perjantai 30. kesäkuuta 2017

Gluteeniton aamupala Sokos hotelli Arina Oulussa

Kesäloman alkupuolella lähdettiin kierrokselle Oulusta pohjoiseen ja sieltä takaisin alaspäin kohti etelää. Ouluun mentiin Helsingistä juna-autoyhdistelmällä. Yritin etukäteen vähän selvitellä joidenkin tiettyjen kaupunkien osalta, että mikä hotelli hoitaa hyvin gluteenittomat asiakkaat. Oulusta sain suosituksia meidän gluteenittomasta ryhmästämme, joten niiden suositusten perusteella sitten varasin huoneen yhdeksi yöksi Sokos hotelli Arinasta.

Suositukset on kova sana meidän gluteenittomien ihmisten keskuudessa. Minä pyrin aina selvittämään tämän tilanteen etukäteen, jotta ei tulisi sitten pettymyksiä matkalla. Myöhemmin matkalla pettymyksiäkin kohdattiin, mutta niistä selvittiin hotellia vaihtamalla. Opin tällä matkallani sen, että jos ketjun yhdessä hotellissa homma pelittää, niin se ei pelitä välttämättä ketjun kaikissa hotelleissa. Aion myöhemmin kertoa, että missä se ei sitten pelittänyt.

Sokos hotelli Arina Oulu hoiti homman hyvin kotiin. Sanon aina, että me gluteenittomat emme vaadi kuuta taivaalta, mutta se mitä meille syötetään pitää olla hyvää. Pienillä asioilla voi joko pelastaa hotellivierailun tai sitten pilata.

Kerron mikä minua erityisesti Oulussa viehätti aamiaisella.Jos tarjolla on aamiaisella gluteenittomia karjalanpiirakoita, valitsen niitä leivän sijaan. Onneksi nykyään jo jossain paikoissa ollaan löydetty siis myös meille gluteenittomille myös karjalanpiirakoita. Tämä ilahduttaa ja saattaa jopa vaikuttaa hotellin valintaan.Myslejä oli tarjolla useaa laatua. Tykkäsin siitä, että purkkien kylkeen oli kirjoitettu myslien nimet. Silloin gluteenittomat usein tietävät myös sen, että kenen valmistajan tuotteita nämä ovat.Tämä on aina niin huippua, kun löytää oman leivänpaahtimen gluteenittomille leiville. Tätä arvostamme suuresti, sillä jos gluteeniton leipä on joskus kuivaa, niin tämä pelastaa tilanteen. Jos leipä on kuivaa, eikä ole leivänpaahdinta on usein peli pelattu. Sitä ei voi oikein sitten pelastaa mikään.Tarjolla olleet leikkeleet olivat hyviä ja ensiluokkaisia.Hedelmät ilahduttivat myös minua, joka haen usein väriä ruokavaliooni hedelmien avulla.Puuron kanssa ihan kymppi on se, että saa myös marjoja. Jos ei ole puuroa, niin maustamattoman jogurtin kaveriksi lisään näitä.Jos tarkkaan katsoo, niin aamupalassa ei ole montaa elementtiä. Löytyy puuro, karjalanpiirakat ja hedelmiä ja marjoja. En tarvitse enempää siis taivaalta sitä kuuta, kunhan siis tarjottu ruoka on maistuvaa, niin kuin tällä kerralla oli. Tarjoilija kertoi, että myös gluteenittomana olisi voinut saada pannukakkua, mitä oli muille tarjolla, kunhan sen olisi tilannut etukäteen. Tämä siis tiedoksi muillekin, jotka siellä vierailette.

 

Todellakin näiden avulla varmasti moni hotelli saisi monta uutta asiakasta lisää.Aamupalahuoneen seinällä roikkui monenlaisia kuppeja, joista sai valita itselleen sopivan.Päätin pelätä polliisia :)

 

Gluteenittomasta puurosta ja näistä pussihiutaleista haluan sanoa pari sanaa. Näitä pussihiutaleita näkyy monissa paikoissa. Kuitenkaan mielestäni näillä ei vaan voi korvata sitä perinteisesti keitettyä puuroa. Nämä pussihiutaleet menettelee "välipalana" työpaikan kahvihuoneessa, mutta en itse lähtisi "keittämään" hotellien aamiaishuoneessa itselleni puuroa mikron ja veden kanssa läträten.

Jos tällaisen puuroannoksen ottaisin eteeni, niin puuro olisi hyvin löysää ja vetistä ja miettikää, että millaisia kuvia niistä annoksista saisin. Voin kertoa, että niillä ei varmasti tuotaisi lisäarvoa hotellin aamiaiseen.

 

Olen kertonut, että olen kova avaamaan suuni ja esittämään toiveita. Kysyin, että onko mahdollista saada gluteenitonta puuroa. Ensiksi minulle esiteltiin nuo yllä mainitut pussit, mutta sanoin, että "en halua niitä, että onko mahdollista saada keitettynä". Sehän oli mahdollista. Joten rohkaisen muitakin pyytämään. Tämä puuro oli hyvää ja pelasti varmasti minun aamuni. Tämä puuro oli varmaan se minun aamiaiseni piste ii:n päälle.Rohkaisen siis taas kysymään, sillä silloin voitte saada enemmän mitä on näkyvillä.

Suositukset siis muillekin gluteenittomille tästä hotellista. Sain myös mielettömän ihanaa palvelua henkilökunnalta, joten siitä myös pisteet heille.

Tulen siis ehdottomasti uudelleen, kun Ouluun piipahdan.

Maiju

4 kommenttia:

 1. Kiva että löytyy hyvin myös gluteenittomia juttuja hotellin aamiaiselta. Muutenkin näytti ihan hyvältä aamiaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamiainen oli ihan onnistunut. Kesälomalla tuli todettua, että on niin monenlaisia aamiaisia hotelleissa, joissain homma hoituu ja joissain ei :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Todellakin ja siellä olisi ollut paljon muutakin. Ehkä vielä toinen blogipostaus on tulossa, kunhan vaan kerkeän <3

   Poista

Kiitos kommentistasi. Tervetuloa uudestaan.