sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Rauhoittumisen paikka

Postaus sisältää saatuja pr-näytteitä 
Kahden hektisen viikon väliin on hyvä osua viikkoja, jolloin ei sovi päiviä täyteen ohjelmaa. Pyrin siihen, että viikonloput olisivat vapaita ohjelmasta. Mieheni vuorotyö vähän rajoittaa yhdessä tekemistä.Sitten kun meille sattuu yhtä aikaa vapaata, niin suuntaamme mökille Sammattiin. Nyt sattui yksi tällainen päivä ja suuntasimme mökille. 

Mökki onkin yksi harvoja paikkoja, jossa ei pidä säntäillä tai suorittaa mitään. Mökille otetaan mukaan kirjoja ja jotain muuta mihin ei ole ollut aikaa tutustua kotona. 

Otin mukaan mökille viikolla tulleita pr-näytteitä (levy, kirja ja hajuvesi saatu)

Yksi iloinen yllätys oli Waltteri Torikan uutuuslevy ja liput Torikan konserttiin, johon menen tällä kertaa bloggaajaystävän Souliinan kanssa. Odotan kovasti konserttia, tykkään Waltterin äänestä. Komeaääninen mies, joka laulaa uudella levyllään Tapio Rautavaaran kappaleita. Uuden levyn kappaleista yksi on tärkeä minulle, se on Häävalssi, jonka tahtiin on tanssittu meidän häävalssi vuonna 1984.


Otin mukaan mökille myös juuri ilmestyneen Puuron uusi aika -kirjan. Kirjassa lähestytään puuroa uuden aikaisilla tavoilla. Kirjan ohjeet ovat maidottomia, vegaanisia ja gluteenittomia. Ohjeet soveltuvat siis moneen ruokavalioon. Kerron kirjasta enemmän, kun tutustun siihen syvällisemmin. Kirja tuntuu todella kiinnostavalta näin puuron ystävän näkökulmasta katsottuna. 


Sain viikolla myös Guerlain Paris Mon Guerlain tuoksun. Ihana tuoksu. Jotenkin  minulle tuli tuoksusta mieleen eräs nuoruuteni tuoksu Shalimar. Tässä on pakko olla samoja ainesosia. Pitkin viikkoa on tullut suihkuteltua kotona tuoksua iholle. Vähän taisin sitä tehdä myös mökillä. Huumaava tuoksu, joka ihastutti heti. 


Mökillä tuli myös ihasteltua luonnon heräämistä kevääseen. Kevään ensimmäiset kukat alkavat pikkuhiljaa kukkimaan. Uskon siis kevään puhjenneen kukkaan.

Heräsin tänään aamulla kello 6. Aurinko alkoi silloin jos nousemaan. Upean voimaannuttava aamun hetki. Paremmin ei voisi aamuun herätä. 


Sitten oli vuorossa aamupalan nauttiminen hiljaisuudessa linnunlaulua kuunnellen. 


Näihin kuviin ja tunnelmiin on sitten taas palattava kaupunkiin. Onneksi illan päättää tuo ihana Torikan konsertti. 

Ihanaa sunnuntaita. 

Maiju 

20 kommenttia:

 1. Sammattissa onkin tullut käytyä jokunen kerta ja se onkin ihan täydellinen paikka mökkielämää varten <3

  Odotan innolla Waltterin konserttia ja on ihana päästä sinne kanssasi. En tiennytkään tästä teidän hääkappale asiasta! No nyt konsertti on varmasti vieläkin upeampi kokemus.

  Kerro ihmeessä puurokirjasta mielipiteesi sitten. Ajattelin tässä nimittäin siskoan, joka on myös gluteeniton. Ihana muuten tuo kuva puurosta mustikoilla, ihan lempparia.

  Guerlainin tuoksu on varmasti ihana, niin kuin yleensä. Nähdään myöhemmin Maiju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan ottaa kirjan mukaan, niin voit sitä katsella kun tänään tavataan. Minäkin niin odotan tuota konserttia <3

   Poista
 2. Pienikin tauko ja irtiotto tekee terää!
  Ihanaa konserttia sinulle ja Souliinalle - nauttikaa täysillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Olen alkanut paljon osallistumaan konsertteihin, musikaaleihin ja erilaisiin kulttuuririentoihin. Niistä saa voimaa ja ne on mun juttuni. Musiikista saan voimaa.

   Poista
 3. Ihana mökkireissu teillä! Rauhoittuminen on ihan parasta kiireisen arjen jälkeen ja mikä sen parempi paikka kuin mökki ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on joskus vähän relata. Minäkin pysähdyn vain mökillä.

   Poista
 4. Sammatti onkin hyvä paikka rauhoittumiseen. Suuntaan anoppilassa Sammatissa metsään sesongin mukaan; vain vaeltelemaan, seuraamaan eläinten jälkiä, kuvaamaan kukkia, marjastamaan tai sienestämään. Lepäilen, kokkailen, lojun riippukeinussa, luen, otan iltapäivänokosia ja rapsuttelen eläimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän se tiedetään. Eihän sitä tiedä, jos kesällä joskus Sammatin torilla törmätään :)

   Poista
 5. Ihanissa tunnelmissa ja maisemissa olet saanut tähän aamuun herätä.
  Mukavaa konserttia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ja tuo auringonpaiste kruunasi kaiken <3

   Poista
 6. Kylläpä olisi mukava mennä johonkin rauhalliseen paikkaan veden äärelle nauttimaan kiireettömyydestä<3
  Aurinkoista uutta viikkoa ja kivaa konserttihetkeä, Maiju:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus leikitellyt sellaisella hiljaisuuden retriitti pysähdyksellä. Voisi tehdä todella hyvää. <3

   Poista
  2. Teillä jo niin keväistä. Meillä vielä lunta ja jäätä. Välillä tekee hyvää rauhoittua. Meillä ei mökkiä ole mutta joka vuosi vuokraan mökin juhannusviikoksi. Silloin ollaan ilman aikatauluja, luetaan ja pelataan lautapelejä. Istutaan soutuveneessä ja ongitaan saamatta mitään. Lämmitetään saunaa ja nautitaan elämästä. Aina toivotaan ettei ihan koko aikaa sataisi eikä varsinkaan lunta.

   Poista
  3. Varmasti on mahtavaa kun tietää, että se on sitten juhannuksen jälkeen kun relataan. Tosin voisihan sitä relausta harjoitella myös kotona ❤

   Poista
  4. Voi toki harjoitella mutta kotona ollessa, "lomasta" huolimatta on tietyt pakolliset menot joista ei voi relata. Kun lähdetään pois kotoa pyyhitään kalenteri, hommataan mummolle hoitaja ja muutenkin siirrytään vapaalle. Pienimuotoista relausta toki tehdään myös kotona.

   Poista
  5. Kyllähän se näin. Kotona ei pysty samaan mitä pystyy kodin ulkopuolella. Nautitaan siis niistä pienistä hetkistä sitten siellä mihin lomalla mennään <3

   Poista
 7. Hyvä että sait vähän hengähdettyä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on vaan pakko. Ehkä ensi viikonloppuna lisää. Näin on ollut ainakin mielessä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.