinkin aikanaan - opetti Juholle luonnon arvostamisen, puiden halaamisen ja monia muita oppeja - itse kun ei ole tällaista aarretta saanut, niin luulenpa, että varaäitinä toimiminen antoi monin verroin myös siskolleni....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Ritva, minä varmasti tiedän, että olet tuota aarretta jaksanut vaalia <3 Varmasti olet aina muistanut sen arvon <3

   Poista
 18. Sait minut kyyneliin tällä koskettavalla postauksella ja annoit hyvän muistutuksen: lapset ovat lahja ja sitä yritän vaalia.

  Ei-leen/ https://eedenista-itamaille.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.