keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Parempi aamu kaikille - gluteeniton Scandic

Kun palasimme sunnuntai-iltana VikingLinen laivalta niin olimme päättäneet Mariettan kanssa, että jäämme Turkuun yöksi. Kun mietimme, että missä yövymme siihen vaikutti kaksi asiaa. Yksi oli se, että en ollut vielä yöpynyt Scandicin hotellissa, heidän erikoisruokavaliouudistuksen jälkeen ja toinen syy oli se, että Marilla oli joku tarjouslippu yöpymiseen, joten päätimme yöpyä edulliseen hintaan hotellissa.Olen yöpynyt pari vuotta sitten Scandic Juliassa ja silloin muistan, että heidän gluteeniton tarjonta oli ihan mahtavaa ja sai mun kehut ihan pyyteettömästi. Kirjoitin silloin blogissani aiheesta ja se blogipostaus löytyy täältä

Nyt oli sitten pakko vertailla, että miten tämä uusi konsepti on muuttanut tarjontaa.

Scandic Julia Turku

Olin aiemmin siis katsellut vain kuvia tästä uudesta konseptista. Tämän tarkoituksena on palvella erikoisruokavalioisia paremmin ja osoittaa, että kaikki asiakkaat ovat Scandicille yhtä tärkeitä ja tervetulleita. Tästä täydet pisteet Scandicille. Näinhän sen pitäisi ollakin.

Erikoisruokavalioisille on oma "nurkkaus". Nurkkauksesta löytyy tuotteita gluteenittomille, maidottomille, laktoosittomille ja vegaaneille.

Hyllystä löytyy gluteenittomia aamiaishiutaleita, mysliä, näkkileipää ja puuropusseja. Nurkkauksesta löytyy keksejä, leipää ja karjalanpiirakoita. Jos jotain olisi voinut toivoa olisi ollut joku muu makea lisäksi kuin keksit. Aiemmin Juliasta oli saatavilla myös muffinsseja.Erillisessä kaapissa on kylmätuotteita varten kaappi, josta löytyy muun muassa vegaanisia leikkeleitä, manteli-, kaura- ja soijamaitoja. Soijajogurttia, levitteet sekä myös muita levitteitä.Karjalanpiirakat ovat yksittäispakattuina ja vieressä on myös gluteenittomille tuotteille oma leivänpaahdin, jossa voi myös karjalanpiirakan lämmittää.Suklaacookie oli myös yksittäispakattu.Jos vertaan tätä aamiaista parin vuoden takaiseen Julian aamiaiseen, niin olisi hieman väriä kaivannut aamupalaani. Tämä johtuu vain siitä, että rakastan kuvata aamaiseni niin, että niistä tulee houkuttelevan näköisiä. Värissä piilee onnistuneiden kuvien salaisuus.Pyysin keittiöstä itselleni munavoita karjalanpiirakan päälle, koska normaaliruokavalioisten puolelta ei "auta" ottaa, koska gluteenittomalle pitää olla "puhdas" tuote ilman kontaminaatiota. Vinkiksi myös muillekin, että keittiöstä saa kun pyytää.Luonnonjogurtin sekaan marjoja ja mysliä. Itse toivon usein myslejä, jotka muistuttavat myslejä. Usein gluteenittomat myslit muistuttavat enemmän aamiaishiutaleita. Olen joskus kirjoittanut gluteenittomista mysleistä mietteitä ja se postaukseni löytyy täältä. Vinkiksi niille, jotka tekevät tuotevalintoja aamupaloille.Pidän Scandicin sloganista.
Parempi aamu kaikille. Tästä on hyvä aloittaa päivä ja jatkaa kohti parempaa päivää.
Hienoa on se, että yritykset ovat heränneet tajuamaan sen, että nämä asiat ovat tärkeitä. Erikoisruokavalioinen on usein se, joka valitsee yömispaikat. Monta kertaa olen sanonut, että minä valitsen meidän perheessä paikan, jossa yövymme. Kun vaimo on tyytyväinen, niin kaikki on tyytyväisiä.

Maiju

6 kommenttia:

 1. Tosiaan ehkä hivenen "väritön" valikoima. Mutta tääkin panos on varmasti parempi kuin monissa muissa paikoissa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreillä saa aina tuon aamupalan näyttämään vielä paremmalta ;) Kuten tuosta VikingLinen postauksesta näki, että muutama smoothie ja vähän väriä hedelmistä, niin johan näyttää hyvältä :)

   Poista
 2. Olipa kiva lukea tämä, sillä majoitamme töissä syksyllä kurssipäiville tulevat kolleegat juuri ko. hotelliin. Vaikka Scandicin konsepti on tuttu omilta reissuilta, harvemmin tulee näitä omien hoodien hotellien tarjontoja testattua;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän hotellin olette valinneet . Usein multakin kysytään Stadin hotelleista, mutta harvasta on kokemusta, kun ei omassa kotikaupungissa tule niin yövyttyä.

   Poista
 3. Ihan samannäköinen kun pohjois ruotsissa Scandicissa kuukausi sitten. Olin niin iloinen. Harmitti vain että piti kiirehtiä töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä taisi olla konsepti käytössä jo paljon ennen Suomea.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.