keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Snapchat toistaa historiaa

Nauratti tässä päivänä muutamana kun Snapchat räväytti tajuntaani filtterin, joka palautti minut vuosikymmenten taakse. Snapin filtteri loihti minulle silmälasit, samanlaiset, joita olin käyttänyt 14 vuotiaana. Nauratti ihan hillittömästi ja oli pakko kaivaa tuo mun 9. luokan luokkakuva esiin ja melkein samanlaiset kakkulat sitä mun naamaani koristi.

Mitäs tykkäätte?Palasin yhden filtterin avulla vuoteen 1979. Olin silloin Aleksiskiven kansalaiskoulun 9. luokalla ja näytin tältä. Muistan, että sitten tuli vaihe, että silmälasit jätettiin nurkkaan ja niitä ei sitten moneen vuoteen kaivettukaan esiin. Seuraavat lasit taisin hankkia vasta noin liki 10 vuoden päästä.Tällaisia nostalgisia juttuja tuleekin mieleen yhden filtterin nähtyään.

Niin ja silmälaseja en tänä päivänäkään käytä, koska mun likinäköni on parantunut ikänäön ansiosta. Joskus saatan vain asustaakseni asuja käyttää laseja, jos ne on oikein mageet.

Mitäs sanotte? Eikö olekin aika yhdennäköiset nuo lasit?

Maiju

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö olekin. heti kun näin noi snapin lasit, tuli mieleeni tämä valokuva :)

   Poista
 2. Jestas! Minullakin on ollut tuollaiset lasit, mutta onneksi ikänäkö on tehnyt tehvävänsä myös minulla ja selviän vain luku&näyttäpäätelaseilla. Uudet, jotka voin kohta noutaa, ovat myös hyvin suuret..Kaikki palaa.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin on alkanut kiehtomaan nämä lasit, pitäisköhän hommata ihan vaan "muodon vuoksi". Jos oikein muistan, niin Ivana Helsinki mallistolle tuli tällaisia alkuvuodesta :)

   Poista
 3. Melkein kun samat lasit ja kaunis Maiju molemmissa kuvissa ♫
  Vielä 60-luvullakin oli samanlaiset silmälasit muodissa.
  Tyttärelläni on koulkuvassa, no taitaapa hänellä kuvassa olla vielä isommat kakkulat nenulla ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ma-te. Pitäisi varmaan tehdä joku postaus joskus eri vuosikymmenten laseista. Multakin löytyy erilaisia 60-70 luvuilta :)

   Poista
 4. Kuules Maiju...miten voi olla mahdollista, että sä vaan kaunistut koko ajan? Lasit näyttää samoilta, mutta nainen lasien takana on vaan kaunistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kuvassa näkyy vain se iän tuoma elämänkokemus :) Kuvien välillä taitaa olla 40 vuotta. Mihin tämä aika on kadonnut tuosta välistä :)

   Poista
 5. Voi, miten nätti olet ollut jo nuorena:) Mullakin oli tuollaiset lasit, ja nehän on ihan trendikkäitä nykyään, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa olen 14-vuotias. Voi kun nuori ja tietämätön vielä tästä elämästä :)

   Poista
 6. Kiva koru kaulassa! tossa koulukuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan tuon kaulakorun itsekin vielä. Ostin sen aikoinaan kauppatorilta <3

   Poista
 7. Olit selvästi silmälasimuodissa melkein 40 vuotta aikaasi edellä :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.